21.2.2009

Oops, I did it...

Työ on haitannut neulontaa tai nettielämää, enkä ole saanut valmiita raportoitua blogiini enkä tänne. Jokunen gramma on tullut mutta aika vähän.

Mutta nytpä sillä ei ole väliäkään. Kävin Saksassa, jossa oli lankakauppa ja tietoisesti retkahdin. Siis 0len ulkona. Jatkakaa!

20.2.2009

Kauluri valmis

Tein sukan jämälangoista kaulurin. Otin mallia Ullassa olleesta Sarastus kaulurista. Silmoita oli 100 ja tein hieman enemmän kerroksia. Lankana toimi 7 veljestä ja kulutus oli 45 grammaa.

Vaiheessa

Täällä väännetään seiskaveikasta tuubia hirmuista kyytiä. Puoli kuuta meni tätä tehdessä, kun oli saatava lahja valmiiksi, joten hamsterityöt jäänee tähän yhteen. Raporttia tulee, kunhan valmistuu ensin.

Kotiteollisuussukat

Annoin kaverille joululahjaksi lahjakortin, jolla sai valita neuletyön. Koska ko. henkilö tykkää kotiteollisuudesta (herra ties miksi! :D), tein sukat, joissa lukee varressa kotiteollisuus. Lankana Maija, puikot 3 mm sukkikset, lankaa kului 72 g.
Päivitän kuvia blogiin jossain kohtaa.

19.2.2009

Sukat valmiit

Tämän kuukauden teema on ollut lähinnä uusien juttujen opettelu. Lapasissa tein peukalokiiloja ja nyt tein ensimmäiset sukat kärjestä alkaen. Sukat on ihan perusmallia jämälangoista jotka päätyivät minulle Fenomeenilta.

Sukista kertyi 81 grammaa.

Aikaisemmassa merkinnössä näkyykin kun sukat ovat kissalla työn alla.

töttöröö

valmistuneet on:

polvenlämmittimet appi-ukolle, 122g


sekä samos-huivi, 139g


kiitos pipokehuista. valitettavasti näytin se päässä kermit the frogilta, joten laitoin vahingon kiertämään ja annoin sen ystävättärelleni ;O)

Ehdinpäs!


Sain kuin sainkin hiihtosukkani valmiiksi ennen reissuun lähtöä! Ohje kuvioon löytyy virolaisesta Virve Avikun kirjasta Sokiraamat.
Lanka: SandnesGarnin Sisua n. 3 kerää
Puikot: 2,5 mm bambut
Grammat: 150 g

lisää pikagrammoja

Sai sitten mieskin oman pörröpipon. Mustan sellaisen. Pipon kuvassa esittelee kuopus, koska pipon oikea omistaja oli puuhaamassa autotallilla kun kuvaa piti ottaa...
Raportoitavia grammoja tästä 95g.

18.2.2009

3. hamsteriviikon yhteenveto

Kolmas hamsteriviikko alkaa olemaan täynnä ja taas on aika laatia viikkoraportti. Tällä viikolla kaksi hamsteria, Mirzu ja A-L, ovat ylittäneet kilon rajan ja Asarumkin on jo hyvin liki Sire kannoillaan. Hienoa!
Tässä olisi tämän hetkinen "ranking"- listaus kulutetuista grammoista ja valmistuneista töistä:


Mirzu 1147 g, 6 valmista
A-L 1075 g, 3 valmista
asarum 945 g, 10 valmista
Sire 820 g, 6 valmista
Outi 796 g, 12 valmista
Matuni 625 g, 7 valmista
MinskuH 207 g, 3 valmista
Pirre 205 g, 2 valmista
Mari 167 g, 3 valmista
Elli 110 g, 3 valmista
Marianne 106 g, 5 valmista
Riffi 86 g, 2 valmista
Marika 75 g, 1 valmis
Mci 50 g, purkusympatioita
Päivikki
Monna
PikkuMyy
Kutova Kurre


Yhteensä lankaa on kulutettu 6414 grammaa, mikä on todella hieno suoritus! Ajatelkaa, 128 kappaletta 50 gramman keriä...


Ei kannata tuijotella valmiiden töiden määriin (paitsi jos omien kohdalla on virheitä..), sillä jokainen kaivelee varastoistaan parhaiten puikoilleen sopivia lankoja ja pieniä töitä syntyy luonnollisesti nopsaan tahtiin, vaikkei grammoja kuluisikaan. Kukaan ei ainakaan ole täällä tunnustanut, että olisi retkahtanut?? Oletteko pysyneet lujina??
Kirjastosta löytyneestä Mary Oljen kirjasta (Kirjokintaista kauneimmat, 1969) löytyy hyviä vinkkejä hamstereillekin neulomisen ohella rentoutumiseen:
  • Istutaan mukavaan korkeaselkäiseen tuoliin mahdollisimman rennosti. Jalkojen alle asetetaan tyyny tai matala jakkara.
  • Kädet lasketaan niin alas kuin näkemisen kannalta on mahdollista...
  • Istuma-asentoa muutetaan aina jonkin ajan kuluttua, haetaan selälle kuin entistäkin mukavampi paikka tuolissa, vieläpä selän taakse voi asettaa pienen tyynynkin.
  • Ja sitten vaikkapa tunnin istumisen jälkeen noustaan ja tehdään muutamia voimisteluliikkeitä.
  • Kun työtä tehdessä koko ajan ollaan kuin pienessä rentoutumispuuhassa ei neulominen ole ollenkaan rasittavaa.

Näillä eväillä tsemppiä seuraavaan hamsteriviikkoon! Toivottavasti kuulemme myös Kutovan Kurren, PikkuMyyn, Monnan ja Päivikin kuulumisia ja grammatilien avauksia. Päivikkihän oli hamsterihengessä saanut valmiiksi tammikuussa aloitetun ihanan kirjoneuleen, josta ei valitettavasti hamsterigrammoja kerry.

Omasta hamsteroinnista sen verran, että tähän viikkoraporttiin ehti valmistua vielä kauluri Ravelrystä bongatun ohjeen mukaan. Sublimen AngoraMerino oli siliteltävän suloista neulottavaa ja melkein kaksi kerää sain käytettyä, 90 grammaa lisää saldoon. Yritän päivittää kuvia blogiin ensi viikon alussa.

viikon hamsterituotokset

Omituinen yöllinen idea toteutettuna. Siis kissanmallinen tyynynpäällinen, lankoina Mambo, Nalle ja hännän sisällä langanpätkiä. Langanmenekki 306 g.Pari patalappua myös Mambosta, painot 39 g ja 38 g.Sekä peruspipoja lahjalaatikkoon 20 2n- ja 1o 1n -neuleilla. Siniraitaiseen pipoon kului seiskaveikkaa 56 g ja punaiseen Mamboa 90 g.

Tarkemmat speksit Lankakirjassa.

Hattuja

Ja eilen valmistui kolmas Turn-a-square, tällä kertaa KnitPicksin Wool of Andesista ja samasta Noro Kureyonista. Kohta on koko mökkiporukka hatutettu. :) lankaa kului noin 70 grammaa.

17.2.2009

Väliaikaa, kissoja ja neuleita

Ei mitään valmiina, mutta tämä suloisuus pitää jakaa teidänkin kanssa.

"Näinkö sitä neulotaan?"

Palmikkokaarrokeliivi

Jatkan hamsterointia ja raportoin 390g kulutuksen tämän liivin muodossa. Malli on ihka oma, silleen "orgaanisesti" syntynyt ("hmm.. oisko nyt lyhennetyn kerroksen aika - ei, viel yks kerros , sitten lyhennetty.. ja nyt vaihdamma helmineuleeseen - joo ihan hyvältä näyttää - mitäs noille tuolla tekis...")
Lisää kuvia täällä.

Lisää hamsterointia on vielä luvassa ensi viikolla ainakin parin villatakin muodossa... Siihen saakka oikein vauhdikasta hamsterikuun jatkoa kaikille!!

Ei mitään valmista

Halusin vain kertoa, että vaikka en olekaan saanut yhtään hamsterityötäni valmiiksi, olen vielä mukana. En tiedä, ehdinkö ennen lomaa saamaankaan - voikohan tänne vielä raportoida ihan maaliskuun alussa?
Hamsterityöni ovat edistyneet hitaasti, koska olen neulonut tätä, joka on aivan hamsterihengen (n. 800 g lankaa varastoista) mukainen, mutta joka on aloitettu tammikuussa, joten sen grammoja ei tänne voi tuoda.

Olen ihaillut teidän muiden hienoja neuleita kovasti. Mukavia neulehetkiä ja runsasta langankulutusta!

Grammoja

Kulunut viikko on ollut raskas, mutta jotain on valmistunutkin kaiken muun ohessa: tekniikkaharjoituksina parit jämälanka pikkusukat (olisko 22/24-kokoisia), joihin testasin itselleni vieraammaksi jäänyttä kärjestä aloitusta, nurinperin tehtyä peruskantapäätä sekä tiimalasikantapäätä. Kivoja tekniikoita, täytyy hyödyntää niitä myöhemminkin. Gjestalin Jannea kului 52 grammaa ja 7-veljestä 43 grammaa.
Sukkien lisäksi tein iltapuhteena Novitan vuosikerta-Samoksesta pipon, johon kului lankaa 56 grammaa.
Eli kulutusta lisää 151 grammaa. Kuvia ja lisähöpinöitä tulee jossain vaiheessa blogiini.
Edit: tietääkö joku miten bloggeriin saa kappalejaon näkyviin?? Tekstin kirjoitusvaiheessa ihan ok, mutta julkaistessa häipyy jonnekin bittiavaruuteen??

16.2.2009

Ensimmäiset valmistuneet

Vihdoin minäkin pääsen raportoimaan valmistuneista, sillä nettiyhteydet on tuottaneet hiukan ongelmia.

Valmiina on
  • tumput 107 g
  • kauluri 45 g
  • baskeri 55 g
eli yhteensä 207 g

Enemmän valmistuneista töistä blogissani.

t.MinskuH

Pöllöjä!

Neuloin itselleni Novitan Isoveljestä pöllöliivin. Lankaa kului 375g. Enemmän kuvia Ravelryssa ja blogissani Lankataivas.

Lisää lomaneuleita

Tänään sain valmiiksi Braided Pulloverin IK Fall 2008 lehdestä. Painoa Sodankylän S-marketin hedelmävaa'an mukaan on 467 grammaa, tänään illalla pääsee vielä kasteltavaksi ja vähän venyttelyä kaipaa pituussuunnassa. Tästäkin parempia kuvia, kunhan pääsee kännykkänetin ääreltä kotiin viikonloppuna ;)

15.2.2009

Tällä viikolla on valmistunut kaksi tilkkua torkkupeittoon, raidallinen 20g ja ruskea 25g. Topin takakappale on valmis ja olen aloittanut ponchoa. Eli saldooni voi lisätä 45g.

Valmistuneita

Lomamatka Lappiin. Automatkalla valmistui kaksi Turn a square-hattua, toinen painaa n 65 g ja toinen n 80 g. Kuvat näistä kun päästään taas internetin ääreen muullakin kuin kännykällä ;)

Säärystimet

Ostin tammikuussa vielä muutaman kerän Isoveljeä tarkoituksena saada säärystimet aikaiseksi. Tänään sain vihdoin pääteltyä langanpäät ja pääsin kuvaamaan tuotokset kauniiseen auringonpaisteeseen.
Palmikkomalli on Lesley Stanfieldin ja Melody Griffithsin kirjasta "Neulojan käsikirja". Puikot 5 mm perus-sukkapuikot ja lankaa kului 162 g.

Nyt puikoilla on kaverille joululahjasukat. Ihan perussukat, mutta pientä jippoa tulossa kuitenkin, joten katsotaan miten etenevät! Sitten pitäisikin purkaa viime hamsterikuukaudella melkein valmistunut Teddy-liivi, josta tuli aivan järkyttävä... uusi ohje on jo katsottuna, enää pitäisi siis saada edellinen "tuotos" palasiksi. Jippii...

Aurinkoista sunnuntain jatkoa!

Pörröinen Pikapipo

Koska isompien neuleiden neulominen alkaa välillä tökkiä, tein tällaisen välipalaneuleen:

Tosi helppo & meganopea pörröpipo vanhimmalle tyttärelle. Tuli tosi hauska! Painoa tällä tekeleellä on Prisman hedelmävaa'an mukaan 95g. Lisää tästäkin projektista blogistani. (alan oikeasti epäillä että joko hedelmävaa'at on asiakkaan parhaaksi kalibroitu punnitsemaan hiukan alakanttiin, tai sitten Rowanilla on vaa'at pielessä - kaikk 2 kerää lankaa meni, jäi n.30cm pätkiä päättelyiden jälkeen ja lisäksi nuo nauhat ja merkki... miten voi olla alle 100 g - kysyn ma vaan??)