16.2.2008

Tilkkusista ken on kaunein


Arvoisa yleisö! Tervetuloa seuraamaan jännittävää Miss Tilkku 2008 -loppukilpailua! Jälleen kerran tiukkojen alkukarsintojen jälkeen on mukaan valikoitunut kymmenen toinen toistaan kauniimpaa tilkkua. Voittaako tumma vai vaalea tilkku, villainen vai tekokuituinen? Se selviää lähihetkinä.

Ja tässä tulevat tämän vuoden finalistit:

Tilkku nro 1 on tasaisen tummanpunainen ja painaa 35 g. Hänen lempiharrastuksensa ovat helpot ainaoikeinneuleet.

Tilkku nro 2 edustaa vaaleampaa tilkkujen heimoa ja painaa hänkin 35 g. Hän harrastaa suuritöisiä palmikkoneuleita ja virkkausta.

Tilkku nro3 tulee Helmineuleiden maakunnasta ja on strategisilta mitoiltaan 40 g. Hänen kiinnostuksensa kohteista ykkösenä ovat erilaiset pintaneuleet ja pätkävärjätyt langat.

Tilkku nro 4 on hyvin isänmaallinen, ja hän neuloo vain sini-valkoisia töitä suomenlampaan villasta. Hän painaa 35 g.

Tilkku nro 5 on myös kotoisin Helmineuleiden maakunnasta. Hän painaa 35 g ja on mestari lankojen kasvivärjäyksessä.

Tilkku nro 6 painaa 30 g. Hänen vapaa-aikansa kuluu vaativien pitsineulehuivien parissa.

Tilkku nro 7 on kisamme ainoa kulmasta kulmaan neulottu osallistuja. Hän painaa 40 g, ja hänen intohimonsa ovat kielet: hän pystyy lukemaan neuleohjeita peräti kuudella eri kielellä.

Tilkku nro 8 on olemukseltaan hillityn tyttömäinen ja painaa 30 g. Hänen lempilankojaan ovat raitalangat, ja hän harrastaa KoolAid-värjäystä.

Tilkku nro 9 painaa 35 g, ja hän opiskelee käsityönopettajaksi. Hänen lempimateriaaliaan ovat huopuvat langat.

Tilkku nro 10 pitää pörröisistä langoista, eikä tekokuituisuuskaan haittaa. Hänellä on mittaa 35 g.

Vuoden 2008 Miss Tilkku -ehdokkaat painavat yhteensä 350 g. Kaikki tilkut ovat lupautuneet kilpailun jälkeen Vaaka ry:n palvelukseen. Muistattehan, että voitte äänestää omaa suosikkianne neulomalla 1o 2n lk 2o yht + suosikkinne mallineule (äänestäminen maksaa 314 hamsterigrammaa + paikallisneulemaksu).

Seuraavana on vuorossa uimapukukierros. Pysykää langalla!


Jotakin valmista taas

Neuloin pojalle Icelandista kaulurin. Malli omasta päästä, kulutus koko kerä eli 50g. Kesken on tällä hetkellä hamsteritöitä lapasparin toinen lapanen ja juuri aloitettu hihatin. Toivottavasti saan ne valmiiksi. Sain myös juuri valmiiksi pitkälahkeiset vaippahousut kaverin lapselle, kuvaa niistä ei vielä ole mutta blogiin ilmestynee aikanaan.. Kulutus niissä 75g. Hahtuvan neulominen on erinomainen hamsteritaktiikka.. not!

Kuvitusta

Target Waves
Nämä lapaset siis valmistuivat toissapäivänä, ovat olleet jo käytössä ja toimivat hyvin.

Muuten tilanne näyttää siltä että puserosta puuttuu enää yksi hiha, sukkaparista toinen sukka ja sitten saatoin ehkä aloittaa uudetkin sukat. Saas nähdä meneekö miun hamsterikuu kokonaan neuleiden aloitteluksi. Kovasti olen vastustanut kiusauksia ja Lankabaarissa käydessäkin ostin vain puikkoja.

Tsemppiä naiset, me pystytään tähän!

15.2.2008

Tuotantoa ja sääligrammoja anellen

Viimein täälläkin jotain valmista. Yli kymmenen vuotta sitten puretun puuvillaneuleen langanjäämät pääsivät uuteen muotoonsa eli neulotuksi kaitaliinaksi. Hapsut liina sai päihinsä tänään ja lopulliseksi painoksi tuli 240g. Kuvaa en vielä tänne saanut, koskapa liina riippuu huomiseen kuivattelemassa oikaistuja hapsujaan.

Toinen juttu onkin sitten myös tänään valmiiksi saattamani neuletakki Noron Hana Silkista. Anelen Ylidiktaattorilta sääligrammoja työstä, josta noin 50% on tehty hamsterikuukauden aikana. (On muuten elämäni tähän saakka arvokkain neuleprojekti.) Tämän näköinen siitä sitten tuli.

Lankaa kului 350g ja nyt pitäisi sitten keksiä käyttöä jäljelle jääneille 150 grammalle. Kiusallista kyllä käsiala on tekijänsä näköistä, leveää, mutta matalaa ;) Vaikka tein työn omaa kokoani pienemmäksi, oli leveyttä helppo saada riittämiin mutta kerrosmäärissä käsialani ei täsmännyt oikein millään.

Déjà vu

Miten minusta tuntuu kuin olisin elänyt tämän hetken jo ennenkin... Tässä tämänvuotinen jämälankahamsteriprojektini eli - yllätys, yllätys -tilkkupeitto. Esittelyssä sekä koiran kera että ilman. Lankaa kului pyöreästi yksi kilo, ja lopputuloksena on kyllä ennemmin tilkkumatto kuin peitto. Kokemuksia: tilkkujen neulominen on kivaa ja addiktoivaa mutta niiden yhteen ompeleminen erittäin rasittavaa ja aikaa vievää. Jos tämä ei olisi ollut hamsterityö, olisi se varmaan päätynyt tilkkuina pussiin marinoitumaan (kuten ainakin kaksi aikaisempaa tilkkutyötä).


Pikkusukkien tehtailu jatkuu

Sainpa taas 71 grammaa (loputtomista?) seiskaveikkavarastoistani pois, kun neuloin johonkin sukkakeräykseen sukat koko 34. Kuva löytyy blogistani.

14.2.2008

Räsyraitaa

Grammoja tienatakseni virkkasin jämälangoista itselleni pienen tyynyn. Tämä tulee ihan tarpeeseen, sillä tarvitsen sohvalla istuessani tyynyn ristiselän tueksi, ja koirat repivät jokin aika sitten vanhan tyynyni rikki. Nytpä on sitten uusi. Langanmenekki oli noin 320 g, koukku nro 5. Jonkin verran jäi jämälankoja, ja nyt pitää miettiä, mitä niille ideoisin. Tulossa ovat kyllä vanhempaintoimikunnan arpajaiset koululla, ehkä kännykkäpussit sopisivat arpajaisvoitoiksi...Tilkkupeittokin on kyllä jo lähes valmis, joten piakkoin pääsen raportoimaan vähän enemmänkin grammoja, mutta ennätysvauhdista olen kyllä tänä vuonna kaukana... Mutta pääasiahan on hauskanpito :-)

Hahaa, vaviskaa siskot!!

Jiihaa, sain valmiiksi huivin, jonka ehdin aloittaa juuri hiukan ennen helmikuuta. Sen grammat menivät siis "hukkaan", mutta nyt olen valmis grammankulutussotaan!! Vaviskaa siskot, otin järeät aseet käyttöön ja lähden reippaaseen taka-ajojahtiin hurjilla 2,5 mm puikoilla ja ohuehkolla sukkalangalla!! Puikoilla on pipo, ehdin eilen luoda jo silmukat ja neuloa muutaman kerroksen, taidan siis sittenkin jotain grammoja pelkän langanostopaaston tueksi!

13.2.2008

viikko kaksi!

Ja toinen hamsteriviikko lähestyy loppuaan, vielä on kymmenisen minuuttia tätä viikkoa jäljellä.

Tällä viikolla on neulottu täällä paljon, yhteiskulutus on tällä hetkellä 5398g! Se on 50g kerissä 108! Hyvä me!

Tämän viikon kulutukset ovat seuraavat:

Annariu: 972g
Hannaliini: 252g
Hekla: 60g
Kiira: 140g
koi: 400g
Lastu: 585g
Maartsi: 260g
MinskuH: 202g
Mintsu: 1340g
Saara: 100g
Santtumaaria: 260g
Soffi: 357g
Tiinatuuli :284g
Tui: 120g
verano: 102g

Eli melkein kaikilla on jo grammatili auki ja Mintsu posottaa jo kohti kahden kilon rajaa! Hyvässä tahdissa mennään! *kannustaa*

Ongelmitta ei ole sujunut kuten Soffin postauksesta käy ilmi. On myös löytynyt loistavaa hyötykäyttöä jämälangoille!

Ja taas pipo

Muutaman päivän takaisen hehtaaripipon manttelinperijäksi on nyt valmistunut mahdollisesti-suurinpiirtein-oikeankokoinen pipo, joka on kaikinpuolin mukiinmenevä ja täyttää varmasti tehtävänsä... värinä vain on rotanharmaa. En viitsi laittaa edes kuvaa, saman asian ajaa kun vaan kuvittelette hiljaa mielessänne isoa harmaata rottaa.

Piponmuotoista sellaista.

Lankaa meni 66 grammaa.

En ehkä enää ikinä neulo yhtään pipoa, paitsi mahdollisesti huomenna jos käy ilmi ettei oma piponi olekaan työpaikan takahuoneessa vaan eilisessä junassa (joka siis meni jo). Hehtaaripiponkin voisi ehkä tuunata ihmispäähän sopivaksi kääntämällä reunan lieriksi ja kiinnittämällä sen jollain helmivirityksellä. Mutta niitä helmiä viritellään sitten ensi kuussa... nyt neulotaan. Viikonlopun aikana valmistuvaksi odotellaan myöskin paksua ja peltistä Naturgarn-villatakkia.

(Kertokaa joku, etten ole ainoa jolla on jo parissa sormessa laastarit kulumien suojana!)

Villaisia aaltoja

Valmistui tarveneulontana itselleni Target Waves-lapaset Knitting Nature-kirjasta. Sain kulutettua niihin huimat 40g lankavaihdossa saamiani tuntemattomia villalankoja. Eli hitaasti etenee kulutus. Kuvaa tuon kun saan säädyllisiä räpsittyä.

Tulen myöhemmin tänään tekemään viikkoraporttia :)

veranon eka valmis ja ruinaustaSainpahan minäkin ensimmäisen hamsterineuleeni puserrettua valmiiksi asti. Syntyi vihreä palmikkopipo lahjoituksena saaduista langoista hyväntekeväisyyteen eli SPR:n keräykseen. Painoa pipolla on 52g.Pipon lisäksi tekeillä on mm. Salina, mutta sen valmistuminen tämän kuun aikana epäilyttää suuresti. Surkean tilanteen johdosta haluaisinkin esittää anomuksen sääligrammoista.

Alla olevat raitasukat valmistuivat eilen ja toinen niistä on kokonaan helmikuussa neulottu. Lisäksi haluaisin tuoda esille, että sukat edustavat manuaaliraidoituksen katoavaa kansanperinnettä. Tästä syystä päättelin myös kaikki 32 langanpäätä hyvin ja huolella. Yhteensä sukat painavat 94g. Mitä sanoo rva Ylidiktaattorimme?-verano

Hys hys ja muuta

Eli jotain hys hysiä on siis valmistunut, johon sain upotettua 110g nallea.

Sekä yhdet Saartje's booteesit lanettia, 12g.

Kuvaa blogiin kunhan saan koneen yhteistyöhön...

Lisäystä siis 122g

Lisää sukkia

Taas yhdet perussukat valmistui. Kuva blogissani

Lisään vielä yhdet hyväntekeväisyyteen Spr:n keräykseen menevät lastensukat joista laitan kuvan myöhemmin kunhan saan napattua kuvan

Kulutus yhteensä 180 g

Pikkusukkia valmiina

Sain upotettua 119 grammaa seiskaveikan jämiä pikkusukkapareihin (2 kpl, molemmat kokoa 30). Menevät joko SPR:lle tai Venla-avulle. Koitin lisätä kuvaa, mutta ei onnistunut. Se löytyy siis blogistani.

Hitaasti on alkanut hamsterikuu osaltani. Viime vuotinen kilon kokonaiskulutus jäänee tänä vuonna haaveeksi vain...

12.2.2008

Saara avaa tilin

Koska olen edelleenkin keskittynyt vain villapaitaan isille, on muita juttuja valmistunut aika huonosti. Jossain välissä valmistunut kuitenkin pipo Pipoapua Pohjolasta -keräykseen. Langankulutus ohjeen (ja oman arvion) perusteella 100 grammaa. Kuva ravelryssä (somedaymuse).

Lisää valmistuu

Lisää on taas lankaa kulutettu.
Pipolle valmistui kaveriksi kaulahuivi ja pringlespurkki sai uuden ulkokuosin. Kuvat löytyvät blogista.

Lankaa kului näihin yht. 140g

Ja eikun kohti uusia haasteita... tai siis neuleita :)

Villahousuja ja muuta pientä

Edellisen postauksen jälkeen on valmistunut kolmet hahtuvavillarit ja yhdet merinot. Sen jälkeen villareihon kohdistui sellainen evvk-fiilis ja sen seurauksena syntyi typyn kesäpipa ja pienen pieni Kiri.

Kulutus näihin yhteensä 343 g. Onkohan taktiikassa jotain parantamisen varaa, kun tulee neulottua ainoastaan ohuita lankoja ja hahtuvaa..

Ylidiktaatorin tulkintaa vailla

Sain vaimolta 300g tummanharmaata nallea. Eilen meillä oli pieni Dr Phil-hetki kun Laika tajusi että mun startiitti johtuu siitä että mä haluaisin oikeasti neuloa Bubblea Knitting nature-kirjasta mutta omasta varastosta ei löydy siihen lankoja. Laika sitten kysyi että mistä langasta mä sitä neuloisin jos olisi lankaa ja vastasin että tuosta nallesta.

Ja tänään vaimo tuli kotiin lankoja kanssa kotiin. Onko tämä lahjalankaa? Tähän toivoisin YliDiktaattorin tulkintaa ja mielipidettä.

Muut hamsterineuleet edistyy hitaasti koska tosiaan on tullut aloitettua kaikenlaista. :D Saamatta mitään valmiiksi. Miulla on yksi kokonainen lapanen jonka parissa on jo varresta puolet, pusero josta puuttuu hihat, yksi sukka joka on kohta kärkikavennuksissa..ja nyt tämä bubblen alku.

Sukka- ja pipoapua Pohjolasta

Ajattelinpa osallistua Spr:n tämän vuoden neulontakampanjaan ja nyt ovat ensimmäiset sukat valmistuneet hyväntekeväisyyteen
Langan kulutus 105 g

Tarkempia tietoja blogissani

11.2.2008

Sukkahamsterointia

Minä olen näköjään keskittynyt ainoastaan sukkien tekemiseen, sillä tänään valmistui Jepyn polvekeraidallisia sukkia mukaellen nämä 7v Jättiraitaiset sukat, kun sain juuri pääteltyä langat.

Kulutus oli 70g ja pääsin tavoitteeseeni kuluttaa koko jäljellä olleen langan loppuun.

Vessahuumoria


Lupasin hankkiutua Hamsterikuun aikana eroon puuvillalankojen jämistä, ja se tavoite on osittain toteutunut. Neuloin kaksinkertaisista langoista varavessapaperirullien säilytystelineen, tai mikä kapistuksen lyhyempi ja ytimekkäämpi nimi lieneekään. Lankaa kului joka tapauksessa 235 g.

Vessahuumoria


Lupasin hankkiutua Hamsterikuun aikana eroon puuvillalankojen jämistä, ja se tavoite on osittain toteutunut. Neuloin kaksinkertaisista langoista varavessapaperirullien säilytystelineen, tai mikä kapistuksen lyhyempi ja ytimekkäämpi nimi lieneekään. Lankaa kului joka tapauksessa 235 g.

Sukkasatoa

Toiset miehen sukat syntyivät. Kulutus 125 g
Kuva blogissani

10.2.2008

Myssyille lapaset

Nyt on sitten molemmille myssyille tehty kavereiksi lapaset...
täältä löytyy
Pikkusiskolle lapaset viron villasta, nallesta ja teddystä 96g


Ja ystävän tytön Compassille kaveriksi lapaset "nyörillä"
teddystä, woolista ja las vegasista 48g

Eli yhteensä lisää kulutusta 144g

Ikuisuusprojekti valmistui


Aloitin tuon Itämetsä-ponchon heinäkuussa ja NYT se on valmis. Rykäsin toissailtana loppuun. Poika ei halunnut "narua kaulaan" kun yritin nyörittää tuon halkion, en sitten laittanut.. Täytyy siitä saada säälipisteitä eiksni!? *vinkuvonku*