13.3.2010

Dominopalat lisääntyneet 34 grammaa

Jossain vaiheessa pitänee laittaa kuva peiton nurkasta. Peitosta tulee aika räyhän värinen eli värikkäitä päiväunia luvassa sen peiton alla :)

12.3.2010

Some Cloudy Day -säärystimet

Tein välissä hamsterointiin kuulumattomat pitsihuivin, joten kesti muutama päivä, että valmistui taas yksi hamsterityökin. Eli kivat pitsisäärystimet Araucanian Ranco Solidista, värinä harmaa. Puikot olivat 3.5mm ja lankaa kului yhteensä 82 grammaa. Kuvaa näistä on vähän vaikea ottaa, pelkät harmaat pötköt kun ovat, ehkä kuitenkin kuvaa tulossa jossain vaiheessa.

lapastuttaa


Nyt mie sain toisen suuren työni jo valmiiksi :D
Nää on uudet vuorilapaset (ja jos jostakusta näyttää et alempi on leveämpi niin se johtuu siitä että se on...) ja ihan kelvolliset. Lämmittävät niinkuin aiemmatkin alpakkaiset, eikä enää tartte aina vaihtaa lapasia toisiin hanskoihin sisään. Nyt on vaikka kirjolapasiin ja rukkasiin omat lämmittimet.
Lanka: Teetee alpakka
Puikot: 2,5 mm
Koko: Omaan käteen sopiva, paitsi se toinen jossa oli löysempi käsiala, se on vähän iso
Kulutus: 41 g eli hyvin sai kerästä pitkävartiset lapaset
Malli: peruslapaset peukalokiilalla
Posted by Picasa

Vihdoin jotain valmista

Huono kuva, mutta todistusaineistoksi kelpaava. Ensimmäinen valmis työ eli Baktus-huivi lähti jo syntymäpäiväsankarille postin välityksellä, Woolia kului 137g.

Kaksi sytomyssyä

Päättelin juuri langat ja käytin vaa'an kautta kaksi sytomyssyä.


Lankana molemmissa vauvan peitosta jäänyttä Ibizaa ja kesken loppumisen uhassa kaveriksi napattua Minniä.
Kulutus yhteensä 55 g
Malli on netistä (jostain, en muista) löytynyt sytomyssyn ohje.

Tarkempia tietoja jälleen blogissani Hapero's

11.3.2010

Mekko

Nyt on sitten minunkin saldoni avattu, kun hetki sitten valmistui mekko Novitan Tempo-langasta. Kulutus 514g, olen enää 24g:n päässä tavoitteestani eli olen oikein tyytyväinen. Seuraavaksi puikoille pääsee panta Novitan Puro-langasta ja sen jälkeen ajattelin vielä tehdä pipon ja pari tiskirättiä. Katsotaan mite sitten keksin, jos vielä jää aikaa.

Kuvan lisään myöhemmin, kun saan vain jonkun kuvausavuksi.

10.3.2010

Huivi

Ensinnäkin pitää sanoa; HYVÄ ME!

Ja sitten.
Itsellä valmistui äsken pitsihuivi, johon lankaa kului 50grammaa. Luin ohjeen hieman liian nopeasti, kun katsoin, että koko ison huivin saisi tuosta määrästä, kun ohjeessa olikin, että huiviin menee 100 ja hapsuihin 50, mutta minumpas huivi onkin sitten puolet pienempi ja ilman hapsuja :D Se oli tuollainen harjoitteluhuivi, kun pitäisi revontulea aloitella, mutta kovasti keksin edelle aina muita töitä...Kuvan laitan huomenissa, kun pääsee paremmassa valossa kuvailemaan.

Viikkoraportti 1

Enpä jaksanut väsyttävän päivän jälkeen esitellä edes omia uusia lapasia, mutta viikkoraportin teen joka tapauksessa!

Koko sakkimme on saattanut valmiiksi valtavan määrän neuleita. Koko saldomme on yhteensä 3 kg 594 grammaa! Tämähän tarkoittaa lähes 72 kappaletta 50 g lankakeriä!

Luultavasti monella on isoja töitä kesken tai neuleita raportoimatta, joten uskallan ehkä toivoa koko hamsterikuukauden saldoksemme 20 kiloa. Onnistuisikohan?

Sitten yksittäisiin neulojiin. PäiviH raportoi tänää ja on todellakin saanut kilon neulottua kymmenessä päivässä, se on kuulkaas sadan gramman päivävauhtia! Toinen hillitöntä tahtia neulova bloggaajamme on Ausifer, jo 857 gramman edestä neulottua. Kolmantena suurena neulojana on ollut Inkeri himppua vajaalla puolen kilon kulutuksellaan. Me muut saldon avanneet sitten pyörimme jossain 14-270 gramman välillä. Viidellä bloggaajalla on vielä saldo avaamatta, mutta uskoakseni sielläkin on neulottu, mutta vielä ei ole ollu aika(a) raportoida.

Tässä vielä listassa kaikki valmista saaneet:

 1. PäiviH 1000 g
 2. Ausifer 857 g
 3. Inkeri 480 g
 4. Anna 270 g
 5. Hapero 220 g
 6. Pirjo-Riitta 172 g
 7. Zilja 160 g
 8. Teija 122 g
 9. KatriL 100 g
 10. Punanen 82 g
 11. Päivikki 72 g
 12. KirsiJ 45 g
 13. Ritvis 14 g
Siis 13 meitä on jotka ovat saldon avanneet, ei mene varmaan kauan kun kaikilla on jotain valmista.
Hieno meno ja jatkakaa samaan malliin!

EDIT: Eikä kukaan meistä ole vielä sortunut langanostoon!

Kilo kulutettu

Näiden jälkeen saldoni on tasan kilo, eli tavoite saavutettu hyvissä ajoin. Sukat on Nallea, raidalliset (80 gr) omasta päästä ja palmikkokuvioiset (75 gr) Elonpolkuja sukat on tehty Ravelrystä löytyvällä ohjeella. Lapaset (85 gr) tein syksyllä vaihdossa saamastani Létt-Lopi langasta, täplät on islantilaista hahtuvaa. Tiskirättimallit löytyy täältä ja täältä lankana joku vanha puuvilla ja Novitan Marilyn. Rätit painaa yhteensä 60 gr.

Sukkien kohtalosta en ole ihan vielä varma, raidalliset saattaa päätyä hyväntekeväisyyteen, lisään tunnisteen myöhemmin jos niin käy.

Loppuviikon teen helmikuussa aloitettuja sukkia joten ensiviikon saldo tuskin on kummoinen.

9.3.2010

Apuemäntähöpinää

Parin päivän päästä on torstai, jolloin Kristel tekee pääblogiin ensimmäisen tilannekatsauksen. Siitä johtuen taas apuemot keräävät tiedot omissa blogeissaan keskiviikkoiltana, eli keskiviikkona johonkin aikaan ilmestyy tänne ensimmäinen viikkoraportti.
Ei kuitenkaan hätää vaikka ette ensimmäiseen viikkoraporttiin mennessä ehdi blogata valmistuneita, ne ehtivät sitten seuraaviin.

Olette suorastaan kiitettävästi myös apuemon kannalta bloggailleet valmistuneita, ei paljon mitään töitä minulle, muuta kuin ne normaalit grammojen poimimiset viesteistä.
Muistutan kuitenkin parista jutusta josta osa on ollut löydettävissä pääblogista ja osaa ei ole vielä tarvinnutkaan ja osan olen unohtanut ELI:

- Muistakaa "palkintokategoria" -tunnisteet eli "nappi" tunniste napillisiin valmistuneisiin ja "hyväntekeväisyys" sytomyssyihin ja sukkien lahjoitteluun keräyksiin yms.

- tunnisteet "apuemo" ja "viikkoraportti" on vain minun ja yksin minun käytössä. Eli niillä te löydätte ohjeistukset ja muut tärkeät jutut ja toisella taas Kristel löytää viikkoraportit.

- "sääntökysely" tunniste on jo ollut käytössä, eli jos tulee kysyttävää niin käyttäkää sitä, jotta huomaan varamsti kysymyksen. Vastaus sitten tulee minulta tai Kristeliltä tai jotain nopeammalta kyseisen postaksen kommentteihin.
Tähän liittyy hieman myös tunniste "anomus", eli mahdollisuus on anoa sääligrammoja Yli-hamsteri Kristeliltä mikäli esim. joudutte purkamaan jotain, saatatte ikuisuusprojektin loppuun tai teette muuta josta ei muussa tapauksessa tule hamsterigrammoja vaikka ihan selvästi ansaitsisitte.

- Tätä viimeistä toivottavasti ei meidän blogissa edes tarvita ;) mutta sanonpa kuitenkin. Merkatkaa tunnisteeksi "putoaminen", jos lankojen huuto käy liian kovaksi ja sorrutte lankaostoksiin ja putoatte pelistä.

Myös omia saa keksiä, mutta kohtuudella ja vain tarpeeseen. Eli edellä mainituissa tilanteissa (ja aiemmin mainitut jutut kuten "esittely" ja "valmiit") ei kaivata uusia tunnisteita.

Lisäilen itse tunnisteita tarvittaessa teidänkin kirjoituksiin tai siistin niitä tarpeen mukaan. Älkää luokkaantuko tai tunteko syyllisyyttä. Sitä varten blogilla on apuemo, että on joku joka voi tarvittaessa muokkailla ja auttaa pitämään blogin tunnisteetkin mahdollisimman selkeinä. Vinkkailen joskus jostain jutuista kommentteihin, senkin vain siksi, että seuraavalla kerralla osaisitte tehdä "oikein", tiedän kyllä ettette tahallanne tee minulle hommia vaan kyse on silkasta vahingosta tai epähuomiosta tai siitä ettei blogger ole oikein tuttu vielä.

Neulomisintoa! allekirjoittanut taitaa yrittää saada muutaman grammasen valmista tekemällä lapasiin peukut ja kärkikavennukset.

On sekin edistynyt

Elikkäs jakusta on valmiina takakappale ja se vasen etukappale. Oikeata etukappaletta aloitettu ja hyvää vauhtia menossa. Tässä vaiheessa alkaa mietityttämään, että riittävätkö langat valmiiseen työhön asti. Lähtötilanne oli useita täysiä keriä, mutta nyt jäljellä kaksi täyttä, joita kumpaakaan lankalaatua en ole vielä työhön käyttänyt.
Kuva kertoo:


***
Sinällään langankulutukseni oli aika ahkera ensimmäisellä viikolla, mutta valmistuneita kertyi vähäsen, joka hyvä alku. Onneksi sattuivat nimpparit, että pääsin alkuun. :)

8.3.2010

minäkin sain jotain valmiksi

Kuvaa en nyt ottanut, mutta 2 dominopeittopalaa on valmistunut. Langankulutus on ollut huikeat 14 grammaa :) Hyvä minä!

Ensimmäisen viikon valmistuneet
4 kerää Huopanen Mix-lankaa muotoutui lapasiksi. Painoa yhteensä 390 g. Lapaset, sukat ja pipo painavat yhteensä 90 g.
Lisäksi olen neulonut muutamat sukat, mutta niistä on langat päättelemättä. Ensimmäisen viikon langankulutus 480 g.

Myöhästynyt esittäytyminen ja ekat valmiitTäällä on ehditty tehdä jo vaikka mitä! Mie olin viikon lomailemassa ja sitten en vain kerennyt muilta kiireiltä tulla tänne. Olen Päivikki ja blogini on Piironki. Siellä esittelyssä lukee, että piirongissani säilytän lankani jne. Totuus on kuitenki toisenlainen. Ei miun langat piironkiini mahdu! Miun tavoitteenani on, että joskus mahtuisi. Se ei varmaan onnistu tämän hamsterikuukauden aikana, mutta jospa edes joskus.
Miulla on paljon keskeneräistä nelottavaa, pari KAL-juttua on kesken, joten neulon muutakin kuin näitä hamsterineuleita, mutta lapasia, sukkia ja pipoja on suunnitteilla. Yhdet lapaset ehdin lomareissulla neuloa. Grammoja tuli kokonaiset 72.

Harjoittelutyö

Olen aivan ummikko virkkauksessa, ja niinpä harjoittelen sitä nyt hiljalleen kaikenlaisilla pienillä töillä. Ensiksi tein kassin ja nyt tällaisen kipposen. Lankaa tähän upposi huikeat 30grammaa, mutta kaikkihan lasketaan :D

7.3.2010

v-a-l-m-i-s-t-a

Jei! Ensimmäisen viikon aikana sain nollat sysättyä syrjään ja avattua tilini tällä vauvan peitolla:

Lankana Novitan Ibiza ja kulutusta 220 g.
Mallina tässä on käytetty soveltaen Fifi-huivin ohjetta Ullasta 01/04.

Laajempi kuva lopputuloksesta löytyy omasta blogistani: Hapero's
Edit: lisäsin linkin

Villapaita pienokaiselle

Ystävän vauvalle valmistui paita. Lankaa meni 100grammaa ja ohje Novita kevät 2010:stä.Niin ja koko on 56-62.
Tossut tehty. Painoa niille kertyi 100 grammaa koristekukkasineen.

Minua on vaivannut flunssa viimeiset viisi päivää. Neulomisessa on ollut taukoa. Nyt lähden talvilomalle, joten ensi viikonkaan neulomissaldo ei liene kovin suuri. No uutta lankaa ei ole tullut ostettua, joten varastosaldo on pienenemään päin.

Pirtsakkaa neulontaa kaikille!

Vauvan nuttu

Hamsterikuussa ensimmäinen valmistunut työni on 6-9kk ikäiselle vauvalle tarkoitettu nuttu. Lankana on Bambou Soft, jota kului 172g.Lisää (muutakin) juttua ja kuvia blogissani.