14.2.2009

Toiset Hittavaiset valmiit

Ja helmikuun toinen valmis työ on Seitsemästä veljeksestä tehdyt Hittavaiset jotka sopii n. 8-vuotiaan käteen.

Kulutus 52 grammaa.

Kyykkäpipo

Ystäväni lähti hommiin Akateemisen Kyykän MM-kisoihin ja tarvitsi pikaisesti pipoa. Aikaa kuluin n. 3,5h ja lopputulos on saajan mielestä mieluinen. Omasta mielestäni aika raju, mutta sopii tapahtumaan hyvin. Pehmustaa päätä hyvin, jos sattuu vaikka kyykät lentelemään. Valmis pipo painaa 200g.

Pientä piiperrystä

Ei oikein suju tämän langankulutus, kun sairastelut vaivaa. Mutta eilen sain kaksi työtä valmiiksi:
kämmekkäät vironvillasta 23 g
vauvan sukat 24 g

Meinasin jo kerran sortuakin langanostoon. Olin katsonut, että Novitan Foxi-lankaa oli VapaaValinnassa houkuttelevaan kahden euron kerähintaan. Selitin äidilleni, että mitähän siitä harmaasta Foxista voisi tehdä, että taidan mennä ostamaan pari kerää. Äitini katsoo pitkään ja toteaa "Mutta ethän sä saa ostaa nyt lankaa". Onneksi on tuollainen järjenääni, kun en itse kovin järkevä nyt ole :)

12.2.2009

grammatili avattu. ensimmäisenä hamsterikuukauden tuotoksena valmistui revontuli-huivi ystävättärelleni syntymäpäivälahjaksi.
lankana viron villa (evilla) ja kulutus 126g.

seuraavaksi valmistui greenpeace-pipo.
malli oma ja omaan käyttöön pipanen jääkin. lankana joko sandnesin easy tai garnstudion eskimo. paha mennä sanomaan varmaksi kun nää oli keränloppuja. kulutus 79g
nyt puikoilla kilisee huivi jämälankasamoksista ja toivottavasti saan esiteltyä senkin vielä tämän kuun puolella...

11.2.2009

Hamsteriviikko 2

Tässä olisi kuluneen hamsteriviikon tuloksia - hienosti ovat kaikki päässeet hommassa vauhtiin ja täällä on esitelty hienoja töitä!

A-L 590 g
Outi 555 g
Mirzu 465 g
Matuni 463 g
asarum 416 g
Sire 245 g
Mari 120 g
Elli 110 g
Marika 75 g
Marianne 61 g
Mci 50 g
Riffi 34 g

Yhteensä 3184 grammaa eli lähes 64 kpl 50 gramman keriä. Hieno suoritus!

Oma saldoni kasvoi Saltkråkan- sukkien jälkeen vielä 215 grammaa, kun tikuttelin kaksinkertaisesta Novita Bambusta erilaisilla Ravelrystä bongatuilla tiskirättiohjeilla useamman tiskirätin. Tällä hetkellä on niin voimaton olo, että kuvia ja lätinöitä myöhemmin:(

Pölyhuiskuja

Tänään valmistui 2 kpl Pelagian ohjeella tehtyjä pölyhuiskuja, joihin käytin hyväätarkoittavan kaverin lankatuliaista, Woolin jämiä sekä anopilta saatua Novita Heleniä. Lankaa kahteen hanskaan kului 112 g. Kuvia tulee blogiin jahka löydän uudelta koneelta kuvankäsittelyohjelman...

*edit* Paint löytyi ja sillä sain hieman runnottua kuvaa uuteen uskoon:
Vasemmanpuoleisessa vaaleanpunainen ja vaaleankeltainen wool, oikeanpuoleisessa alussa vaal.kelt wool ja mädän metsän vihreä ( :D ) Helen. Tehostelangan nimeä en muista..

Alpakan muodonmuutos

Minulla oli 1 ainoa kerä Novitan Alpacaa. Lanka on ollut kaupoissa 10 vuotta sitten ja minä sain tämän yksinäisen kerän ihanalta kanssaneulojalta viime syksynä. Neuloin nyt kerästä aivan ihanan pehmeät kämmekkäät. Painoa kertyi 45g.

sarjatulitusta


Löysin itseni noin tunti sitten virkkaamasta. Pannulappua. Oli aika nopea virkatuksi pannulapuksi, ehkä 1,5 h meni valmistumiseen pinkistä Mambosta. Lankaa kului 31 g.
Alkaa taipua päähine- ja sukkapainotteiseksi minun hamsterointini. Tässä taas pari pipoa, ja sukkaa ja lisää pipoa on puikoilla. :DKissapipo, jonka valmistumiseen liittyi uskomaton määrä purkamista ja sadattelua. Kolmas kerta toden sanoi, se on vieläkin hieman iso, mutta menee kuulokkeiden päällä. Teddyä kului 91 g.Tein joululahjaksi äidille ja avomiehelleen lahjakortit, joista miehen kortilla sai lunastaa pipon. Koska erityisiä toiveita ei pipon suhteen tullut, valitsin mielivaltaisesti ohjeeksi Cousteaun ja langaksi melkein-fordinsinisen seiskaveikan. Tähän meni tasan 100 g lankaa.

Kirjoittelen molemmista lisää blogiini seuraavaksi. :P

10.2.2009

Voi voi, kaipaan sympatiaa.


Voi minua, en ole juurikaan ehtinyt neuloa. Sormikkaista on toinen resoria ja saumojen ompelua vaille valmis (Ne neulotaan poikkeavasti poikittain ja resori lisätään vasta lopuksi), ja toinen on juuri aloitettu. Viikonlopun, jolloin minulla ainakin on yleensä aikaa, käytin vanhan topin purkuun. Anonkin nyt sympatiapisteitä.

Voin selittää. Olin nuori ja viaton ja tyhmyyksissäni luulin, että kun neuletiheyteni yleensä on silmukan-parin päässä oikeasta, niin se on sitä jokaisella langalla. Sitten vielä tapasin tuon turmiollisen tuttavuuden, Novita Palman. Jotenkin se sai minut vakuuttuneeksi, että Novitan sivuilta löytyvän topin ohjeella siitä tulisi varsin kelpo vaatekappale, ja kuinka ihanan pehmeä ja pörröinen se olisikaan. Juuri sopivan helppo neule aloittelijalle. Ja neuletiheyskin olisi varmasti oikea, eihän sitä tarvitse tarkistaa. Olisipa minulla ollut enemmän kokemusta...

En osannut epäillä petosta ennenkuin olin saanut ensimmäisen olkasauman ommeltua ja kokeilin vaatetta ensimmäisen kerran päälleni. Toppi näytti lähinnä suurelta säkiltä. Onneksi ymmärsin vain harsia muut saumat tavallisella villalangalla ja todeta, ettei sitä pelasta minkäänlaiset vekit. Toppi päätyi kaapin hyllylle, josta se aina ilkkui minulle hyväuskoisuuttani. Nyt, noin viitisen vuotta myöhemmin päätin päättää turmiollisen suhteemme ja purin sen. Siinä oli yhteensä 205 grammaa lankaa. Kuvassa toppi on minulle sopivan t-paidan alla. Olkoon tämä opiksi kaikille aloitteleville neulojille, jotta eivät olisi yhtä sinisilmäisiä kuin minä.

PS. Sainkin muuten jo viikko sitten tietokoneeni huollosta, jipii!

PPS. Kyllä, minulla on taipumusta kirjoittaa tällaisia kilometritekstejä.
Saahan sitä ostaa KIRJONTAlankaa, saahan? Olen tekemässä tilkkutyönä seinätekstiiliä enkä voi tehdä aplikointia ennen kuin olen kirjonut siihen. Neulominen ei liity tähän mitenkään, eli en ole mielestäni rikkonut sääntöjä.

hiukan hidas aloitus

johtuen lähinnä dramaattisesta viime viikosta ja täytyy myöntää, että olen lähinnä ihmeissäni, että yleensäkään olen saanut jotain valmiiksi. Neulominen nyt ei ole ihan ensimmäisenä listalla.
Tässä kuitenkin se valmistunut , eli Rosemary-liivi. Lankaa meni (lähikaupan hedelmävaakaa liisaten) 590g - mikä sinänsä on mielenkiintoista, sillä lankaa kuitenkin kului 6,5 kerää à 100g... onkohan virhe Rowanin vai lähikaupan vaa'assa, sitä en lähde veikkaamaan...
Snadisti tarkemmat speksit + pari lisäkuvaa blogissani.

Kämmekkäitä


Sain vihdoinkin hamsteritilini auki ;) Valmiina on nyt kolmet kämmekkäät. Valkoisten ohjeena on Haruha ja harmaiden Polysemia. Molemmat ohjeet löytyvät Ullan arkistosta. Vihreiden ohje on omasta päästä neulottu palanen, joka taitellaan ja ommellaan reunat yhteen, väliin jätetään aukko peukalolle. Näihin kului yhteensä 110g lankaa.

8.2.2009

"Sualaraakut"

Viikonlopun aikana sain valmiiksi Ullassa esiintyneet Saltkråkan-sukat, kotoisammin nimi vääntyi sualaraakuiksi:) Lankana oli 7-veljestä (tästä voisi lätistä pitkälti, mutta jätetään väliin) ja puikot 3,5 mm. Sukkien koko on noin 40-41, ajattelin heittää lahjalaatikkoon odottelemaan. Lankaa kului 111 grammaa. Kaunis mallineule, jolle lanka ja valokuva ei tee oikeutta.Puikoilla on sukkien jälkeen ollut vähän sitä sun tätä, enimmäkseen kokeiluja: varpaista aloitetut sukat, tiskirättejä... mutta ei mitään esiteltävää vielä. Tylsille langoille pitää hakea edes jotain mielenkiintoista - vaikka uusi tekniikka tai kiva mallineule:)

Lisää kulutusta

Tänään valmistui kaksi hamsterityötä; "Kauluriputki" ja pipo. Lankana oli kaverin Saksanmaalta tuoma Beldayn Handstrickgarn Nicole. Langassa 20% villaa, 80% akryylia. Kovasti tuli Novitan Hippy tuosta mieleen. Ei mikään lemppari, mutta onpahan senttäs valtaosa siitä nyt käytetty.
Kauluriin lankaa kului 171 g ja pipoon 64 g. Lisättävää saldoon tuli siis 235 g. Kuvia tulee jossain vaiheessa blogiin.

Tällä hetkellä työn alla on säärystimet omalla mallilla Novitan Isoveljestä. Toinen on valmiina ja toinen lähtee puikoille ihan just. Sen jälkeen lyökin sitten vähän tyhjää, en tiedä mitä tekis. Tavoitteeni on kuitenkin käyttää noita "inhokkilankoja", mutta olis kuitenkin kiva, jos niistä muodostuisi jotain oikeastikin käyttökelpoista... Ehkäpä noudatan (kuten niin usein ennenkin.. :D) Pelagian esimerkkiä ja rupean neulomaan pölyrättejä!

Tehokasta kakkosviikkoa, kanssahamsterit!

Lisää tilkkuja


Nyt on kaikki purkua vaativat tilkut purettu ja kaksi on jo neulottu uudelleenkin. Kulutettuja grammoja 21g/kpl eli yhteensä 42g lisää hamsterikuukaudelle.

mirzu jatkaa kulutusta

Eilen tuo tipu valmistui sillä välin kun Minimalist Cardigan oli kuivumassa. Ensimmäiset silmukat neulottu (ja lähes koko takakappale) 1.2. yöllä, kun koira ripuloi ja valvotti.. Ihana malli, IK Fall 2007 lehdestä ja ehdottomasti meni lempi neuletakkeihin ! :)

Blogissa tarkemmin kunhan ehdin esitellä sinnekin. Langankulutus 425 grammaa. :) Ja kulutusta jatkamaan seuraavan neulepaidan kanssa..