20.3.2010

Syto-myssy


Sainpa minäkin tehtyä ensimmäisen syto-myssyn. Lankana Novitan Luxus Cloud, puikkoina 4mm ja lankaa kului 75 grammaa.

Lahjaksi Iskälle

Valmistui pyyhe. Tämä on mun oma keksintö ja ohje löytyy mm. Jämä-Ullasta. Lankaa meni 100 g. Eikö olekin upea ja lämmöllä tein.

Tunnustan...

...että lenkkimohair ja Tapsa olivat liian iso houkutus Turun Kädentaitomessuilla.
Olin jo valmiiksi kyllä ajatellut, että jos on hyvässä hinnassa tarjolla, niin siitä tarvitsen huivin kesällä oleviin häihin, ja olihan siellä.
Paljon muitakin houkutuksia olisi ollut, mutta muuta en ostanut, ja muuten ajattelin jatkaa lankaostotonta elämää kyllä :)
Tsemppiä muille!


Saanko käydä silti kertomassa miten työt etenee ja kannustamassa teitä?

Päättelijäkeiju vieraili

Vihdosta viimein. Päättelin kasan valmistuneita, siis neulottu oli juu ;) Muutama pipo odottaa tupsua ja sukat virkattuja kukkia. Kuvia kauniinpana päivänä.

Valmistunut Revontulihuivi Purosta 247g, Lasten sukat uudesta vihreetä jättiraidasta 57g, Punamusta-raidalliset sukat 7veikasta 102g ja harmaat perussukat miesten kokoo 124g. Harmaat sukat matkaavat SPR:lle.

yht. valmistunut 530g

19.3.2010

Kyselen

Mitä jos antaa tai myy lankaa pois, tuleeko siitä grammoja laariin?

Myssy ja mekko

Tänään valmistui myssy. Käytin ohjeena Mariomyssyä, tein vain vähän vähemmän kerroksia. Kulutus 85g.


Tässä vielä kuva mekosta, jonka grammat ilmoitin viime viikolla. Tähän olisi tarkoitus jossain vaiheessa tehdä vielä eri väriset taskut, ajattelin vihreätä ja punaista. Jotenkin tuli Peppi Pitkätossumainen olo :D


Baby-hattu


Tämän päästin eilen puikoilta seuraavana neulomuksenani, mutta tämä ei jää meille vaan voin jopa myydäkin.
Lanka: luonnonvalkoinen marinoitunut Wool
Silmukkaluku Novitalta, muuten omaa suunnittelua.
Koko: 60 cm.
Kulutus: 50 g

Tiskirättejä


Valmistunut on pari tiskirättiä Novitan bambusta, käytetty puikkokoko 4mm. Rätteihin lankaa meni yhteensä 56 grammaa. Kuvassa myön aiemmin valmistunut, virkattu&huovutettu pannunalunen.

Seuraavaksi voisi sitten jatkaa neulehametta ja raglanpaitaa, jotka ovat kesken.

18.3.2010


Linssiludekoira oli tarkkana, kun Mies kuvasi hamsterointisukkiani.
Lanka: Chrystal palace Yarns: Mini Mochi
Puikot: 2,75 mm pyöröt
Ohje: "Omasta päästä"
Grammat: vaivaiset 62g

Toinen liivi

Ihan peruspalikkaa tämä liivi, joka valmistui keskimmäiselle tyttärelle. Lankana viime kevään Sny-kierroksella lahjaksi saatua Patons Shetland Chunkya, jota kului kaikki kolme kerää eli yhteensä 295g.

(Koko kuun saldoni tällä hetkellä 680g.)

Ja nappi vanhaa varastoa. ;o)

Jaywalker


Sain valmiiksi Jaywalker-sukat. Lankaa kului näihin 128 g.

Aivan ihana ohje. Näiden neulominen sai minut jollain omituisella tavalla pitämään itseraidoittuvasta langasta, josta en niin pitänyt. Nyt ainakin tiedän, miten saan kulutettua lankavarastoni inhat raidoittuvat langat ilman, että kovin ahdistaa :)

Ohje on kirjoitettu fingering-vahvuiselle langalle, mutta se oli helppo muuntaa paksummalla toteutettavaksi. Sukat eivät ole kovin joustavat, joten alunperin pojalleni tarkoittamat sukat menevät nyt tyttären käyttöön. Pojalle teen toiset isommalla silmukkamäärällä.

wyc

No niin, langennut nainen tunnustaa syntinsä. Wonderyarns club houkutus oli liian suuri. Klubiin mahtui vain 5 nopeinta + onnekkainta mukaan ja olin yksi viidestä. Tsemppiä hamsterointiin! Olen varma, että Hamsteri ykköset voittaa koko kisan!

17.3.2010

Toinen Viikkoraportti

Ensinnä se josta oon todella ylpeä: EI LANKAAN LANGENNEITA!
Vaikka tarttee kyllä tunnustaa et vaikeeta on pari kertaa ollu kun oon lankakauppaan eksyny.

Nyt meidän blogissa on jo kolme kilon rajan saavuttanutta:

1. Inkeri 1675 g
2. PäiviH 1110 g
3. Ausifer 1109 g

Puolen kilon rajan ovat lisäksi ylittäneet

4. Marja 700 g
5. Marianne 569 g

Kahta lukuun ottamatta on kaikki jo ehtineet raportoimaan enemmän tai vähemmän valmiita neuleita:

6. ja 7. Pirjo-Riitta ja KirsiJ 385 g
8. Anna 320 g
9. Hapero 275 g
10. Milla 267 g
11. Zilja 216 g
12. Punanen 123 g
13. Teija 122 g
14. KatriL 100 g
15. Päivikki 72 g
16. Ritvis 48 g

Lape taas raportoi jo viimeviikolla että neulottu on, muttei päätelty. Odotamme siis jotain suurta sieltä. Tai sit Lape on oottanu pitkään päättelykeijua. Itse taas oisin saanu jotain valmista tänään, jossei joku ois todennu myssyn päähän pistettyään, että se kipuaa korvilta ylös kun Joku on alkanu kaventaa liian nopeasti. Seuraavaan viikkoon sitten näiden mun ja Lapen juttujen kanssa, eiks nii?

Ai haluaisitteko kokonaiskulutuksen?
no se on 7 kg 476 g
eli lähes 150 kappaletta 50 g lankakeriä (okei, 149,5 kappaletta)!!!

Viikon saldo

Kuten arvasin, töihin meno hidastaa neulomista huomattavasti, viikossa olen saanut valmiiksi vain yhdet sukat, painoa näillä 110 grammaa. Ohje löytyy Ravelrystä malliin on lisätty isompi koko ja olin testineulojana.

Toiset sukat valmistuu varmaan vielä tänään mutta ne ehtii vasta ensi viikon raporttiin.

Langanosto ei ole onneksi houkuttanut yhtään ja kai sitä neuleaikaakin alkaa taas löytyä kunhan saan työrytmistä kunnolla kiinni.

Lisää perusjuttuja


Sukat 7 veljeksestä 125 g ja paita Nalle-langasta hoikalle pojalle 180 g. Yhteensä 305 g lisää.

Sytomyssyjä KHKS:lle


Sytomyssyjä Kanta-Hämeen keskussairaalalle 2 kpl, lankana ikuisen vanha Pirta, malli Drops Garnstudiolta. Kulutus näihin kahteen yhteensä 130g (kokonaissaldo 137+130= 267g). Hamsteroinnille asetetut tavoitteet saavutettu: sytomyssyjä hyväntekeväisyyteen ja 200g rikki!

16.3.2010

Pieniä valmistuneita

Viime viikon puolella valmistui panta Puro-langasta, kulutus 35g ja nappikin työstä löytyy, niskassa kiinnikkeenä.


Tänään valmistui tiskirätti puuvillalangasta, kulutus 20g.
Kulutus yhteensä 55g.

Probleemia

Tällä hamsterilla on pari ongelmaa:
  • neulon paljon kaverin langoista, joten langankulutus ei olekaan pois omistani jatkossa.
  • voitin huutonetistä lankaa. Juuri sen paketin, jonka olin huutanut jo helmikuun lopulla.
  • En meinaa keksiä, mitä voisin tehdä seuraavaksi kuluttaaksnei omia esim. jämälankojani. Pyyhkeitä jo ajattelin tehdä, parit palatossut jne... mutta mitä tehdä paksuista jämälangoista, jotka ovat villaa?

15.3.2010

Lapsen villapaita

Nuoremmalla painokselle (eli kuopukselle siis) valmistui villapaita Novitan Mambosta, lankaa kului 300grammaa.

Lisää pannunalusia

Virkkausinto jatkuu, seuraavana oli vuorossa Hjertegarn Natur Uldin keränloppu, josta tein astetta suuremman pannunalusen. Pyörylän halkaisija ennen huovutusta 38cm, nyt oli suurempi koukku, joten odotettavissa noin 40% kutistuminen. Huomenna sitten pesukoneeseen, nyt on jo sen verran myöhä ettei viitsi naapureita häiriköidä. Lankaa tähän meni 90 grammaa.

Lisää valmistuneita


Ohuen raglanpaidan neulominen alkoi tuntumaan vähän puuduttavalta, joten tein pari nopeaa pikkutyötä tässä välissä. Sandnesgarnin Fritidsgarnista valmistui virkattu tölkkicooleri ja pannunalunen, kumpaankin meni 40 grammaa lankaa, eli yhteensä 80 grammaa.

Edit: Pannunalunen pyöri koneessa 60 asteessa kerran, cooleri kaksi kertaa, eikä kutistunut tarpeeksi. Nyt se saa toimittaa jonkinmoisen kipon virkaa, ensi kerralla isompi koukku sitten virkatessa.

14.3.2010

Jakku valmiina

Marsu-paita on valmis niinku kaveri sanoi. Lankaa kului kaiken kaikkiaan 340 g , mm. Tahitia, Oklahomaa, Cabaretia, jotka Novitan lankoja. Lisäksi "Lidlin Colorado-lankaa". Kaikenkaikkian lankaa jäi tähteeksi ehkä 20 g. Aika tarkalle siis meni. Puikkoina 4 mm pyöröt. Ohje kevään Novita-lehdestä.


Ekat hamsteroinnitTässäpä mun ekat tempaustuotokseni. Lanka on tuttua ja turvallista Seiskaveikkaa, jota meni yhteensä 600 g. Nuo punaiset virkkaukset on Isoveli Coloria, jota meni 100 g.

Lisää juttua blogissani ;)

Myssyjä ja muuta sälää


Kaivoin puuvillalangat esiin ja olen neulonut ja virkkaillut niitä. Tuloksena 8 tiskiliinaa, 8 syto-myssyä, 2 pupupipoa, 1 mansikkapipo, 1 villapipo ja yhdet lapaset. Vaaka näytti 890 g:a koko kasalle.

Liivi tyttärelle

Tämän viikon neuletyönä valmistui liivi tyttärelle.
Lankana Sublimen baby cashmere merino silk dk, jota kului 213g. Hamsterikuun saldoni tähän mennessä siis 385g.Lisää kuvia ja tarkemmat tiedot luettavissa blogissani.

Jotain valmistakin sentään


Sain valmiiksi pari tiskirättiä. Kulutus yhteensä 56 g.

Työn alla on kahdetkin sukat. Toiset varmaan saan valmiiksi alkuviikosta. Toiset taas on sen verran työläät, että aikataulua on paha arvioida. Niitä tehdessä on käynyt muutamaan kertaan mielessä, että joskus ne ohjeetkin on hyvä lukea kokonaan. On nyt meinaan neulottu nuo sukat ainakin kolmeen kertaan :D