26.2.2011

Näitä riittää ja lankaa myös


Näettekös tämän kaunokaisen? Vaaka sanoi, että sen paino on 34 grammaa.

Sukat Nallesta miehelle


Olen pari yritystä jo tehnyt miehen veljen sukiksi, mutta molemmat ovat olleet liian kapeat. Nyt ainakin tuntuisi olevan sukilla leveyttä ja mittaa - ehkä mittaa jopa liiaksikin. Enempää en enää sukkayritelmiä tee, nämä saavat matkata postitse Turkuun!

Lanka: Nalle Colori
Menekki: 115 g

Vähän on yritystä jos saisin edes toiset kesken olevista sukista valmiiksi maanantaiksi, mutta saa nähdä...

Sukat x 1,5

89 grammaa 7-veikan punaisia jämiä ja vähän isommistakin keristä.


Ja 24 grammaa vihreää Nallea uusiin kärkiin.

Eli kaikkineen lisää 113 grammaa neulottua lankaa ja kaksi työtä lisää saldooni. Kokonaisuudessaan olen nyt saanut kulutettua lankavarastojani 12 työn verran yhteensä 960 grammaa. Melkein siis kilo kulutettu. Eli omat ääneti asetetut tavoitteet alkavat täyttyä.

Ja taas yksi


Tämä painaa 36 grammaa, jos vaakaan on luottamista.

25.2.2011

Raijiksen neljäs valmis


Neuloin Novitan Puro Batikista vitosen puikoilla tämän 197 grammaa painavan huivilenkki-kaulurin. Neuloin joka toisella kerroksella reikiä eli kaksi yhteen ja langankierto ja toisen kerroksen oikeaa. Olipahan aika tylsää, mutta sain kuin sainkin telkkaa katsoessani valmiiksi.
Tämän voi kietoa kaulaan kolme kierrosta, on pehmeä ja kivan tuntuinen muttei ehkä sovi koville pakkasille. Onneksi ne taitavat jo hellittää...
Saa nähdä ehdinkö tehdä vielä jotain valmiiksi tän kuun puolella....

Silveri kiittää hamsteriseurasta

Ilmoitan, ettei minulta enää tule hamsterigrammoja tämän vuoden hamsterikuuhun. Olin neulonut pipon melkein valmiiksi eilen illalla, mutta jouduin purkamaan sen kokonaan, kun tuli saajalleen aivan liian suuri! Tunnin päästä lähden kohti lentokenttää ja lomamatkaa. Koneessa aloitan sukkaparin, muttei se ehdi enää helmikuussa valmiiksi (jos ehtii, toki raportoin).

En ihan saanut niin suurta saldoa kuin toivoin ja vähän harmittaa muutenkin tämän vuoden helmikuun muut kiireet, mutta tiukkana pysyin ja parhaani tein. Jäi hyvä mieli ja tänne ilmoittaudun taas ensi kerralla mukaan!

24.2.2011

Ja lisää tulee vaan


Tässä taas yksi kaunokainen. Vaaka sanoi, että saldoon lisätään 34 grammaa.

pientä kivaa

Otin käsittelyyn merinolankojeni jämiä ja sotkin niitä käsinkehrättyihin lankoihin. Syntyi polvekemallinen kaulaliina.

Käsinkehrätyistä langoistani tein vielä ranteenlämmittimet.

Ja alkukuussa valmistuneen kaulakiepin seuraksi lämpimän myssyn. On neulottu nelinkertaisesta mohairlangasta, tiivis ja tiukka. Ja lämmin!

Menekit: 85g, 45g, 100g

Grammoja


Kas niin. Nyt saa apuemo taas laskettavaa. 17 g painava patalappu on valmistunut.

Uni- ja tosielämän lankeemuksia

Ette ikinä usko tätä! Lankahamsterit tulevat jo uniinikin! Viime yönä näin unta, että olin sellaisessa ryhmäkodin tapaisessa. Siellä kiskoin erästä tuttuani tukasta ja purin häntä, ihan vain ilkeyttäni kai. Ja kaiken kukkuraksi lankesin siinä samassa unessani lankoihin! No ihan totta! Näin nimittäin unta, että ostin kaksi päivää ennen Hamstereiden päättymistä jonkun naisen langanjämät, enkä yhtään muistanut olevani Hamstereissa, ennen kuin olin jo ostanut ne! Ja sitten hermoilin, että Kristelille ei saa kertoa! Ja samaan aikaan minulla oli siinä unessa huono omatunto siitä, että nyt minä huijaan! Tämä siis tapahtui unimaailmassa. Mutta mitä tapahtui tosielämässä? Minä lankesin tosielämässäkin, mutta en lankoihin, vaan käsityölehtiin. Ostin kaksi isoa kansiota käsityölehtiä! En vaan voinut vastustaa niitä, kun kävimme kirpputorilla kahden tuttuni kanssa.

Parit pienet sukat


Nämä sukat veinkin jo eilen SPR:n Konttiin, mutta laitetaanpa nyt vasta hamsterointeihin. Kaksi paria siis pieniä sukkia 7 veikan jämistä. Mukavasti on tyhjentynyt jämälankalaatikko, mutta monet sukat sieltä vielä tulee, kunhan vaan saan neulottua.

Menekki: 75 g yhteensä


23.2.2011

Rapsa laskettu

Tämän viikon raportti on nyt laskettu. Joukkomme on kunniakas, kukaan ei ole vielä livennyt lankakauppaan omille ostoksille!
Kokonaiskulutus on jo reilusti yli 12 kg (12382g) ja viikon suurin pudottaja oli Juuli, 2,38kg lankaa on kulutettu siellä viikossa, yhteensä hän on kuluttanut jo 4025g lankaa. Huh huijaa! PäiviH on kakkosena 1915 grammalla, ja itse apuemo näyttää olevan kolmantena.
Ixu ja MysteryKnitter jakavat tämän viikon ykköspaikan valmiiksi saatujen töiden määrässä, molemmilla oli niitä seitsemän.

Kuka saa ensi viikolla valmiiksi tilkkupeittonsa?

Valmista vielä...

Joskus kauan sitten törmäsin jostain syystä erääseen portugalilaiseeen blogiin ( varmaankin jonkun toisen blogin viittaamana). Siellä oli värikäs virkattu peitto ja ajattelin joskus tehdä sen tai ainakin kokeilla. Nyt on kokeiltu.

Puuvillalankoja löytyi laatikollinen ja saihan niitä vähäsen kulumaan tähän. Virkkaus on hauskaa portaittaista. Pääasiassa virkkausblogista Magia do Crochet on täydellinen ja havainnollinen ohje. Samaisesta blogista löytyy paljon värikkäitä, upeita töitä. Kieltä en vaan ymmärrä. Kuvat ovat hyviä ja osassa on kaaviokuviakin.

Puuvillalankoja väheni 250 g.Hamsterikuuhun valmistui vielä muutakin. Boris-vahtimme sai uuden pääasiassa valkoisen huivin, jossa on hiukan sinertävää lankaa. Huivi on jo ulkona koiran kaulassa ja kuvaan joskus toisen kerran. Edellinen huivi oli jo hyvin nokittu (linnut tykkäävät huivin kuiduista) ja haalistunut. Tästäkin he saavat keväällä pesäänsä pehmustemateriaalia.

Langankulutus 55 g.

Miesten sukat Seitsemän Veljestä langoista valmistuivat myös ja koko 45-46. Kulutus 130 g

Kulutus yhteensä näihin 435 g.

Kolmas raportti tulossa

Kerään tässä illan aikana grammat kasaan, yhdeksän maissa taas alan laskea.
Vähän on sellainen kutina, että jotkut ovat päässeet jo uusille lukemille...

56 grammaa keltamustaa

Nämä valmistuivat viimeyönä. 56 grammaa Regian ohuttakin ohuempaa sukkalankaa. Tuntui ettei valmistu koskaan! Onneksi ei tarvinnut tehdä kuin tällaiset nilkkasukkamalliset. Hiukan sneakereita pidemmillä varsilla. Kokonaiskulutukseni tähän mennessä siis 847 grammaa (ja 10. valmistunut työ).

Taantuma

Neulepuikot ovat kaunistaneet viime päivät sohvan vierustaa. Neuleet eivät ole edistyneet nimeksikään sitten viime viikon. Viime viikolla kesken olleet sukat sain valmiiksi ja niiden paino on 158 g. Kuvat on tosin edelleen ottamatta, mutta josko saisin kaivettua kamerankin esiin ennen viikon vierähtämistä loppuun. Kyseessä on pöllö-sukat, joiden aikaisempia versioita näettä täältä. Neljännestä sukkaparista (jonka nimesin sudeksi lampaiden seassa värinsä vuoksi) on toinen vasta valmiina. Tänään on kuitenkin niin paljon muuta ohjelmaa, että en ennätä saada tuota toista sukkaa valmiiksi ainakaan kovin aikaisin.

Kokonaisuudessaan olen omien laskujeni mukaan kuluttanut lankaa 721 g. En asettanut itselleni mitään varsinaisia tavoitteita, mutta salaa mielessäni toivoin kilon kulahtavan. Vielähän tässä on onneksi aikaa.

22.2.2011

74 grammaa

WhamBam -mallinen täysin keinokuituinen viritys. Tästä ensin ajattelin jotain pientä liinaa tai kassia, mutta sitten se päätyikin tällaiseksi. Pojan päällä tän olisin kuvannut, mutta eilen nukkui kun sain tämän valmiiksi ja tänään en ennättänyt kuvata kun oli kaikenlaista virastoissa käymistä ja ruuanlaittoa ja pakkaamista kun lapset lähtivät vanhemmilleni muutamaksi päiväksi. 74 grammaa siis Hippya ja Jiveä tähän sain hukatuksi. Jiveä on vielä hyllyssä pölyriepuja varten :) (Kokonaissaldo nyt siis 791 grammaa)

Pian valmistuu ampiaisraitaiset sukat...

Ja sitten nämä... Sain kesällä/alkusyksystä tällaiset aivan ihanat sukat. Tosin saadessani ne, ne eivät tosiaankaan olleet näin rikki. Olen käyttänyt ne puhki!!! Ajattelin parsivani ne pesun jälkeen, mutta kone söikin liki poikki hiutuneet pohjat ihan kokonaan rikki. Nyt näihin ei taida auttaa muu kuin kärjen uudelleen neulominen. Saako hamsterigrammat siitä lankamäärästä mitä kuluu uuden kärjen neulomiseen?

Silverin sytomyssy, projekti nro 8


Yksi varma kevään merkki on sytomyssyjen neulominen. Tänä vuonna osallistun keräykseen, jossa myssyt toimitetaan HUS:n Lastenklinikalle. Tänään valmistui ensimmäinen myssyni. Siihen kului 66 grammaa bambu-puuvillalankaa ja malli on Neulekirjan Kesävoi-pipo, keskimmäinen koko.

Grammoja minulla on nyt yhteensä 583, jos oikein laskin.

Mikä tämäkin lie, mutta grammoja se ainakin tuo


Niin, tämä kaunokainen tässä. En tiedä, mihin se kelpaa. Siinä on puuvillaa, joten en välttämättä laittaisi sitä patalapuksi. Ehkä se on niitä pöydän pyyhkimiseen tarkoitettuja juttuja, joista olen lukenut. Vaaka sanoi, että tämä painaa 23 grammaa.

oh-hoh ja oo-la-laa

Minä, joka yleensä ottaen olen sitä mieltä, että palapeitot pitäisi tehdä jämälangoista, otti ja haksahti käyttämään ihan vakavasti otettavaa stashiään kyseiseen tarkoitukseen. Tässä on käytetty kauan säilöttyjä arvolankoja, eikä ottanut sydänalasta lainkaan...
Tarkempaa tietoa odotettavissa blogiin lähiaikoina, eli kun sormilla kestää taas kirjoittaa ;-/

ohje: Lion's Brandin Granny Throw, lankoina alpakkaa, silkkiä, merinoa ja mohairia. Koukku 5.5mm, kokoa mahtavat 200x150cm ja menekki 1910g.

Ja jälleen yksi


Tässä on peittoon tuleva palanen. Vaaka sanoi 34 grammaa. Mä vaan mietin, miten noi yhet saa tekstiinsä värejä. Mä en saa enää. Aikanaan sain, vaan enää en saa. Tai sit ne vaan muokkaa jotain kohtaa koodista, ja mä en jaksa ruveta räpeltämään.

Kolmas viikko

Kolmannen viikon aikana sain valmiiksi vain kahdet pienet vauvansukat, joihin meni lankaa yhteensä 40 g. Sukat on neulottu ohuiden sukkalankojen lopuista ja niiden tekeminen oli varsinaista näpertämistä. Taas kerran piti ihmetellä, onko vauvojen jalat oikeasti noin pienet, mutta viikonloppuna tuli todistettua, että kyllä ne vaan ovat.


Viikon kuluttua tämä leikki sitten loppuukin ja toivottavasti mulla on sitten enemmän raportoitavaa. Puoliksi valmiina (tai kesken) on useampikin työ.

21.2.2011

Pientä, kaunista ja ihanaa

Meikäläinen taitaa raportoida viikkosaldonsa jo näin maanantaina. En ole keskiviikkona koneen saati netin ulottuvissa, joten kerrotaas aikaansaannokset jo nyt.

Tittididii!
Tarkempia tietoja töistä tulee lähiaikoina blogiin. Grammoja tuli tälle viikolle siis kerrytettyä vauvaneuleista 100 g ja sukista 79 g.  Yhteensä grammoja on kertynyt nyt  580. Olen vallan tyytyväinen!

Tätä askarruttaa eräs sääntöasia: jos ostostelen helmikuun lopussa vanhenevalla lanhjakortilla lankaa, niin jääkö minulta leikki kesken? Mikäli tämä rikkomukseksi lasketaan, niin minun hamsterikuu taitaa loppua tällä viikolla. Pyydetään kohteliaimmin vastausta. :)


Pieniä grammoja a'la Silveri


Pienenä välineulomuksena neuloin kaksi peittotilkkua.
- ainaoikein-tilkku 12 grammaa
- korinpohja-tilkku 11 grammaa
Kuva päätti jostain syystä kääntyä pystysuoraan, vaikka on vaakasuora kuva, mutta kyllä siitä suunnilleen näkee, mitä olen tällä kertaa neulonut.

Silverin huopatossusukat


Minulla pyöri kaapissa kaksi kerää Cascade 220 Superwash-lankaa ja suunnittelin neulovani siitä pipon, mutta lankaa oli riittävästi kahteen pipoon, enkä kahta halunnut. Aloin sitten tekemään langasta sukkia ja tuurilla langankulutus osui täydellisen oikeaan. Minulla ei ollut mitään ohjetta, enkä tehnyt minkäänlaisia mittauksia neuletiheydestä tms. Silti näiden kahden sukan jälkeen kahdesta kerästä jäi yli yhteensä metrin verran lankaa! Vaikka kulutin kaksi täyttä kerää, näyttää meidän keittiövaaka saldoksi 188 grammaa. Sen siis ilmoitan tänne kulutukseksi.
Sukkien nimeksi tuli huopatossusukat, koska aion käyttäää niitä vähän liian väljien huopikkaideni kanssa.

Naiset, minä tein sen!


Ai mitä? No tämä tietenkin! Pelkäsin jo vähän, että tiukille menee mutta vajaaksi jää. Eipä jäänytkään! Tämä kaulahuivi painaa 170 g, ainakin jos minun vaakaani pitää uskoa. Ette tiedä, miten helpottunut olen!

20.2.2011

Sunnuntain satoa

Mrs Marple käski kutoa nopean kaulaliinan paksuilla puikoilla... Tehty. Tai ensin tein tytölle lovikkatyyliin tumput vaaleanpunaisesta Teddystä ja siitä valkoisesta Polariksesta, ja sitten neiti pyysi kaulaliinaa. Tein sen pelkästä Teddystä, kun Polariksen kanssa olisi tullut vähän turhan ryhdikäs.
Neitin lovikkatumput 97g ja kaulaliina tasan 200g.

Meninkin langankulutuksessa jo yli kilon, hupsista. No, tää hupsis on ihan vissiin järkevä hupsis normaalien hupsiksieni sijaan.

Sukkia

Nyt kun peitto on valmis olen taas palannut lempiharrastukseni eli sukkien neulomisen pariin. Ei ehkä mikään maailman paras suunnitelma jos tarkoitus on kuluttaa mahdollisimman paljon lankaa kuukaudessa, 2.5 mm puikoilla sitä lankaa kuluu aika vähän ja valmista tulee melko hitaasti.


Valmiina siis kahdet sukat joiden yhteispaino 130 g. Nuo oranssikirjavat on tehty Kristelin uudella ohjeella, kiitos ohjeesta vielä tosi paljon. Tarkemmat tiedot taas blogissa.

Kaksi uutta pikkuruista

Nämä lautasliinarenkaat on hauskoja välipalatöitä tietokoneella istuissa. Liila-harmaa 7 grammaa ja olki-harmaa 8 grammaa, eli nämä kasvattivat kulutustani hurjalla 15 grammalla jolloin kokonaiskulutus on 717 grammaa :) Huimaa ;-)

nauhalankojen kohtalo

Kauan säilötyt nauhalangat päätyivät jättisuureksi ostoskassiksi. Kokemuksesta tiedän, että kassi venyy aivan uskomattomasti. Tein samalla ohjeella keltaisen pari vuotta sitten, ja olen kuljettanut siinä jopa neljä kiloa lankaa.

Strategiset tiedot: Ohje Ilene Bag (rav), lankana Katia Bonita, puikot 5mm, 210g.

Parit pienet sukat

7 veikan jämiä löytyy kaapista, ja niitä on niin pieniä määriä per väri, että ei saa oikein mitään järkevää isompaa projektia aikaan. Peittoja ja vilttejä meillä on joka lähtöön, joten sellaista tarvetta ei ole. Senpä takia olen neulonut 7 veikan jämistä pieniä villasukkia, kahdet on valmiina pääteltynä. Silmukat Novitan ohjeesta. Sukat vien SPR:n Konttiin, kun ei omalla tytöllä ole käyttöä kovin monelle parille.

Menekki: yhteensä 90 g

Ja valmiita pukkaa puikoiltaEi kaulahuivia vielä, mutta jo vain minä aion nämä esitellä. Ehkä, jos oikein pidän kiirettä, ehdin tehdä sen kaulahuivinkin. Viimeinen Palma - kerä tuon kaulahuivin suhteen alkoi eilen. Toivon, että saan huivin tehtyä. Mutta nyt nämä kaunokaiset kehiin. Jos näette tuossa kuvan, jossa on patalappu, kyseinen kaunokainen painaa 15 grammaa. Sitten, jos näette vähän tummemman kuvan, jossa on kaksi neulottua peittopalaa, niin kumpikin peittopala painaa 11 grammaa.