1.3.2007

Loppuraportti

Tämän hetken kokonaiskulutus näyttää tältä:
Altocumulus 302g, 3kpl
aura 1750g, 8kpl
Hannaliini 1042g, 11kpl
JennyF 1554g, 19kpl
Johanna 983g, 9+?kpl
jonskulainen 1080g, 9kpl
K - grammoja tulossa
Katriina 911g, 9kpl
koi 629g, 16kpl
Maartsi 4345g, 19kpl
Marja V 647g, 10kpl
Miisa 465g, 6kpl
Pirjoliisa 259g, 3kpl
Raijis 2020g, 15kpl
Riffi 350g, 27kpl
Rouva Oranssi 915g, 7kpl - grammoja tulossa
Sia 502g, 7kpl
Taija 1000g, 12kpl
Taina 150g, 2kpl
tuupa 400g, 3kpl
vanilla 85 738g, 13kpl
Vape 424g, 13kpl

Yhteensä 19kg 423g (toivottavasti tämän jälkeen tulee vielä tarpeeksi, jotta päästäisiin yli 20kg :)) ja 204 työtä. Moni on päässyt tavoitteisiinsa ja osa jopa ylittänyt ne. Tämän hetken tilanteen mukaan Maartsi on johdossa yli 4kg saldollaan, Raijis ylitti 2kg ja kolmantena on aura 1,65 kilolla. Kiitokset mukana olleille, halukkaat voivat jatkaa vielä pudotuspeliä! (toivottavasti grammat ja kappalemäärät ovat nyt oikein)

Ylihamsteri editoi aamulla, nyt pitäisi myös raportin julkaisun jälkeen tulleet grammat olla mukana. En kuitenkaan muutellut apuemon kirjoittamaa tekstiä ja loppulaskelmaa, vain grammat ja kappalemäärät sekä päivityksen kellonajan.

Viimeiset kalkatukset

Eli viimeisenä hamsterityönä syntyi patalappuja. Hahtuvaa kului yhteensä 83g. Jäi kilo pienestä kiinni, mutta ehkä ensi vuonna olen osannut hamsteroida kaappeihin tarpeeksi paksuja lankoja :)

Teen jossain välissä gallerian omista hamsteritöistäni omille neulesivuilleni. Jatkoon en lähde, silmissä kiiltelee merinosilkistä itselle tehty slipoveri. Myös Novitan bambu näytti siltä että sitä saattaisi olla kiva kokeilla.

Hauskaa oli, kiitos kanssahamsteroinneista!

KuviaTuossa tuo kauluri. Ompas täydellinen rajaus :-(. Poika valitti, että kaulus on vähän ahdas, mutta lohdutin, että neule venyy käytössä. Lanka siis Pirta Baby 100% merino viime vuosituhannelta perus sukkapuikot 2 mm, paitsi viimeinen kerros ja päättely 3,5 mm, jottei kiristä.


Grammat mainitsin jo eilisessa 70g.


Lisäksi lappuja kuvassa 5 kpl helmikuussa valmitui 8 yhteensä 96 g. Lankana Novitan Tennesee sekä reunustus saman värisellä virkkauslangalla.
Vielä kerran kiitoksen kaikille, erityisesti emännistölle.

28.2.2007

Loppukiri

Vielä viimeisenä päivänä valmistui 45 minuuttia ennen loppua yksi pipo, samanlainen ribbipipo kuin miehelleni viikonloppuna, tällä kertaa vain vaaleansinisestä puuvillasta. Lankaa jälleen kului noin 100 grammaa.

Päätin kuitenkin lopettaa lakon tähän, ainakin näin "virallisesti". Toki pyrin edelleen vähentämään varastojani, mutta välillä pitää voida ostaa lohtu- ja palkintolankaa itselle. Mieluummin sitä kuin suklaata tai muuta hyvää. Kiitos kaikille järjestäjille ja osastujille. Ensi vuonna taas uudestaan?

Tiukille meni...


... mutta sain kilon rikki minäkin. Nämä 47-grammaiset seiskaveikasta tehdyt pikkusukat valmistuivat juuri äsken.

Kiitos kaikille mukavasta hamsterikuusta! Minä menen huomenna ostamaan vähän lankaa :)

Viimoiset valmiit

Varsinaisia hamsteritöitä valmistui yksi. Kauluri pojalle. 70 g. Lankana hyvin marinoitunut Keskolle tehty Pirta Baby. Olen aikanaan ostanut langan tehdäkseni siitä villahaalarin pojalle. Ei taida varaamani lanka enää riittää kun poika on jo 10 v.
Lisäksi 8 lappua ikuisuustilkkuprojektiini. Viisi oli aamulla valmiina. Punnitsin ne töissä kirjevaa'alla 60g. Illalla sain vielä kolme reunustettua, joten valmiina yhteensä tässä kuussa tehtyjä on 8. Suureellisen matemaattisen operaation jälkeen oletan että yhteispaino on noin 96 g.
Kuvat saan toivottavasti aamulla näkyville. Ne ovat nimittäin työkoneessani, joka suostui imaisemaan kameran kuvat. Sen sijaan ainoastaan kotikone suostuu keskustelemaan kotoa löytyvän nettiyhteyden kanssa. Joten aamulla luvassa pikaista työajan väärinkäyttöä.

Vaikka minun valmiiden töitteni määrä on pieni eikä valtaisa lankavarasto ole juurikaan pienentynyt, oli tämä mukava kuukausi. Varsinaista tavoitetta en itselleni asettanut, joten en ole sen enempää saavuttanut kuin lipsunut suunnitelmistani. Kaikki aloittamani työt olen saanut valmiiksi. Blogittomana olen harjoitellut bloggerin käyttöä, lukenut muiden aikaansaannoksista, löytänyt uusia mielenkiintoisia blogeja, ja en ole ostanut yhtään ainutta kerää lankaa.

Lisäksi olen päättänyt jatkaa lankapaastoa siksi, kunnes edes muutama tällä hetkellä keskeneräinen työ on saatettu valmiiksi. En siis mene lähellekään Prisman bambulankatarjouksia. Jos jotain yhteistä jatkoa hamsterikuulle suunnitellaan olen mukana.
Kiitokset kaikille mukana olleille.

Loppurutistus


Ehdinpäs vielä saada tämän huivin hamsterityöksi! Hassua miten kilpailuvietti saa aikaan äärettömän loppurutistuksen vaikken kisailekaan suurimmista grammamääristä.
Kuvassa siis hahtuva+Kitten Mohair huivi, jonka idea on Sian Iltaruskohuivista.
Grammoja 160. Parempia kuvia blogiin huomenna, sillä huivi on vielä pingottamatta. Toivottavasti työ silti katsotaan valmistuneeksi, sillä nyt ei enää puhti riitä pingotukselle, kun blogivauva 4 kk on juuri iltaimetyksellä ja pyykit odottaa ripustajaansa. ;)

Pupu putkahti puikoilta

Sain vielä valmiiksi pupun ja sille puseron. Housut jäivät vielä kesken, enkä ottanut vielä kuvaakaan. Pupu puseroineen popsi 285 g lankaa. Saldooni lisättäköön myös kännypussi, 15 g.

Kiitokset päätuomari Kristelille ja apuemännille, erityisesti MarjaV:lle! Oli mukava kisata ja parasta oli, että sain tehtyä monta sellaista työtä, joita on tullut aina vain lykättyä. Suunnitelmia, lankavarastoa ja neulomisintoa riittää kyllä edelleenkin!

Viimeinen hamsterityö

Tässä minun viimeinen helmikuun kutomus, toinen Moda-pipo. Tähän kului lankaa 50 g, jonka jälkeen kokonaiskulutukseni on 1554 g.

Lankavarastoni oli ennen hamsteriutta 23 kg 318 g. Nyt se on 21 kg 658 g. Olen ihan tyytyväinen. Tuohon liittyy varsinaisen neulomisen lisäksi myös langanmyyntiä. Näin "vähän" lankaa mulla ei ole ollut aikoihin...;-) Aion tosissaan jatkaa vielä vanhan kulutusta, mutta varsinainen hamsterikuu loppuu nyt.

Kiitos kaikille kanssaryhmäläisille ja onnittelut Maartsille valtavasta kulutuksesta! :-O

Trellis vielä mukaan tilastoihin!

Irroittelin juuri upouuden Trellis -huivin pingoituksesta ja päättelin sen langanpäät. Siitä tuli ihana! Olen reissussa enkä saa kuvia vielä näytille, joten päivitän oman blogini myöhemmin. Huiviin kului n.120 g ruotsalaista yksisäikeistä liukuvärjättyä villaa. Valmistuneen työn tilalle otin liukuvärjättyä Tovea, jos työ valmistuu vielä ennen puolta yötä, niin piippaan siitäkin viimehetken tilastot, mutta hiukan epäilen tätä mahdollisuutta.

Jatkan vielä ainakin hetken pudotuspeleissä:) Paikallinen lankakauppa hiukan houkuttaa mutta rahatilanne voi auttaa minua pysymään kisassa vielä mukana!

Loppuraportin aika


Äsken valmistui viimeinen hamsterityö, vauvan ensilapaset. Painoa hurjat 17g.

Hamsterikuukausi onnistui yli odotusten. Lankavarastoni kutistui 592 grammaan eli todellakin pääsin alle kilon. Nyt kun vain saisi sen pidettyäkin tuolla tasolla. Pudotuspeleihin en aio lähteä, sillä menen heti huomenaamulla Prismaan ostamaan Olivia-lankaa, jos sitä vielä on. Mitään isoa en kuun aikana saanut valmiiksi, vaan monia pieniä projekteja..osa ehkä turhiakin. Mutta ainakaan minulla ei ole yhtään vajaata kerää tällä hetkellä ja siitä olen hyvin tyytyväinen. :)

Pääsinpäs kahteen kiloon!

Huh tätä kilpaneulontaa!
Sain kuin sainkin tuon settini tehtyä, siinä on siis pieni kalorimetri (takasauma ommeltu, ei nappia) kauluri, sukat ja pienet ranteenlämmittimet, joista olis ehkä saanut tulla isommat, jos olisin tiennyt että lankaa riittää ja riittää. Pieni nyssäkkä jäi vielä, saattaa olla että joskus jatkan noita rannekkeita tai teen niihin peukalot (nyt on vain reiät). Ajatus oli kumminkin että jos tarkenen pannalla (ilman pipoa) niin käsiinkin riittää pienemmät kämmekkäät. Mutta toisaalta silla langanjämällä ei tee mitään muutakaan.
Tässä oli siis käytännöllisesti katsottuna mun kaikki isoveli-langat, tuplipahan neulottua ne pois tän hamsteroinnin myötä.
Nämä neljä työtä painoivat yhteensä 310 g, joten saldoni on siis 2020 g!
Veikkaisin että huomenna en taida puikkoihin koskea, mutta pudotuspelissä aion kyllä olla mukana, on noita lankoja vielä sen verran tuolla vaatehuoneessa varastoituna. Nyt on kumminkin ufojen vuoro seuraavaksi. Tavoitteena ufoja nolla ennen kesää.
Mutta siis tää kisa on ollut todella hauskaa, olen joka päivä tutkinut kaikkien alaryhmien aikaansaannokset ja uskomattomiin määriin muutamat on kyllä päässeet! ja hauskoja tarinoita siellä on myös ollut.
Niin että kiitokset kaikille ja pudotuspelissä jatketaan!
Terveisin Raijis

Viimeiset valmistuneet

Tässä kuva viimeisistä valmistuneista neuleista. Tein vaaleansinisestä Regia silkistä vielä vauvalle lapaset pipon ja sukkien pariksi ja lopuista Regia silk jämistä sukat. Yhteensä näihin meni lankaa 41g.

Vaikka en ihan saanutkaan 700g rikki, olen tulokseen tyytyväinen. Neuloin enemmän kuin aluksi oletin ja sain monia jämälankoja käytettyä pois, vaikka niitä vielä jäi paljon jäljellekin. Toisaalta nyt houkuttaisi kovasti ostaa uutta lankaa, mutta toisaalta taas haluaisin jatkaa langanostolakkoa ja neuloa lisää epämääräisiä jämiä pois, jotta voin myöhemmin ostaa jotain kivaa tilalle. Kuukausi on aivan liian lyhyt aika kaikille jämälankaideoille. :) En myöskään ehtinyt viimeistellä yhtä ikuisuusneuletta ja se jää varmaan ensin vuoteen.

Menipä aika äkkiä

Näin vain suitsait, helmikuu loppuu jo. Olen tämän viimeisen viikon ollut reissussa ja tehnyt matkoilla käsitöitä. Mutta valmiiksi en mitään saanut. Lankakaupassakin tuli käytyä. Mitään kiinnostavaa ei löytynyt. En siis ole sortunut lankaostoksiin. Lankahamsterisaldoni jää aika laihanlaiseksi. Pääasia kuitenkin täyttyi. En ostanut yhtään lankaan.
Kiitokset Kristelille taas järjestelyistä!

hamsukaulaliina

Kaulaliina edellisen postauksen pipon kaveriksi. Langat Aino, Teddy, Colinette point5 sekä jämänöttösiä ainakin 7 veljeksestä ja Tovesta. Pituutta huivilla 135cm, leveyttä 25cm. Puikot nro 7, silmukoita 28. Langankulutus 220g. Ohessa daideellinen kuva...

Ei vielä viimeinen..


Postaan nyt päivällä valmistuneen vauvan myssyn, painoa sillä 33g. Mutta palaan vielä myöhemmin illalla lisäämään yhden työn, joten en päätä hamsterointia vielä tähän.

Loppuraporttia

Minä taidan päättää hamsterikuukauteni tähän. Tuskin illalla enää valmistuu mitään, alkaa olla totaalinen kyllästyminen kaikkiin käsitöihin. Se pipo olisi vielä kesken, mutta jatkanen huomenna tai joskus.
Mukavasti pääsin kuitenkin yli kilon, ja sain jotain hienoja neuleitakin aikaan eikä pelkkiä langankulutusmörvelöitä! Helmikuu oli yllättävän lyhyt, ja se lyheni vielä muutamalla päivällä, kun en jaksanut ajatella neulomista. Vauvan kuoleman jälkeen neulominen on ollut kuitenkin hyvää terapiaa, ja sitä aion vielä jatkaakin.
Kävin tänään lankakaupassakin, mutta itselleni en ostanut mitään vaan ostin SNY:lleni paketin täytettä.
Kiitos kaikille kanssaneulojille!

Kalatilkkua toisen perään

Olen neulonut 6 kalatilkkua (kamera rikki) siitä kamalasta raitaveikasta joka ei lopu koskaan.. Kalat painavat 6g kipale, eli 36g olis kai sitten kulutus kaikkineen. En ole ostanut lankaa, vaikka tänään kävin lankakaupassakin! Nyt tämä emäntä kiittää, kuittaa ja kumartaa hamstereiden osalta tähän, matka sukulaisiin alkaa kohta, enkä varmaankaan pääse enää blogaamaan vaikka jotakin vielä valmistuisikin tänään. Jatkoa odotellessa, en aio edelleenkään ostaa lankaa vaikka hamsterointi huomenna päättyykin.

Ugh

Tänä vuonna voin iloisesti ilmoittaa, että olen saanut joitain tekeleitä aikaan eli tasan kaksi tilkkuja Vaaka r.y.-peittoihin :DD En tiedä, saanko sen enempää aikaan ennen keskiyötä, kun on ihan rutkaasti läksyjä vielä tekemättä ja niiden dedis on tänään. Pistän ne vaa'alle, kun pääsen kotiin. Ehkä pääsee peräti yli 50 g ;) Puuvillasukat, joita neuloin viimeisessä miitissä, jäivät
varsivaiheeseen.

Ne ovat muuten samaa rumaa vihreää kuin edelliset. Tämä lanka, josta neuloin ne, kummittelee: joka kerran kun luulen, että nyt neuloin kaikki loput langat ja olen tyytyväinen, löytyy taas keränen jostain nurkasta. Epäilen, että sen siskolankaa eli iloista joulupunaista myös kummittelee jossain ja silloin varmaan purskahdan itkuun! Kuka olisi luullut, että jokin neuloja voisi ikinä pitää langan loputtomuutta riesana :DD

Jotain on vielä työn alla

... nimittäin Isoveljen lopuista setti. Siihen kuuluva kalorimetri on jo valmis, kämmekkäät päättelemättä ja sukat ja kauluri kesken. Ilmoitan sitten varmaa aika myöhään illalla painot, kun nyt en vielä uskalla olla varma tuleeko kaikki valmiiksi. Jos tulee, saan kaksi kiloa täyteen!
Niin että palaillaan vielä illan mittaan.
Raijis

Taijan viimeinen tekele

Toinen Jaques. Lankana kaksinkertainen, tunnistamaton jämävillalanka varastojen kätköistä, silmukoita 100. Kuva blogissani, blogger kiukuttelee, eikä anna lisätä kuvaa tähän.
Lankaa kului 90g. Ja kavennuksetkin on nyt oikein päin, kiitos Typylle ohjeen tarkennuksesta!
Viimeinen hamsterikuun työni... olen tyytyväinen, sillä sain kulutettua helmikuussa varastoani kilolla! Enää kuusitoista kiloa ja risat jäljellä ;) Kiitos kanssaneulojat, oli hauskaa kuluttaa varastoja, kun näki, että muutkin tekevät parhaansa!

27.2.2007

Namulankaneuleita lisää

Jospas tehtäisiin ajan puutteessa niin, että polkkaan tähän valmiit mutta punnitsemattomat neuleet, ja käyn kommentteihin lisäämässä painot kunhan pääsen huomenna vihannesosastolle leikkimään.

Käytin osapuilleen loppuun asti puna-keltaiset namuväriseiskaveikat. Valmiiksi tuli kalorimetri (ihan suomeksi, hauska neule!) ja Kuopuksen pienille säärille säärystimet. Lankaa jäi pikkunöttösiä apupupuja varten.

Nyt oikeastaan puputtaisi vähän. Joskohan ensi kuussa saisin muutaman tehtyä niitäkin. Lankaahan talossa vieläkin on. Lankalakko oli ihan terveellinen, mutta harkitsen vakavasti klo 00.01 torstai'aamuna' nettitilauksen tekemistä. Olisi yksi neuletakkisuunnitelma. Ihan itselle. Saksan sukkalankoja ei tee enää niin kipeästi mieli, kun muistin käydä silittelemässä ja ihailemassa jo sieltä ostamiani lankoja. Onhan niitä monta kerää!

Toivon, että olen oppinut tässä kuussa jotain. Itsehillintä on vaikeaa. Ryhmän tuki auttaa.

Sain tänään postissa uudet Addin pyöröt (tai siis kolmet: 3 mm, 4 mm ja 7 mm). Ihan ei tulleet ajoissa, jotta olisin tehnyt itselleni sen ponchon niillä isoilla hamsterikuussa. Piti kuitenkin jotain tehdä niillä HETI. Aloitin Nallesta pipon. Jos vahingossa valmistuu huomenna (oletettavasti myöhään illalla), käyn vielä kertomassa täällä.

Kiitos seurasta. Harrastanen maltillisuutta lankaostoissa aina välillä. Koska nyt kutkuttaa se nuttu, en todellakaan ilmottaudu jatkopeleihin. Olen kuitenkin ajatellut, että yritän opetella neulomaan vanhemmasta päästä lankoja 'aina välillä' pois. Siis uutta saa ostaa, kun aina väliin kuluttaa jonkun vanhemman langan.

Vielä pakko hehkuttaa: Olen ihastunut uusiin välineisiini: Addeihin ja eebenpuisiin sukkapuikkoihin. Autuutta! (Vielä kun korkkaisi jonkun unelmalangan. Mullapa on valmiiksi kaapissa ihaniakin!!!)

Viimeistä viedään !


Lopetan lankahamsteroinnin samalla kun aloitin, eli pipalla. Onnistuin hukkaamaan viikon sisään kaks pipaa, joten pakkohan se oli tehdä uusi. Lankakombinaatio muodostui neljästä erilaisesta ja -paksuisesta langasta, mutta ihan kivahan tosta tuli! Kasin puikot, 48(!!!) silmukkaa ja painoa 126g.

Pääkallolapaset

Tänään valmistui Pääkallolapaset Hello Yarnin ohjeella. Ei minusta ole tekemään kirjoneuleita, aika mörvelöt tuli ja vaati liikaa keskittymistä. Toisen lapasen jouduin neulomaan kahteen kertaan, kun toisesta tuli sen verran siistimpi. Grammoja jälleen 100 g. Kuva tulee blogiini varmaankin huomenna tai ainakin tällä viikolla. Huomenna saattaa vielä valmistua jotakin, seminaaria on neljä tuntia, eli hyvää neulonta-aikaa.

edit: vilkaisin tuota listaa, ja valmistuneiden määrästä mielestäni minulta puuttuu yksi, grammat on oikein. En tietenkään tätä laskenut mukaan.

Viittä vaille...

Tässä pari viime päivien työtä. Jostakin sain päähäni koittaa tehdä ratsastuslapaset Ailien mallineuleella. No, kokemuksesta viisastuneena voin kertoa, että Ailit ovat parhaat Aileina, ratsastuslapaset taas jonain muuna. Lankana seiskaveikka, jota kului 71 grammaa.


Nämä sukat ovat myös seiskaveikkaa. Painoa 95 grammaa. Vielä viisi grammaa tarvitsisin, jotta saavuttaisin kilon. Joten ei muuta kuin puikot heilumaan vaan, onhan tässä vielä päivä aikaa!

Rannekkeet


En ole vielä oivaltanut, millä logiikalla Blogger sijoittaa kuvat viestiin, ja koska aiempi kahden kuvan postaukseni oli sillisalaattia, kirjoitan kokonaan uuden viestin. Tein palaponchoni kaveriksi rannekkeet. Näissäkin on idea Ulla Palmikkaista, mutta vähensin silmukkamäärää viidellä, koska käteni ovat pienet (toisin kuin muu kroppa), en tehnyt peukalokiilaa, vaan ainoastaa reiän peukun kohdalle. Näitä voi siis pitää kämmekkäinä tai helposti vetäistä ylemmäs. Se olisi sitten 65 g plussaa. :)

Palmikkaat ja säärikkäät


MarjaV mietti kommenteissa, saanko neljä kiloa rikki. Nyt taitaa mennä, sillä jaksoin viimein päätellä langanpäät parista pikkutyöstä. Neuloin Ullan ohjeella Palmikkaat ja samalla mallineuleella vielä "säärikkäät". Lanka oli Venlaa ja sitä kului 175 g. Nämä lähtivät jo postin mukana ystävälle lahjaksi. :)

26.2.2007

Viimehetkiä


Tänään valmistui pipo ja eilen kassi. Pipoon meni lankaa 46 g ja kassiin 100 g. Lisätietoa piposta blogissani ja kuvia kassista samassa paikassa ehkä huomenna...
Kulutukseni nousee siis lukuun 1 504 g. Olen enemmän kuin tyytyväinen, tavoite oli yli kilon. Tässä kuussa on ollut ehkä myös enemmän vapaapäiviä kuin yleensä. Vielä on kaksi päivää aikaa tehdä hamsteritöitä. Olen ajatellut jatkaa langanostolakkoa vielä helmikuun lopun jälkeenkin.

Lisää grammoja

Äsken sain valmiiksi raidalliset sukat miehelleni. Raitoina ruskeaa Nallea ja vihreää Nalle Coloria, jotka jäivät yli itselle tekemistäni sukista. Siis tein itselleni (tammikuussa) armyvihreät sukat ja ruskeat sukat. Lankaa arvioisin, että näihin meni 100grammaa (kolmet sukat 300 grammasta lankaa). Mies piti sukista niin paljon, että menivät jalkaan saman tien, kun sain ne pääteltyä.

Viimeisiä viedään

Äskettäin valmistuneet lapaset Ainosta painavat 87g. Kuvan lisääminen ei nyt jostain syystä onnistu..

Jos mitään en enää ehdi valmiiksi tälle kuulle saamaan, niin lankavarastoni koko on 649g. Eli pääsin hyvin tavoitteeseeni alle kilon lankavarastosta. :)

Kilo rikki!

Ja tyttären villatakki valmis. Lankaa meni 355 g, ja se oli seiskaveikkaa. Mukava ja nopea neuloa, pitäisi pikkusiskollekin tehdä samanlainen.

Mitään tavoitetta en itselleni asettanut, mutta kivahan tuo on, että kilon raja meni rikki. Jotain on vielä keskenkin, ainakin yksi pipo on puikoilla. Ehkä sitä ehtii vielä jotain muutakin tikuta. Eniten olen ylpeä tuosta villatakista, se valmistui ihmeen nopeasti.

Suru perheessämme vain sotki suunnitelmia. Ajatuksena oli tehdä vauvallekin villatakki, mutta sitäpä ei nyt sitten tarvitakaan.

Sivupalkin päivitys

Sivupalkissa on taas päivän lukemat. Vielä on pari päivää aikaa neuloa ennen kuun vaihdetta. Jo torstaina voi käydä lankakaupassa täydentämässä varastojaan ellei halua jatkaa pudotuspeliä jossain muodossa. Keskiviikkona teen tavalliseen tapaan viikkoraportin illalla jossain vaiheessa. Jos valmistuneet eivät ehdi siihen mukaan, niin raportoikaa ne sen jälkeen mahdollisimman nopeasti tänne, niin ylidiktaattori Kristel laskee ne mukaan lopputulokseen. K:sta ei ole kuulunut esittelyjen jälkeen, joten voisitko kirjoittaa jotain, että olet yhä mukana, vaikka mitään raportoitavia tuotoksia ei olisikaan.

Liivi


Valmistui liivi Marks&Kattensin Iceland-langasta. Tai no, takakappaleen tein 7 veljeksen ja Vuorelman Vedon yhdistelmästä, koska Iceland ei olisi riittänyt. Saldoani tekele kaunisti 425 g:lla.

25.2.2007

Ja taas sukat

Edelleen 7veljestä raita, isomman pojan sukat. Kulutus 60g. Ei kuvaa, koska tuo lanka alkaa ottaa suuresti päähän - eikä se loppunut vieläkään!

virkattua

Virkattu pipo valmis!


Lankana Novitan Aino ja ketjuvirkkauskoristeissa Colinette Point5, koukku nro 6, malli omasta päästä (kirjaimellisesti). Lankaa kului 100 grammaa.

Namutakki

Tiistaista sunnuntaihin seiskaveikkaa puikoilla. (Kyllä Novitaakin voi neuloa, vaikka onkin nuhjuuntuvaa...) Minulle huipputahti saada nyt jo valmista:

Namutakki kuopukselle, Novitan kevätekstra viime vuodelta, koko 140 cm ja hihat pitää kääriä, kuten huomaatte. Vetoketjun kiinnitys ei ihan onnistunut, mutta en ole varma viitsinkö korjata. Otti typy tuon takin mummolaan lomalle mukaan. Tykkäsi itse väreistä. Minä en ollut varma viitsisinkö käyttää samassa työssä, mutta tytär oli sitä mieltä, että äidillä on "ihana värisilmä"! Pääasia että käyttäjä tykkää.
Heitin puikoille vielä loppulangoista säärystimet samalle likalle. Saa nähdä jaksanko tikuttaa valmiiksi. Vähän väsähdin tämän viimeistelyssä.
Raportoin takin 350 gramman lisäksi aiemmin virkkaamani tilkun painon 35 g. Ostin lapsille Siwasta junamatkalle pillimehuja, ja käytin samalla vaakaa...

Sukkia vaihteeksi


Tein taas yhdet sukat Isoveljen jämistä. Näistä tuli kyllä mielestäni aika rumat, mutta kai ne varpaita lämmittää yhtä hyvin kuin nätimmätkin. Mutta kun tavoitteena on jämälankojen tuhoaminen niin minkäs teet, jos ei ne kerran paremmin soinnu yhteen. Ihmeen painavatkin ovat: 130 g, joka lisättäköön saldooni. Vielä on vähän matkaa kahteen kiloon, saas nähdä onnistuuko!

Raijis

Vielä ehtii!


Ne kuulkaas on nyt valmiit, kokoa 47/48 olevat sukat Stepistä. Lankaa kului 87g, enkä uskaltanut tehdä pitkiä varsia ettei vaan olisi käynyt vanhanaikaisesti :)

Aasinsiltana kuvassa on mukana meikän steppikenkä, noin niinkuin sukan kokoa havainnollistamassa ;)

Vihdoin valmista!


Vihdoin sain eilen illalla valmiiksi miehelleni palmikkopaidan. Jäljelle jääneestä langasta neuloin vielä perusribbipipon. Lankaa kului yhteensä noin 900g, vain pieni nöttönen jäi yli. Pääsin tavoitteeseeni! Tavoite oli siis kuluttaa vähintään kilo lankaa ja tehdä tuo paita. En kirjoittanut tuota kilomäärää silloin ylös. Kävin juuri vilkaisemassa, mitä tavoitteekseni kuun alussa asetin, apupupulankoihin en ole koskenutkaan...

Kesken tällä hetkellä (edelleen) miehelleni sukat ja lapaset. Sukat varmaan valmistuvat vielä, lapasista en olisi niin varma, en ole aikoihin (juuri ikänä) neulonut kirjoneuletta, nyt päätin koettaa pääkallolapasia Hello Yarnin ohjeella.

Marja kyseli lankalakon jatkosta. Toisaalta haluaisin jatkaa, mutta toisaalta, jos vielä torstaina saa sitä Novita paksumpaa bambulankaa (olivia?) tai muuta kivaa Prisman Osta pois -päiviltä, aion ihan suosiolla lopettaa itsekidutuksen. Muuten olisi tarkoitus rajoittaa lankojen ostelua, eikä juosta kaiken maailman alennusten perässä.

Nyt kuitenkin gradun pariin, huomenna pitää seminaaria varten palauttaa yhtä lukua vähintään kymmenen sivua. Sivumäärä on jo koossa, mutta juttua ei oikein voi noin kesken jättää. Tämä viikko on mennyt sairastellessa, joten olen ollut keskimääräistä huonompi saamaan aikaan. Tarkempaa tietoa paidasta ja muutakin höpötystä ilmestyy blogiini varmaan huomenissa.

Onko pudotuspelistä kiinnostuneita?

Pääblogissa ja muissa blogeissa on ollut kyselyä pudotuspelistä. Pääblogissa on ehdotettu, että jos pudotuspeliin osallistujia on melko vähän, voitaisiin osallistujat liittää sinne. Jos taas osallistujia on paljon, olisi ehkä mahdollista jatkaa apuemäntien avulla alablogeissa. Mitään virallista tämä ei ole, joten palkintoja ei ole pudotuspeliä jatkaville tiedossa. Minä voisin kyllä itsekin jatkaa langanostolakkoa ja jatkaa alablogin emännöintiä pudotuspelin ajan, jos kiinnostuneita on paljon (aloitin lankalakon jo tammikuussa, viime vuoden viimeisin lankaostos kun oli 31.12. nettikaupasta ja voisin oikeasti yrittää olla vuoden ostamatta lankaa, tosin se Novitan bambu kyllä houkuttaa). Onko täällä muita kiinnostuneita? Jättäkää kommentti tähän, niin katsotaan kiinnostuneiden määrän mukaan, mitä tehdään.

Laukku

Sain huovutettua aiemmin helmikuussa neulomani mohairlaukun. Lankaa siihen kului noin 90g. Kuvassa lisäksi jämälankasukat, jotka neuloin aiemmin tällä viikolla valmiiksi.

Sivupalkki päivitetty

Sivupalkki on taas päivitetty. Yhteiskulutus on nyt jo yli 15kg. Maartsilla on huimat 3380g ja kilon ylittäneitä löytyy kaksi lisää. Vielä on muutama päivä tehokasta neulomisaikaa.

Jaques Cousteau- pipo

Neuloin Typyn ohjeella Jaques Cousteau pipon. Malli hieman kärsi kaksinkertaisesta villalangasta, mutta saajan pää on varmasti tyytyväinen paksuun villaan näillä pakkasilla.

En ollut tulostanut ohjetta, vaan lukaisin sen ruudulta ja neuloin. Kavennusten alettua huomasin, että ohjeessa ne kaatuivatkin toiseen suuntaan. Hups. Mutta toimii näinkin. Jotenkin järkeilin sen niin, että koska 2 oikein yhteen kavennus kaatuu vasemmalle, täytyy kaikkien kavennusten kiertyä vasemmalle. Ohjeen lukeminen ja sen noudattaminen ei ole vahvuuksiani ;). Mutta kivan pipon Typy on kehittänyt, kiitos!

Lankana oli dominoneulesukkien ja pipojen jälkinyssäkät, yhteensä 100g lankaa. Tässä on kaksi kuvaa piposta, koska kirjavasta pinnasta ei salaman kanssa erota kavennuksia, epätarkasta kuvasta ne näkyvät.