3.2.2007

Ekat kulutukset

Ihan peräti 50 g on palanut lankaa täällä. Tein pipon (30 g) ja kännypussin (20 g). Tarkemmat kuvaukset omasta blogista, http://jennyf.vuodatus.net

Hyvää lauantai-illan jatkoa kaikille!

Avaus!Tarkempi kuvaus omasta blogista. Lankaa meni kaikki 60g :)

Lankavaraston punnitseminen on ns. vaiheessa, kauheesti niitä kaikkea kätkettyjä muovikassiaarteita vaan löytyy... Varovainen arvio liikkuu noin kymmenessä kilossa, kerron tarkan määrän heti kun saan urakkani valmiiksi.

Taijan Calorimetry ja vauvantumput

Hips, tuntuu että olen saanut paljon aikaiseksi, mutta lankaa on kulunut vasta 50g!


Tein siis Calorimetryn Norosta (-30g) ja toiset vauvan tumput Regian Bambuusta(-20g) (ekoja ei laskettu mukaan tähän, koska ne on tehty ennen kisan alkua).

2.2.2007

Ensimmäinen valmis

Tänään sain valmiiksi lapaset miehelleni 7 veljeksestä. Lankaa kului aika tarkkaan 150 g. Seuraavankin työn ehdin jo aloittaa, kannettavani saa vihdoin virkatun suojan, ettei naarmuuntuisi niin pahoin repussa.

Lähtötilanne

Wau, olen ihailusta ymmyrkäisenä: monilla on jo valmiita töitä, osalla useampikin! Ja minä onneton kun olen vasta saanut punnittua lähtötilanteeni... Eli lankaa löytyy meiltä 5 kiloa 399 grammaa. Ensimmäinen virallinen hamsterineule, pikkupojan slipoveri, on puikoilla, mutta vielä varsin alussa. Tsemppiä kaikille!

Tästä se lähtee...

...miunkin hamsterihommat vihdoin vauhtiin.

Sain just tehtyä roosat Sniiker-töppöset valmiiksi, lankana Isoveli ja sitä kului 90 g. Nyt pääsin tän kirjautumisenkin kanssa ilmeisesti vihdoin kärryille, taas nimittäin taistelin pitkään ennen kuin pääsin tänne, mut luulisin että nyt tiedän mitä tein väärin. Mutta kuvien lisäämistä en ihan vielä viitsi edes ruveta yrittään, koska nyt on hirmu hinku aloittaa seuraava työ, paan sen Fifin nyt alulle, voihan sitä sit ottaa toisenkin työn käsille, jos Fifi tuntuu yksinään liian hitaalta.

Että eiku puikot heilumaan!
Raijis

3. työ valmis: jämälankatyö

No nyt on hyvä putki päällä :)

Virkkasin pienen huovutetun kulhon hartiahuivista jääneistä jämälangoista. Lankaa tuohon meni 12 grammaa. Ihan näppärä keino käyttää huopuvien lankojen jämät; virkkailee vaan halutun kokoisen "patalapun" ja sitten lopettaa lisäysten tekemisen jolloin reunat nousee ylös. Huovutus ja muotoonkuivatus, halutessaan voi myös koristella ihan viimeisillä jämäpätkillä kuten tuo esimerkkikulho (tosin koristelut eivät juuri näy kun ovat saman värisiä...)

Lisää kuvia ja informaatiota blogissani www.kadentaidot.blogspot.com

Avaus alpaca-kynsikkäillä

Yritys oli omiin kynsikkäisiin, mutta tuli pieni arviointivirhe. Tulikin juuri sopivat miehelle. Lankaa kului 78g joten saan vielä itsellekkin moiset.

Varmaan viikonlopun aikana saan tehtyä laskelmat lankavarastosta, mutta veikkaisin että se on pienentynyt viimevuodesta. Vielä kun kaivaisin viimevuoden saldon esiin niin voisin verrata :)

1.2.2007

Ensimmäinen valmis

Aloitin yöllä neulomisen tyyliin "luodaan parit silmukat ja katsotaan mitä tulee" ja siitä tuli yllättäen possu! Kuva löytyy täältä joskin huonon valon vuoksi on vähän huono. Lanka on jotakin epämääräistä paksuhkoa puuvillalankaa, kaksinkertaisena neuloin ja sain kulumaan 80g possuun ja ainakin 3g Rouva Possun hienoon Tango star-huiviin ;-)

Alkusaldo

Innostuin sit punnitsemaan lankavarastoni, ensimmäistä kertaa ikinä. Varovainen arvioni n. 6 kilosta kasvoi punnituksessa 10,5 kiloon... (luvussa mukana kaksi vielä kotiutumatonta sukkalankakerää). Plus sit ikuisuusprojekteissa kiinni olevat 3,6 kiloa. (2,3 kiloa tästä koostuu virkatusta päiväpeitteestä, joka on todellakin vain viimeistelyä vailla - viimeiset 3 vuotta). Mielenkiintoisena yksityiskohtana voisin mainita, että listalla on 49 erilaista lankalaatua.

Todella ylpeä olen siitä, että kävin eilen lankakaupassa enkä ostanut mitään. Voitteko kuvitella millaista itsehillintää se vaati!? Nyt mietin teksikö keskeneräiset sukat valmiiksi vai aloittaisko ihan uudet, että sais ne hamsterikisaan mukaan. Ehkä keskityn vain olemaan ostamatta lankaa, meikäläisen langanvahvuuksilla ei kuitenkaan kisassa käkisijoja hätyytellä.

Taina

Pipo nro 2.

Toinen pipo ekalle päivälle, huh, olen suorastaan ylittänyt itseni!

Oma malli, lanka Novitan Teddy 68 g.

Lisätietoja www.kadentaidot.blogspot.com

Alkuhankaluuksia

Piti kaiken olla niin valmiina, lanka ja ohje ja kaikki, että heti kun tulen töistä, lähtevät puikot pipoa suihkimaan. Mitä vielä! Minulla ei ollut oikeita puikkoja. Ainoat sopivan paksut olivatkin sukkapuikot. PÖH. Ohje on Mariannen poikittain neulottava pipo , eikä tuollaista voi sukkapuikoilla tehdä. Mikä neuvoksi? Suhatako Tarjoustaloon ostamaan Novitan pyöröjä, joissa on lähes rautalangan notkea kaapeli, tehdä 1mm liian pienillä, mutta ah, niin ihanilla uusilla Addeilla vai 0,5mm liian isoilla Inoxeilla? Uusien puikkojen ostamisen hylkäsin heti kättelyssä, koska olen päättänyt jatkossa ostaa vain kunnollisia puikkoja. Ja tähän hätään en kerkiä minnekään oikeaan välinekauppaan. Siispä mallitilkun tekoon. Samalla tuli harjoiteltua reunan palmikko. Vaikka Addit olisi kuinka ihanat, niin pipo ei saa olla peltiä. Joten parempi ratkaisu on liian isot puikot. Palmikosta en ole ihan varma, tuleeko samanlaista, kuin Marianne on ajatellut, mutta onko sillä niin väliä. Näiden sählinkien jälkeen pääsin alkuun. Eipä tunnu paljolta kun Sia on jo kaksi kokonaista pipoa kutaissut valmiiksi. Mutta perästä tullaan. Ehkäpä joskus on jotain valmistakin. Saako muuten mallitilkkuun käytetyn langan laskea kulutukseksi? Menihän siihen ihan useampi gramma :-O. Sitkeyttä kanssapanttaajille. Vape

Vihdoinkin

Vihdoin viimein pääsin jatkamaan kirjoittamista - en kyllä käsitä miksi alkoi mättää, ja tänään olen tän tietsikan kans tuhlannut tuntikausia neulomisaikaa, mutta nyt näyttää ainakin siltä että pelittäis.
Eilisillan yritin laittaa kommenttia sille nukkuen neulojalle, jonka erityiskyvyt meinas tyrmätä miut jo ennen kisan alkua, mut sitten keräsin sisuni ja päätin, että kyllä miekin näillä unenlahjoilla siihen voisin oppia.
Nyt on tarkoitukseni kommentoida lankavarastoani, eli vaikka virallinen lukemani 1.2. ns. lankojen painossa on 19290 grammaa, niin hamsterikuukelpoista ainesta niissä on noin 12 kiloa, muita on neulottu jo enemmän tai vähemmän. Mutta on sitä siinäkin yhdelle kuukaudelle.
Sen lisäksi että olen takunnut tän bloggerin kanssa, menin tänään kipsiin siinäkin, että mistä aloitan. Fifi nallesta tuntui ihan liian hitaalta ekaksi työksi kun muutamat on jo esitelleet valmiita pipoja. Aloin sitten tehdä roosasta isoveljestä töppösiä. Hyvä jos saan tänään ekan valmiiksi.
Raijis

Lisää ohjeistusta

Kommentoin jokaiseen grammamerkintään, joten jos kommenttia ei valmiin työn kohdalla ala kuulua, kyselkää minulta. Kommentteja ei välttämättä tule ihan heti, mutta yleensä päivän sisään. Poikkeuksena ovat perjantait, jolloin en koneelle ehdi yleensä ollenkaan. Sunnuntain ja maanantain välillä grammojen kirjaaminen voi olla myös hidasta, mutta viimeistään maanantai-iltana pitäisi tulla merkintöjä.

Maartsilla oli hyvä idea laittaa valmiiden töiden aiheeksi nimimerkki ja valmiit. Tämä helpottaa minun työtä, löydän valmiit työt ja pystyn helpommin laskemaan yhden henkilön grammat oikein. Toivoisin, että käytätte tätä muotoa. Zeska kirjoitti ohjeet kuvan lisäämisestä ja aiheiden (labels) lisäämisestä, joten en kirjoita samaa asiaa uusiksi. Tässä linkki ohjeisiin. Labeleita voi lisätä useampia samaan kirjoitukseen pilkulla eroteltuna.

Jos tulee muuta mieleen, niin kyselkää ja kommentoikaa.

EDIT: Muokkasin taustaa. Toivomuksena oli jotain pirteämpää, tässä on nyt hieman väriä, mutta ei liian räikeää. Toiveita saa edelleenkin esittää, jos jotain tulee mieleen. Jos nimiehdotuksia ei tule, niin miten olisi vaan ykköset? Jossain blogissa oli ehdotettu voittajia, niin arvelin, että ykköset voisi olla ihan hyvä vastaveto. :)

Pipo Mondosta

Minullakin valmistui pipo ekan hamsteripäivän kunniaksi! tosin ei tullut mikään huippuonnistunut yksilö, mutta lankaa paloi 100 g. Blogista voi katsastaa kuvaa.

Sia starttasi oman pipoputken


Pipo (Ullan Suvi-tuuli -päähinettä mukaellen) omalle kullukalle tai mahdollisesti kaverin tytölle joka on vielä hiukan omaa tyttöäni pienempi; Piposta siis saattoi tulla hiukan liian pieni.
Lanka: Novita Teddy 54 g.

Lähtöpaino

Meikäläisen lankalaihiksen lähtöpaino on 17 kg 450g. Sorruin vielä eilen illalla ostamaan lisää lankaa, mutta nyt loppu se ostelu! ;)
Kuvaa ei langoistani saa, sillä ne on kätketty ympäri asuntoa ja hyvä niin, jos piiloissaan pysyvätkin.

Miisa täällä!

Heipä hei kaikille!
Elämme hamsterikuukauden ensimmäistä päivää. Eilen illalla tein hirveällä höngällä villasukkia valmiiksi ettei jäis kuin yksi keskeneräinen työ (turvaliivi Valovillestä koiralle) helmikuulle. Olen ensimmäistä kertaa hamstereissa mukana ja intoa riittää! Asun Korialla Novitan naapurissa ja siksi olen jatkuvassa kiusauksessa. Kodinhoitohuoneen kaappi pullistelee viime vuonna ostettuja kilolankoja (siis niitä "II-laadun" novita-lankoja) ja niitä aion vähentää ainakin pari kiloa ennen seuraavan kerän ostoa.

Olen lapseton 25-vuotias tradenomi. Teen oman alan kahdeksasta-neljään-työtä, eikä nappaa yhtään. Mieluiten tekisin jotain käsilläni ja käyttäisin luovuuttani muuhunkin kuin "sata tapaa raapustaa kakkonen" - ainoa hitusenkaan luovuutta käsittävä homma tässä laskujen pyörityksessä. Tästä syystä käyttäisin kaiken vapaa-aikani käsitöihin jos omatunto ja koira ei välillä pakottaisi lenkille. Pidän blogiani osoitteessa miisa.vuodatus.net.

Ensimmäisenä kisaan osallistuvana työnä ajattelin tehdä kaksi paria lapasia - pikkuveljelle ja hänen tyttöystävälleen. Lasken nämä yhdeksi työksi, lapasista kun on tarkoitus tehdä samanlaiset. :)

Iloista puikkojen kilkuttelua kaikille!

-Miisa

Ja tästä lähdetään...Tässä kuvassa näkyy (valitettavasti) vain osa lankavarastostani. Lankoja on myös kahdessa lipastossa ja isohkossa käsityökorissani. Jo nuo hyllyn päällä olevat laatikot aiheuttavat säännönmukaisesti vieraissamme huvittuneita päänpyöräytyksiä, joka muuttuu melkein paheksunnaksi, kun kerron, ettei siinä ole edes kaikki. Yhteensä sitä on 23 kg 318 g. Tämäkin on pienin määrä pitkään aikaan, koska myin juuri hiljattain kolmisen kiloa pois. Olen jo vuoden ajan pitänyt Excel-taulukkoa langoistani. Siitä on hyötyä siinä mielessä, että tietää paljonko sitä lankaa on ja toisaalta, kun tarvitsee lankaa johonkin projektiin, on helppo "kahlata" varasto läpi koneelta. En ole suuremmin ehtinyt ajatella, mistä lähtisin urakoimaan/tyhjentämään varastoja. Ihanaa olisi lähteä siitäkin, että tyhjennänpä tuosta yhden laatikon.

Unohdin myös esittelyssä mainita olevani pähkinänkuoressa turkulainen, reilu kolmikymppinen kahden lapsen äiti.

31.1.2007

Vape esittäytyy

HEI! Olen Vape, 44v suunnittelija Espoosta. Arvelin, ettei lankatilanteeni ole kovin paha, mutta äsken tehdyn pikaisen inventaarion tulos oli lähes 10 kg, joten pakko kai se on myöntää. Olen lankahamsteri. Perheeseeni kuuluvat mies ja kaksi poikaa. Neulomisen olen imenyt jo äidinmaidosta. Suvun naiset ovat kaikki olleet kovia puhumaan ja tekemään käsitöitä. Minä olen perinyt taidot osittain. Neulominen on pääleipälajini. Tätini kerran kauan sitten kysäisi onko minulla äidin tekemä villapaita päällä. Äitini tuohon tokaisi, että on tytön omaa tuotantoa. Silloin tätini otti minua olkapäästä käänsi selkäni itseään kohti, tutki paidan selkää ja sanoin: 'Vai niin, sinullakin on Se'.

Neulominen on ollut kausittaista, kouluaikana tuli käsitöitä tehtyä, jonkin verran opiskeluaikana, kun ei ollut kämpillä telkkaria. Nyt, kun lapset ovat isompia eivätkä vaadi kaiken aikaa huomiota, on neuleita taas tullut tehtyä. Ja täytyy myöntää, että tämä nettimaailma ja blogistania on edesauttanut neuleharrastuksen virkoamista. Omaa blogia minulla ei vielä ole. Sukkia ja lapasia en juuri tee, koska äitini suoltaa niitä siihen tahtiin, ettei tarvetta ole. Muita vaatteita ja asusteita olen tehnyt. Tuotokset tulevat itselle tai pojille tai sitten koristukseksi kotiin. Mies ei toistaiseksi ole huolinut mitään tekemääni. Viime syksyinen lenkkipipokin meni Tekele&Tuunauksen keräykseen. Luonnonkuidut ovat mieluisia neulottavia, muoveista en juuri välitä. Puuvillaa ja villaa olen käyttänyt, eksoottisemmat kuidut ovat vielä kokeilematta.

Valtaosa kaapissa olevista langoista on ostettu johonkin odottavaan projektiin, mutta lisäksi on muutamia 'kokeilukeriä' esim. Opalin sukkalankaa, loppuunmyyntikoreista kerättyjä yksilöitä kuten 4 viimeistä kerää valkoista Malibua, kun halvalla saa. (mitä saa tehtyä 400 g:sta ?) Tuosta 10 kg:n määrästä lähes 3 g kuuluu puikoilla oleviin ja edistyviin projekteihin, mutta noita loppuja (7 kg) pitäisi saada vähemäksi.

En varmaankaan kisaile suurimman langankulutuksen palkinnoista, koska minulla on kolme melko suurta työtä kesken, joten jos vaikka valmistuisivat, niitä ei lasketa tähän kisaan mukaan. Sitäpaitsi kaksi niistä vaatii vielä lisää lankaa ennen valmistumistaan. Tavoitteenani on olla lisäämättä tuota 10 kg kasaa vaatekaapissani, tuhota muutamia kummallisia keriä johonkin hyödylliseen pieneen tekeleeseen ja saada noita isoja projekteja sen verran eteenpäin, että tiedän paljonko lankaa pitää ostaa vielä lisää. Työt huomenna ajattelin aloittaa piposta, näin pipoviikkojen kunniaksi. Äitini viime viikolla totesi tarvitsevansa harmaata pipoa, kaapissani on jotenkin meille lentänyt pussillinen harmaata Ainoa ja sitäpaitsi äidilläni on nimipäivä ensi viikolla. Eikös istu passelisti.

Hyvää lankapaastoa meille kaikille.

Pirjoliisa tässä hei!

Mukavaa taas päästä mukaan lankalaihdutukseen. Olin mukana viime vuonna ensimmäistä kertaa. Ylpeänä rintaa röyhistäen mainitsen, että olin mukana ihan loppumetreille asti. Putosin pudotuskilpailusta vasta ihan toukokuun lopussa. Amerikan matka koitui kohtalokseni :)

Kovasti olen odotellut lankahamsterinkisan alkua, vaikka ehkä viime kerrasta oppineena, en ole lankoja aivan hirveän paljoa ostanut. Paitsi Tapion kaupasta. Sinne meni vajaat 150e yhdellä kertaa. Nyt olen miettinyt lankahamsterikuukaudeksi erilaisia neulomuksia ja tänään piti sitten käydä Vöyrin Käsityöliikkeessä Vaasassa vielä täydentämässä varastoja. Ensin tosin minun täytyy tehdä nuo edelliset työni valmiiksi, niistähän ei grammoja saa, mutta luvattu mikä luvattu. Tehtävä on. Viime vuonna taisin neuloa jotain 1200g helmikuussa. Tein yhden taikajakun ja siitä tulikin suurin osa grammoista. Nyt en aio sen kummemmin murehtia grammoista, en varmaan pääse mihinkään viiteen kiloon, kuten viime vuoden voittaja. Pidän ohuilla langoilla neulomisesta ja niinpä aionkin neuloa, sitä mitä huvittaa, ellei joku nyt sitten tilaa jotakin.

Lankavarastoja en ole uskaltanut laskea, olettaisin, että kymmenissä kiloissa puhutaan. Onhan niitä hamstrattukin jo tuolta 70-80- luvun taitteesta asti. Joitain lankoja olen myynyt huutonetissä ja kirpputoreilla. Mutta vaikea niistä vain on luopua :(

Minä olen nelikymppinen kolmen lapsen äiti ja yhden miehen vaimo. Tuossa ennen salaista neuleystävää laskeskelin, että olen neulonut 34 vuotta. No ei nyt siis ihan kokoajan, mutta minäpä osaan neuloa nukkuessanikin ;) vilkaiskaapa vaikka blogiini http://www.puikotellen.blogspot.com . Olen varmaan neulonut tuhannen sukkaparia (intohimoni), joitakin villapaitoja, vauvanvaatteita, pipoja, lapasia... Olen myös virkannut, ommellut, huovuttanut... Kaikkea pitää aina kokeilla mitä mieleen tulee :)

Hyvät lankahamsteritoivotukset kaikille, mukava tsempata yhdessä!

Jonskulainenkin mukana

Kutsua ei saapunut, mutta huomasin muiden jo saaneen omansa. Sainpa vihdoin minäkin kutsun ja täällä ollaan!
Olen neulonut jostain hamasta lapsuudesta asti, ja viime aikoina taas oikein urakalla. Olen 27-vuotias kahden tytön äiti, ja hermoja yritän lepuuttaa käsitöitä tekemällä. Neulomisen lisäksi virkkaan ja ompelen, mitä nyt milloinkin sattuu huvittamaan. Blogini löytyy osoitteesta sohvalla.vuodatus.net.
Ensimmäistä kertaa olen mukana lankahamstereissa, ja tavoite on saada jo muutama vuosi sitten ostetut langat käytetyksi. Aika hyvin olen onnistunut varastoani pienentämään, mutta vielä on varaa ja paljon. Olen tyytyväinen, jos edes osa langoista katoaa.. Varastoani en uskalla edes punnita tai laskea, mieluummin ihailen varaston pienentymistä valmiiden neuleiden ja käytettyjen lankojen määrällä.

Yleistä asiaa

Lisäsin joihinkin esittelyihin aiheet, jotta viestien etsiminen aiheen perusteella onnistuu. Jos teille sopii, niin jatkossakin lisään aiheita viesteihinne, jos ne puuttuvat. Sopiiko tämä teille? Tämä helpottaisi ylidiktaattorin työtä siinä mielessä, kun etsitään eri palkintokategorioihin kuuluvia neuleita. Viesteille voi lisätä aiheen ihan oman mielikuvituksen mukaan.

Haluatteko muuttaa blogin nimeä, ulkoasua tai värejä? Ehdotuksia voi laittaa vaikkapa tämän kirjoituksen kommentteihin.

Huomenna se sitten alkaa. Joko on puikot teroitettu ja strategia hiottu? :) Apuemännän strategia ja valmiit ideatkin ovat hävinneet jonnekin. Ideoita on, mutta ei oikein mitään valmista suunnitelmaa, josta voisi heti aloittaa neulomaan. Enkä haluaisi tuhlata neulomisaikaa mallitilkkuihin ja testailuun. Ehkäpä aloitan ihan puuvillaisella tiskirätille tai sitten pipolla (joka vielä tarvitsee sen tarkemman suunnitelman).

Rouva Oranssi esittäytyy

Pääsinpä mukaan! Aloin jo huolestua, kun sähköposti oli täynnä roskaa, enkä heti huomannut kutsumeiliä. Piti tätä varten avata Google/Blogger -tilikin.

Olen 38 v ja Tampereelta. Neulonut olen koululaisesta asti, mutta vasta tänä talvena 'koko ajan' ja lankahyllyjä kuolaten. Blogini on Inside Out.

Ennen minulla oli noin kaksi muovikassillista lankaa. Nyt sitä on kai 5-6 kassillista - tai jotain. (Huono tapa säilyttää, myönnän, mutta siten langat on helppo piilottaa vaatehuoneen nurkkaan pois perheen näkyvistä.

Kirjoitan tätä salaa töissä, kun en malttanut olla ilmottautumatta. Siksi en tarkemmin laskeskele lankojani. Keittiövaakaakaan en omista, mutta valmiit työt ajattelin raahata tylyn tyynesti ruokakauppaan mukaan ja heviosaston vaakaan.

Hamsteritavoitteeni ei ole lukumäärällisesti eikä grammamäärällisesti neuloa valtavia määriä. Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen, jos osaan olla kuukauden ostamatta lankaa. Sitä on nyt tarttunut mukaan useamman kerran viikossa, ja uusille tavoille on opeteltava. En voi neuloa sitä tahtia mitä lankaa taloon vyöryy.

Kivaa, kun on tsemppikavereita. Eteenpäin, sanoi mummo lumessa!

(Miten käy mun kahden keskeneräisen työn, joita pitää kyllä jatkaa helmikuussakin? Aika näyttää. Meinasin eilen hajamielisyyksissäni aloittaa yhden hatun, mutta siirsin sentään 1.2. alkavaksi sen. Puikot on esillä.)

Katriina esittäytyy

Moro, olen 27-vee teekkari Suomen syrämmestä eli Tampereelta. Interveeperissä mulla on plogi täällä, lisäsi mut tavoittaa irkistä. Mullahan siis ei ole ongelmaa lankamäärän kanssa, vaan tolla mun puoliskolla on. Se väittää, että noita muka olis liikaa, pyh! Kehtas vielä ehdottaa, et ostaisin lankaa jatkossa vain silloin, kun tiedän mitä haluan siitä tehdä. Kä-sit-tä-mä-tön-tä.

Ihka ekaa kertaa lähden mukaan lankahamstereihin ja tavoitteita ei sen kummemmin oo. Parhaani teen ja se saa luvan riittää. Yritän ainakin olla mukana loppuun saakka, mut jos tulee asiaa Kotkan suuntaan, niin en aio kieltää itseäni ajamasta Korian kautta ;)

30.1.2007

Vanillakin mukana

Heippa vaan kaikille! Olen 22-vuotias sh-opiskelija ja enkä todellakaan ole lankahamsteri sanan varsinaisessa merkityksessä. Mutta nyt on kuukauden aikana tarkoitus neuloa olemassa olevat langat tai suurin osa niistä pois, että voi sitten ostaa taas uusia. Oma jatkuva tavoitteeni on saada pysymään lankavarasto alle kilossa, mutta nytkin lankaa löytyy 1875g, joten laihdutuskuukautta tarvitaan. Viime vuonna olin myöskin mukana ja voitin sarjan 'pienin varasto kisan loputtua', siihen pyritään tänäkin vuonna. Blogini löydät täältä.

tuupa täällä moi _o/

Olen tuupa eli Tuula, 35-vee. Asun Jyväskylässä kera avomiehen. Työtä teen kahdessa paikassa, kässäopena ja vapaa-ajanohjaajana. Neulonut ja virkannut olen kai aina. Lankavarasto ei ole suuren suuri, koska periaatteeni on ostaa lankaa vain tarpeeseen (ja _kaikki_ ostettu lanka ostetaan vain ja ainoastaan tarpeeseen :D). Tästä tosin olen sujuvasti luistanut ja nyt olisi tarkoitus kutistaa varastoa entisestään. Tänään viimeksi kartutin lankavarastoa, koska minulla on Ideoita, jotka voi toteuttaa hamsterikuussa.

Taina esittäytyy

Kohtuullisen addiktion vallassa heiluttelee puikkoja Taina, kolkyt ja risat neulova diplomi-insinööri Haukiputaalta, Oulun kupeesta. Tervetuloa tutustumaan blogiini osoitteessa http://tiiu.vuodatus.net.

Lankahamstereihin liityin taka-ajatuksella tuhota ainakin osa vuosikerta langoista, joista vanhimmat ajoittuvat 90-luvun alkupuolelle. Saas nähdä, keksinkö edelleenkään niistä mitään järkevää? Ainahan jämät vois neuloa vaikka kaulahuiveiksi, mutta mieluummin lankana kaapissa kuin käyttämättömänä huivina.

Mmm, enkeli lens joukkoon

Hei! Olen K eli joillekin ehkä irkistä tuttu enkeli, 34-vuotias 3:n pikkupojan työssäkäyvä ja opiskeleva, gradua kirjoittava emo Espoosta. Mulla on oikein roimasti lankaa, jota haluaisin neuloa pois ja odotan hartaasti huomista, koska hukkasin kauluhuivini sunnuntaina taksijonossa odottaessani :D Pojilla on kaikki jo omat toiveet neuleista ja ehkä teen sukkia varastoon ensi talvea varten. Laitan kuvat joskus tänne lankevarastosta, jos uskallan ottaa niistä (joo monessa paikassa on!) kuvat.

Johanna esittäytyy

Hei, olen kohta 30v kahden lapsen äiti Lahdesta. Muutto Espoosta Menitan outletin vierestä pelasti kyllä lankavaraston paisumiselta ja kukkaron kevenemiseltä. Nykyisin lankakauppaan kun on muutama kilometri.

Varastoa on epämääräinen määärä. Joululahjat pienensivät sitä mukavasti ja nyt tuolla taitaa olla eniten 7-veljestä lankoja ties minkä värisinä joko koko kerä tai jämät. Lienee sukkatalkoot edessä. Varsinaiseksi hamsterikuun tavoitteeksi otin apupupun ja alpacoiden neulomisen. Alpacat taitaa päätyä sormikkaiksi jne.

Kuun puolen välin jälkeen on edessä töihin paluu ja jos en rupea junalla kulkemaan niin neulomisaika vähenee oleellisesti. Mutta kai sitä nyt kerkiää jos ei muulloin ni sillon kun muut nukkuu...

Neulomisiani voi vakoilla omilta sivuiltani.

Maartsikin meni lankaan

Olen neulonut 5-vuotiaasta lähtien, mutta neulomisen sosiaaliseen puoleen innostuin mukaan vasta viime syksyn Salaisen neuleystävän myötä. Siinä rytäkässä tuli perustettua oma blogikin, Maartsin matkassa. Neulomisen ohella muita kädentaitoharrastuksiani ovat virkkaus, askartelu ja kalligrafia.

Olen mukana Lankahamstereissa tositarkoituksella :). Lankavarastollani on massaa himpun verran alle 30 kg, joten materiaalipulan ei pitäisi iskeä. Suunnitelmiin kuuluu ainakin yhden ufon saaminen valmiiden kirjoihin sekä erinäisiä pikkutöitä.
Neulomisiin!

Hannaliini tässä moi!

Kerronpa minäkin muutaman sanan itsestäni. Olen vielä 29-vuotias (kohta kolmekymppinen...) soitonopettaja Turusta ja neulominen on ykkösharrastukseni (tai ehkä jopa ainoa, kun ennen niin rakas ratsastuskin on jäänyt kovin vähiin viime aikoina). Perheeseeni kuuluu itseni lisäksi mieheni, lapsia meillä ei vielä ainakaan ole, toivottavasti kuitenkin joskus tulee.
Langoista... En ole punninnut varastoani, enkä osaa langan määrää arvioidakaan, mutta ihan riittävästi materiaalia varmasti löytyy tälle kuulle ;) ! Olen mukana lankahamstereissa ensimmäistä kertaa, koska vuosi sitten en ollut vielä perehtynyt "nettineulonnan" ihanaan maailmaan. Nyt minulla on blogikin - vaikka vuosi sitten en varmaan edes tiennyt, mitä moinen tarkoittaa...
Onnistutaan yhdessä vähentämään varastoja ja kartuttamaan valmistuneita töitä - sekä kiertämään lankakauppoja kaukaa! Tsemppiä kaikille!

Altocumulus esittäytyy

Hei vaan!

Olen Altocumulus ja normaali blogielämässä minut tavoittaa Hahtuvapilvenreunalta. Ikää on kertynyt reilun vuoden vajaa 30 ja tällä hetkellä ammattina on kahden lapsen hoitaminen vielä ensi syksyyn saakka. Esikoinen on 2 vuotias ja kuopus pian 3 kk. Nämä ovatkin kolmen koiran lisäksi suurimmat syyt miksi kulutettujen lankojen määrä jäänee melko vähäiseksi, mutta jotain toivottavasti syntyy kuukauden aikana. Suunnitelmissa on kauluri miehelle ja huivi itselle, molemmista olen väsännyt suunnitelmia kuluneen viikon ajan ahkerasti. Lisäksi jonkinlainen jämälankapipo olisi kiva, mutta nähtäväksi jää mitä kaikkea ehdin tekemään.

Langan ostaminen tuskin tulee ongelmaksi, viimeksi olen ostanut lankaa muistaakseni viime lokakuussa. ;) Tästä huolimatta lankavarasto on liian suuri ja tilaongelmia alkaa olla. Sitäpaitsi tarkoitus on päästä hiljaksiin eroon tylsistä langoista, kun neuleblogien myötä reilu vuosi sitten tajusin mitä olen jäänyt paitsi keskittymällä lähinnä Novitaan tai muihin markettilankoihin.
Voi tietysti olla, että kun yrittää välttää lankoja tietoisesti, haksahtaa johonkin superihanuuteen...

Olen neulonut aika pienestä asti. Ensimmäinen villapaita valmistui kuudennalla luokalla ollessani ja siitä lähtien olen neulonut kaikenlaista muutakin omaksi ja toivottavasti vähän toistenkin iloksi. Hiljaisinta neulerintamalla lienee ollut joskus gradunteon aikaan, mutta sen jälkeen tahti on vain kiihtynyt. Erityisesti löydettyäni nettineulonnan sen kaikissa muodoissaan.

Raijis tässä moi

Moi, tässä tulee minunkin esittelyni, sikäli kun onnistuu, koska olen nyt ekaa kertaa kirjoittamassa mihinkään blokiin. Omaa en ole saanut aikaiseksi.
Lankahamsterina olen pitkän linjan naisia - vanhimmat lankani saattaa olla 70-luvun puolelta. Neulomisessa oli kumminkin taukoa välilä, muutama vuosi sitten hurahdin puikkoihin uudestaan. Lankaa mulla on noin 15 - 20 kiloa, riippuen siitä lasketaanko mukaan sellaiset valmiit jakut, jotka aion purkaa jossain vaiheessa.
Neulomisen kans olen nyt kumminkin sellaisessa tilanteessa, että työn ohella harrastetut yliopisto-opinnot on saatu ihan just päätökseen eikä mikään enää estä mua käyttämästä iltojani lankojen parissa. Ja koska yleensä neulominen on mulle tärkeempää kuin ne tuotteet, on tällainen valmiiksi asti tekemiseen haastava kisa mulle paikallaan.
Mutta tässä sitten tutustutaan hamsterikuun aikana.
Raijis

Taija esittäytyy

Hei kaikille :) Hauskaa, että meitä on tämmöinen tiivis ryhmä, kaikkien tekemiset tulee tutummaksi, kun ei tarvitse kahlata läpi kymmeniä blogeja (joitsta sitten päätyisi katsomaan vain kuvat...) Kun siis normaalistikin seuraan reilua kahtakymmentä blogia säännöllisesti.

Mutta siis minusta: olen käsityösuuntautunut kotiäiti Keravalta. Töihin olen palaamassa syksyllä 2008 (tai jos pikkukakkonen sattuisi ilmaantumaan niin sitten kun nuorin lapsi on kolme). Taloudellisesti ei siis pitäisi viettää mitään kulutusjuhlaa, mutta yllättävän paljon pystyy lankaa silti keräämään nurkkiinsa. Laskelmat on vielä kesken, mutta varmaan 16kg lankaa odottelee neulojaansa. Yritän kahlata pari horrorkassia (kälyjen lahjoittamia jämälankoja) läpi, jotta saan lopullisen lankamääräni tietooni.

Olen neulonut tosi pienestä asti, mutta aktiivisemmin lukiosta alkaen. Silti opin koko ajan uutta ja innostun uusista tekniikoista ja ohjeista ja langoista. Parasta neuleblogeissa on juuri sen yleensä hiljaisen tiedon siirtyminen eteenpäin, on kivaa, että muut auliisti neuvovat ja antavat ideoita.

Mulla ei ole mitään tavoitepainoa, joka pitäisi kuussa kuluttaa, kaikki kuluneet grammat on tervemenneitä :). Haastavuuden nimissä aloitan samaan aikaan myös karkkilakon, eli neulojastakin saisi irrota grammoja tai miellellään kilojakin ;).

Mun blogi on http:// taijantekeleet.blogspot.com , tervetuloa visiitille.

Riffi esittäytyy

Hei, olen Espoossa asuva IT-alan ihmenainen. (Näin ainakin asiakkaat olettaa.) ja olen neulonut aktiivisesti vasta puolisen vuotta. Juuri pari päivää sittne tein inventaarion ja lankaa minulta löytyy n. 5 kg ja näköjään huomenna pitää hakea postista n. kilo lisää...

Tähän mennessä olen lähinnä tehnyt pipoja, kaulahuiveja, lapasia, muutamat sukat ja siinäpä se. Viime syksynä olen uskaltautunut vähän monimutkaisempiinkin neuleisiin tutustua, eli on tullut hartiahuivia ja villapaitaa väkerrettyä. Jotta en liikaa innostuisi, on päästävä eroon ylimääräisistä langoista. Tila ei säilytykseen riitä.

Lankahamstereiden kohdalla minulla on uhkana helmikuulle sijoittuva Tanskan reissu, mutta eihän niitä lankakauppoja VOI jättää väliin... Yritän pitää näppini kurissa.

Blogini löytyy osoitteesta: http://minaitte.vuodatus.net/

Hei kaikki!

Olen JennyF ja addikti minäkin, mitä tulee lankoihin, neulelehtiin ja -kirjoihin, puikkoihin ja kaikkeen mikä liittyy neulomiseen. Lankahamstereissa tämä on toinen kertani. Viime vuonna jaksoin sinnitellä joitakin päiviä vielä maaliskuun puolella, katsotaan, kuinka nyt käy. Kuukauden jaksoin kuitenkin olla ostamatta lankaa tuolloin, ohjeita ja puikkoja taisi kuitenkin löytyä kaupoista silloinkin. Omaa blogiakin kirjoittelen ja nimi on Puikoissa.

Lisää juttua myöhemmin mm. tämän hetkisen lankavaraston koosta. On valitettavaa, miten paljon nopeampaa on ostaa lankaa kuin kutoa sitä pois. Ja on luvattoman paljon ihania lankojakin...

Iloista lankahamsterikuukautta kaikille kanssabloggaajille!

koi esittäytyy

Heipsansaa! Olen 29v eukko Pyhtään peräkylästä. Olen äitiyslomalla, joten aikaa neulomiseen piisaa pilvin pimein, innostusta ei yleensä ollenkaan samassa mittakaavassa - ikävä kyllä. Lähdin mukaan koitokseen hyvän seuran vuoksi, enkä edes haaveile saavani paljoakaan lankaa kadotettua kuukauden aikana. Tavoitteeni on toteuttaa muutama hassunhauska/hulluntyhmä idea ja neuloa katraalle sukkia ja lapasia ja siinä samassa pitää hauskaa.

Lankaa varastossa on noin seitsemän kiloa (olen neulonut vasta reilun vuoden, siksi varasto on näin pieni ;)) ja haluaisin keksiä jotakin käyttöä kaikelle omituiselle mitä varastossa lymyää. Toivottavasti edes osa ideoistani toimii, mutta se jää nähtäväksi. Työn tuloksia menneeltä vuodelta löytyy täältä ja sinne myöskin päivitän hitaasti mutta ei niinkään varmasti valmistuvia uusia töitä. Pidemmittä puheitta, koitos alkakoon!

aura esittäytyy

Olen teologian opiskelija Espoosta ja teen parhaillani gradua. Olen neulonut niin kauan kuin muistan, mummi opetti minut neulomaan jo ennen koulun alkua. Aktiivisin vaihe on ollut viimeiset vajaa viisi vuotta, sen jälkeen kun muutin omaan kotiin (kukaan ei siivoa neuleitani pois). Varastoa olen kerryttänyt lähes 15 kiloa, Exelin mukaan aika tarkkaan kolmetoista, mutta siitä puuttuvat jämäkerät.

Tarkoitus olisi ostaa lankaa vain tarpeeseen, mutta aika ajoin innostun tarjouksista ja silloin pitää ostaa ainakin paidallinen. Aika monta paidallista siis on kertynyt. Tarkoitus olisi lankahamsterikuun aikana neuloa miehelleni paita ja tuhota jämiä ainakin Apupupuihin. Saa nähdä, miten ehdin ja jaksan. Minut löytää osoitteesta http://aura83.vuodatus.net/. En varsinaisesti hamstrannut ensi kuuta varten lankaa, mutta kävin lauantaina vaihtamassa yhdestä takista ylijääneitä Eskimoita Dropsin Alpaccaan.


Eiköhän tässä ollut ainakin olennaisimmat, bloggeria en ole ennen käyttänyt, joten nyt jännitän, onnistuiko tämä.

Kutsut laitettu

Laitoin juuri kutsut menemään. Olisi kiva kuulla pieni esittely mukana olevista ja ehkä jotain tavoitteitakin hamsterikuulle. Tervetuloa mukaan minunkin puolestani!

29.1.2007

Vara-apuemon esittely

Hei, olen Sia, olen lankaholisti ;-)

Jepujee, aika usein tulee ostettua lankaa joko hetken mielijohteesta tai jopa pitkänkin harkinnan päästä vaikka entisiäkin olisi neulottavaksi vaikka kuinka paljon. Yhteistä kaikilla lankahankinoillani on se, että ne kaikki ovat aivan mahdottoman tärkeitä ostoksia ja jokaiselle on olemassa jokin wannabe kohde, esim. pitsihuivi, pitsihuivi, huivi tai vauvan neule... tai vain "tästä tulee vielä jotain ihanaa...kunhan vain keksin että mitä!". Monille langoille on myös yhteistä se, että ne eivät ostohetken suuresta halusta huolimatta ole neuloutuneet aivan vielä, eivätkä ehkä vielä edes huomennakaan, tai jos ne ovat alkaneet neuloutumaan, niin ne ovat jääneet kesken odottamaan uutta inspiraatiota.

Tästä syystä olen siis mukana lankahamstereissa toista kertaa; katselen varastojani aivan uusilla silmillä ja yritän saada mahdollisimman paljon töitä valmiiksi asti. Ja katsotaas vaan, kuinka kauan meinaan tällä kertaa notkua mukana, viimeksi meni muistaakseni hyvinkin maaliskuun loppuun asti tai ylikin?!

Viimeaikoina olen pakertanut ohuista langoista pitsihuiveja tai aikaavieviä palmikkosukkia (edelleen ohuista langoista), tammikuun aikana olen yrittänyt neuloa ja viedä päätökseen vain jo aikaisemmin aloitettuja, keskeneräisiä töitä, joten helmikuun lankahamsterikisaa odotan aivan innolla, sillä olen päättänyt tehdä useampia hiukan nopeampia töitä ja käyttää PAKSUA lankaa (ehkä jopa seiskaveikan paksuista, joka taitaa olla varastojeni paksuin lanka!), ja pitkästä aikaa sallin itseni aloittaa aivan uusia töitä!

Kädentaidot -blogista voi lukea lisää (www.kadentaidot.blogspot.com).

Tervetuloa kaikille minunkin puolestani!

Apuemännän esittely

Hei, olen Marja ja olen lanka-addikti. Minulla on myös blogi, nimeltään Lankavaraston pienennysblogi. Perustin sen reilu vuosi sitten ja tarkoituksena olisi oikeasti saada lankavarasto pysymään kurissa eikä kasvattamaan sitä, mutta toisin kävi. Niinpä olen jälleen jo kolmatta kertaa mukana Lankahamstereissa. Oma henkilökohtainen tavoitteeni on kuluttaa noin 700g lankaa, mutta uskoisin todennäköisesti toteutuvan määrän olevan noin 500g. Yritän päästä eroon epämääräisistä jämälangoista tämän kuukauden aikana, ainakin osasta.