24.2.2007

Tylsää kulutusta


Kulutettu on, mutta kovasti tekisi mieli tehdä jo jotain aikaavievempää ja kiinnostavampaa, muttei välttämättä hamsteriuden kannalta kuluttavaa. Kuvassa vihreät Tove-tumput, jotka menevät kyllä koneeseen ennen helmikuun loppua, 74 g. Vieressä "onneton luiru"-nimen saanut kaulahuivi pojalleni, kulutus 55 g. Olin toivonut, että tähän olisi uponnut vielä toiset 50 g, mutta olisi pitänyt tehdä leveämpi...Kyllä tämä lapsella mene, lanka Debbie Blissin Alpaca Silk. Ihmeen lötkö lanka jotenkin. Eli kulutusta lisää tuli 129 g ja nyt kokonaiskulutus 1358 g.

Pipo päivässä pitää hamsterin vireessä


Tässä tämän päivän pipo. Ohje on Käsityön uudet ulottuvuudet -blogista. Olen tehnyt näitä aiemmin jo (hm... täytyy laskea...) viisi kappaletta. Tosi mukava ja selkeä ohje.
Lankana tässä Red Heart Carmen, jota kului 61 grammaa.
Seuraava työni ei ole pipo, vaan vähän kokeiluluontoinen lapasviritelmä - näette sitten, jos se onnistuu...
Huomenna on hamsteritreffit täällä Turussa klo 12 Hämeenkadun Naantalin Aurinkoinen -kahvilassa. Toivottavasti siellä tapaa oikein monta hamsteria!

Calorimetriaa

Ihastuin ihan täysin näihin hurmaaviin pantoihin. Tein siis heti kolme, perheen naisille kaikille omansa. Mimmin omassa (punainen, jossa oransseja raitooja) on lankana Aino, sitä meni 30 g. Kimulin omassa (oranssi, keltaisia raitoja) on Ainoa ja Suupohjan Kehruutehtaan villalankaa yht. 35 g. Omani on petroolia Ainoa ja Jengaa, kaiken kaikkiaan 40 g. Aivan ihania, nopeasti valmistuvia ja lankaa vieviä!

Taas se kinuaa sääligrammojaAloitin Malibusta ihanan palmikkoneuleen. Tiheys oli laskettu tarkkaan mallitilkusta. Mutta kun takakappaletta oli valmiina tuon verran, mittaisin leveyden ja totesin puserosta tulevan ihan liian kapaean. Joko ohjeessa oli virhe tai sitten kyseessä on tosi tyköistuva malli. Niin tai näin, tuo tekele meni purkuun. Uudestaan en aloita, koska lanka ei riitä puseroon enkä halua ostaa lisää ja muutenkin alkoi tympiä, kun iso työ meni hukkaan. Niin että tuleeko sääligrammoja, jos työtä ei tee uudelleen hamsterikuukauden aikana *ripsien räpsyttelyä*?

Kämmekkäät ja Ailit

Työt alkoivat ja haittaavat kovasti harrastuksia :D Onneksi työmatkalla kerkeää neulomaan edes jotain. Tuloksena Ailit. Lankana 7-veljestä ja sitä kului jopa 78g.


Toimistossa palelee käsiä ja jännetupintulehdukset uhkaavat joten ahkeroin ennen työviikkoa kämmekkäät. Lankaa kului huimat 40g.

Saa nähdä saanko urakoitua kiloa rikki sittenkään.

TöppösiäJotain valmista taas! Neuloin iloisenkirjavan Isoveljen jämistä Sniikerit, sen verran lanka loppui kesken, että piti punaisella jatkaa. Sitten tein tummansinisestä isoveljestä sukat, joihin laitoin raidoiksi loput punaisen ja vaaleanpunaisen jämät, niin pääsin pikku nyssyköistä eroon. Tykkään ite pitää kotona mahdollisimman varrettomia villasukkia, ja sen varmaan huomaa tuotoksistani. Nämä painoivat yhteensä 200 g, sniikerit 90 g ja sukat 110 g.

Vähiin alkaa hamsterikuu käydä - saa nähdä miten käy, saanko kahta kiloa rikki? Onneksi mulla alkoi nyt loma :)

Raportoi Raijis

23.2.2007

69-grammainen rinsessa

Ullan Rinsessa-pipon ohje on ihana! Kokeilin sitä ensimmäistä (mutta en takuulla viimeistä) kertaa. Lankana Novita Wool, jota meni 69 grammaa.
Jemmasin jo pari vuotta sitten erivärisiä Ainoja tarkoituksena neuloa paloja ja koota niistä jotain. Ensin suunnittelin liiviä, mutta ase olisi ollut aika monimutkainen viritelmä, joten päädyin ponchoon. Jokainen ponchon 12 palasta on tehty erilaisella mallineuleella, lähinnä palmikoilla. Lankaa tuhrautui 570 g.

Kuulumisia ja loppukiriä

Tulinpahan vain kertomaan, etten ole pudonnut maalilman reunan yli lankakerineni, enkä langennut ostoksille, vaikkei valmista raportoitavaa kuulu eikä näy.

Jos ottaisin lankahamsteroinnin vakavasti (pois se minusta), en olisi arvokkaita neulomishetkiäni 'uhrannut' kuten tässä kuussa olen:
- neuloin valmiiksi Tove -lapaset, jotka aloitin tammikuussa (tuli ihanat!)
- yritin yhden illan neuloa pipoa, jonka purin pois (oli liian iso ja aiheutti muutenkin riitaa)
- neuloin kaksi iltaa ponchoa, jota en nyt voi tehdä valmiiksi, kun nettitilatut isommat puikot eivät tule ajoissa
- aloitin sellaisen neuleen, joka ei välttämättä ehdi valmiiksi helmikuussa (lapsen villatakki)
- valmiiksi neulotuista hamsteritöistä yksi oli höttöisen keveä eli mohairia

Joopa joo. Kiva neulomiskuukausi on ollut kuitenkin. Viime viikolla sattuneista syistä valmiiksi asti tuli vain yksi kaamean näköinen Tropiikkitäkki-tilkku, enkä voi sitäkään raportoida, kun se on punnitsematta. Ei ole kyllä montaa grammaakaan.

Katsotaan nyt tuleeko neuletakki valmiiksi tämän kuun puolella. Epäilyttää. Varsinkin, kun siihen pitäisi kiinnittää vetoketju, eikä mulla ole sitä edes ostettuna. Tällä hetkellä olen toisessa etukappaleessa menossa ja hihat on tekemättä kokonaan. Saas nähdä mitä muuta ohjelmaa viikonloppuun tupsahtelee, että ehtiikö tässä neuloskelemaan.

22.2.2007

Pipoviikot oli ja meni

mutta täältä tulee pipoja silti. Tämä menee vaihtoon, jos vaihtosopimuksemme vielä pitää.. :) Kuvan julkaisen, kun kuulen saajan mielipiteen, saako sen julkaista.
Lankana 7 Veljestä ja kulutus 85 g. Eilen aloitin ja tänään sain valmiiksi. Alkoi niin puuduttaa tyttären villatakki (joka muuten on siinä vaiheessa, että hihat enää puuttuvat, toinen on jo aloitettu), ja oli pakko aloittaa joku nopea pieni projekti.

edit. klo 21.13: nyt on kuva, mallina edelleen Nallevanhus

Tytön setti

Tällainen tytön setti valmistui eilen. On kyllä ollut sellainen liukuhihna-olo, heti, kun yksi työ on pois puikoilta, seuraava kehiin. On kyllä ollut paljon vapaitakin. No, näihin kului 150 g, mikä nostaa kulutukseni 1229 grammaan.

Bolero pikkutytölle

Sain valmiiksi to-ooo-della hitaan työn: neuloin mohairista kummitytölleni boleron. Lankaa kului vain 110g, aikaa sitäkin enemmän. Lopputulokseen olen tyytyväinen. Alkuperäinen ohje oli jostain vanhasta käsityölehdestä, mutta muokkasin sitä niin paljon, ettei samasta ohjeesta ole enää kyse; Sydämen malli on neulekirjasta, reunassa i-cordia, resoreissa helmiä, kaikki mahdolliset osat on tehty pyörönä ja kiinni toisissaan, eli vain olkasaumat ja hihat on ommeltu myöhemmin.

Bolero on pakotettu aikuisten henkariin, siksi se on vähän killissä...

Sääret piiloon


Tarvitsin uudet lämppärit tanssireeneihin ja koska olen pihi, en halunnut niitä ostaa, joten puikot suihkimaan. Pituutta yhdellä on vaivaiset 75 cm :) Lankana seiskaveikka, puikkoina bambuiset 3,5 ja lankaa kului 241g.

Mun piti ottaa kuva myös oikeasta käyttötilanteesta, mutta yksin kotona hyppiessä ei kovin hyviä kuvia tuu :D

21.2.2007

Kalorimetrejä


Tein kaksi Calorymetriä, koska ensimmäisestä tuli aavistuksen verran liian pieni. Yhteiskulutus 45g.

Viikkoraportti 3

Tilanne tämän viikon jälkeen näyttää tältä:

Altocumulus 142g, 2kpl
aura 550g, 3kpl
Hannaliini 699g, 6kpl
JennyF 1079g, 11kpl
Johanna 782g, 7kpl
jonskulainen 535g, 4kpl
Katriina 457g, 6kpl
koi 533g, 9kpl
Maartsi 2760g, 13kpl
Marja V 516g, 7kpl
Miisa 465g, 6kpl
Pirjoliisa 259g, 3kpl
Raijis 1380g, 8kpl
Riffi 350g, 27kpl
Rouva Oranssi 530g, 5kpl
Sia 382g, 6kpl
Taija 700g, 8kpl
Taina 150g, 2kpl
tuupa 80g, 1kpl
vanilla85 556g, 8kpl
Vape 258g, 4kpl

Yhteensä 13,163g ja 146kpl. Kilon ylittäneitä löytyy jo kolme, johdossa oleva Maartsi, Raijis ja JennyF. K ei ole vielä avannut grammasaldoaan. Vielä on viikko ahkeraa neulomisaikaa jäljellä.

Edit: Minun on pitänyt jo monta kertaa kirjoittaa tänne, että hauskaa kun olette laittaneet paljon kuvia omista töistänne tänne blogiin. Niitä on kiva katsoa. Sitten toinen asia, jos päivityksiä ei ilmesty pariin päivään, niin älkää hätääntykö. Minulla on perjantaina omat valmistujaiset, joten en tiedä, miten ehdin koneelle. Yritän perjantaiaamuna kuitenkin ehtiä laittaa ylös siihen mennessä raportoidut.

Lisää jämälankasukkia

Sain valmiiksi toiset jämälankasukat. Tässä kuvassa on vasta ensimmäinen valmis, koska olin laiska, enkä jaksanut nyt heti kuvata paria (eikä nyt illalla ole valoakaa, parempi kuva ehkä viikonloppuna). Lankaa sain kulumaan 151g ja jämäkeriäkin jäi ihan pari yli. Nyt olen jo melkein tavoitteessani. Tavoitteekseni asetin 700g ja arvioin, että ehkä 500g onnistun neulomaan ja nyt saldoni on 516g. (Olen tainnut jo kertoa, että olen neulonut jo laukunkin, mutta se odottaa vielä huovutusta ja viimeistelyä, joten ehdin vielä tehdä jotain pientä ja saada kulutuksen lähelle tuota 700g.)

Sukkaa vaihteeks

Eilen iltasella valmistui sukkapari 7veljen raitalangasta, kaverin lapselle tein kun oli kuulemma sukkia vailla. Lähtivät maailmallekin jo ja unohdin kuvata ne. Lankaa joka tapauksessa kului tasan 50g. Uudet sukat pääsivät puikoille saman tien, omat opat-sukat eivät varmaan tänä vuonna valmistu. Eikö tuo raitalanka lopu koskaan!? Alan kyllästyä jo siihen, ikinä en enää mokomaa osta.

Epäonnista virkkausta48 grammaa Samosta sain kulumaan kukkalakkiin, jonka piti alun perin tulla isoäidilleni, mutta lienee sopivampi (sekä kooltaan että tyyliltään) vähän alle kolmivuotiaalle kummitytölleni. Virkkaus ei ole mun juttu, en osaa koskaan ennakoida, mitä työlle tulee tapahtumaan... Kai se on vain harjoituksen puutetta, tai sitten sitä, että minä ja virkkuukoukku vaan ei olla kavereita.

Sukat valmistuivatTässä uusin hamsterituotos, eilen illalla valmistuneet sukat. Tarkemmat kuvaukset blogistani. Menekki 100 g, eli nyt kokonaiskulutus on 1079 g.

Mörvelö

Muuta en sano kuin, että mörvelö tuli ja se painaa 47g.

20.2.2007

Tumput

Joskohan tälläkertaa postaukseni menisi perille... yritin jo kertaalleen eilen, mutta se hävisi johonkin bittiavaruuteen. :(

Pehmoiset ja valkoiset kuin lumipallo:

Lanka Sandnes Fritidsgarn, kulutus 100g. Koko juuri sopiva lämmikkeeksi itselle nahkahanskojen päälle.

Valmistuihan se viimein..Elikkäs nyt on valmiina vauvan bolero. Austermannin Bambou Soft loppui kesken, mutta jatkoin kaksinkertaisella Zitron Kokonilla. Väristä tätä ei kovin erota, jos ei tiedä kohtaa mistä katsoa. Langankulutus 109g. Kaula-aukko vähän lörpsöttää ja yläosan raidotus johtuu siitä, että tasona tehdessä oikeat kerrokset ovat tiukempia kuin nurjat.

..tulikin pikku-Fifi


Mietin pitkään mitä tekisin tuosta viimeisestä Aino-kerästäni. Alunperin meinasin jotain panta-kämmekäs-settiä, mutta sitten kumminkin halusin jotain, joka tuo paidalle muuta ilmettä kuin poncho (on muuten tosi lämmin kokonaisuus!) Lopulta päädyin tekemään mini-Fifin, jonka solmin kaulaan lähinnä tylsän pyöreän aukon piristykseksi. Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Huivin pitkä sivu on vain 90 cm ja siihen meni siis 100 g lankaa.

Raijis

Liivi & laukku

Teen yleensä useampaa työtä yhtäaikaa, joten joskus käy niin onnellisesti, että valmistakin tulee lyhyen ajan sisällä. Vasemmassa kuvassa oleva huppuliivi on neulottu espanjalaisesta Bali-nauhalangasta. Roudasin langan Espanjasta v. 2001. Aloitin siitä pari vuotta sitten puseroa, mutta jälki ei miellyttänyt. Purin sen tekeleen ja lanka jäi odottamaan inspiraatiota. Se tuli Kevät-Novitan mukana, sillä mallin 35 hupparin mallineule vaikutti langalle sopivalta. Liivi on siis tehty tuota ohjetta mukaillen. Lankaa paloi jämptisti 600 g.


Krhöm. Purin tuosta langasta tehdyn puseron takakappaleen juuri ennen hamsterikuun alkua. Mahtaakohan siitä tulla säälipisteitä? Tai edes sääliä?


Oikeassa kuvassa oleva laukku on uudempaa lankasatoa, viime syksynä hankittua lankaa. Laukussa on kankaasta tehty vuori. Projekti kevensi lankavarastoani 245 g:lla.


Päivitys

Sivupalkki on taas päivitetty. Huomenna on sitten viikkoraportin aika.

Välityönä Ailit


Nämä Ailit valmistuivat eilisiltana. Lankana seiskaveikka, jota kului 77 grammaa. Nyt on työn alla Rinsessa-pipo, jonka toivon valmistuvan huomenissa.

Tanskanreissun tulos

Kulutettua lankaa 150 grammaa, eli n. 25 kappaletta isoäidin neliöitä. Lanka loppui kesken, joten muuta ei tullut valmiiksi.

Mitä sieltä löyty, lankakauppa ja siellä kerän kyljessä luki "100%:sta villaa" eli löytyy varmaan suomestakin. Mutta, ihan normista kaupasta löytyi bambuisia pitkiäpuikkoja. Kolmea erikokoa, hintaa oli n. 6 e. Lisäksi löytyi todella nätti puinen virkkuukoukku, sekä kirja jossa on erilaisia poncho ohjeita.

Kiltisti vastustin lankoja. :)

19.2.2007

Palmikkosukat

Valmista tulee, kun vaan jaksaa tikuta.

Lankana ruskea Nalle, malli Sukkasillaan-kirjasta. Hassua, sukat painavat 150g, mutta jouduin silti ostamaan uuden kerän, kun yksi kerä ei piisannutkaan. Minun pitkällä matikallani laskettuna yhden kerän olisi pitänyt riittää. Mitenkäs nyt grammojen kirjaaminen ylös? Saanko 150g, kun kerran yhden kerän paino on sen verran vaikka tuohon meni vähän toistakin kerää?

Lisää lankaa tuhottu


Tein huivin varastossani olleesta hapsulangasta - ei ole kyllä oikein miun materiaali - sen enempää tekemisen kuin käyttämisen kannalta, mutta kun kaikkea pitää kokeilla. Malli on "lainattu" Ihanitsen Tuijalta - kiitos - mutta tein virkkaamalla. Oranssi lanka on Braziliaa ja ruskea ja petroli Tango Fania. (Uskokaa pois, ne reunat on ruskea ja petroli, vaikka kuvassa näyttääkin joltain ihan muulta.) Jokaista meni yksi kerä, eli paino on 150 g - ja huivin koko on 210 x 10 cm.

Ja kuva on taas tämmöinen surkea kännykuva, mutta jonkinlaista todistusaineistoa kumminkin.

Mitähän seuraavaksi neulois?

Raijis

Varastojen kulutusta
Viikonlopun aikana pääsin tavoitteeseeni, eli alle kilon lankavarastoon. Aivan kaikkea en toki ole kuluttanut neulomalla, vaan olen myynyt minulle mykkiä lankoja. Mutta valmistakin on tullut. Virkattu kolmiohuivi vihreästä Ainosta 163g ja villasukat kummitytölle jämä-Maijoista 35g. Eli yhteensä 198g.

Lähettäkää mielenlujuutta: äkkiä!

Tahdon lankaa! Apua!

Menin ihan idioottina saksan sukkalankakauppaan vähän katselemaan, ja siellä on kova ale. Voi venäjä! Apua! Apua! Apua!

Edellisetkin saksan langat on neulomatta, mutta olenkin itseäni niistä jarrutellut, kun on muita töitä 'rästissä'.

Hillitkää mua! Vaihtoehtoisesti joku luvatkaa tehdä mun kans yhteistilaus maaliskuussa, jos tarjoukset on vielä voimassa. Tarjouksissa on usein lajiltelma lankaa, ja joku muu vois ottaa kaikki 'liian siniset'- - -

Ei sorruta! AAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGHHHHHHH!!!!!

Eka kerta koko helmikuun aikana, kun on oikein vaikeata olla ostamatta!

(En viitsi avata uutta Labelia, olkoon muka kysymys. Avunhuuto tää on!)

18.2.2007

Kerjään sääliä minäkin :)

Tässä lueskelin noista sääligrammoista ja ajattelin, miksen minäkin saisi. Tätä neuletta voi sanoa ikuisuusprojektiksi, ei tosin omakseni, vaan tuttavani. Hän on joskus hamassa menneisyydessä aloittanut neulomaan tällaista puuvillaneulepaitaa, eikä ollut koskaan saanut sitä valmiiksi. Nyt kun hän oli kuullut neulehulluudestani hän päätti, että haluaa paidan valmiiksi nyt helmikuun reissuun. Ja minä naisena, joka ei koskaan osaa sanoa ei, lupauduin. Ja ennen kuin pystyin aloittamaan lankahamsterityöt tein valmiiksi tämän paidan. Hihat olen tehnyt tässä helmikuun puolella ja viimeistellyt työn. Langankulutus hihoihin oli jotain yli 150g. Joten anon rouva ylidiktaattorilta sääliä. Saisinko minäkin muutaman sääligramman :)

Lankavaihto oli upea juttu. Olin ensimmäistä kertaa mukana sellaisessa. Vaihdoimme 860 grammaa lankoja. Oli ihanaa saada lankapaketti "uusia" lankoja ihan näin kesken lankahamsterikuukauden. Se tyydytti osaksi suurta lankahimoani, olen ollut viittä vailla ostaa lankaa. Tutkin aina kaikki lankatarjouskorit. Vielä olen kuitenkin säästynyt sortumisilta. Tsemppiä vaan kaikille!

Lisää kulutusta

Aloitin tiistaina musta kaulahuivin, joka valmistui juuri. Lankana käytin mustaa Lanettia kaksinkertaisena 123 g ja mustaa Rycin Cashsoft Arania 17 g, eli kulutus 140 g.
Yhteensä nyt siis olen kuluttanut 979 g.

Sivupalkin päivitys

Päivitin sivupalkin taas. Kulutus on yli 10kg ja töitäkin on valmistunut jo yli 100 kappaletta. Hyvä me! :)

Pipoa pukkaa

Valmiiksi tuli eilen illalla tilauksesta tikuttelemani pääkallopipo. Lankoina nalle ja valoanni, kulutus 40g.

Anopin sukat

Sain valmiiksi myös anopin sukat. Unohdin kuvata ja punnita ennen luovutusta ja anopin vaaka oli aika summittainen. Mutta n. 60g sukat painoivat.

Vielä yksi slipari


Tämä valmistui tänään. Lankana Isoveli, ohje Novitan nuorisoliitteestä keväältä 2006 ja kuluneita grammoja 243. Eli puoli kiloa meni rikki täällä. Tosi vähänhän se on verrattuna moniin muihin, mutta olen itse ihan tyytyväinen tähänkin!

Huopalaukku


Neuloin eilen koko päivän hervottoman suurta löysää säkkiä viime kesänä Tallinnasta ostamastani hahtuvasta. Tein siihen olkahihnan letittämällä eri värisistä lankanipuista. Aamulla heitin ne pesukoneeseen 60 asteeseen parin pyyhkeen kanssa ja tässä tulos! Harmittaa etten muistanut aamulla napata kuvaa tekeleestä ennen huovuttamista, kutistuma oli nimittäin valtava!

Mielestäni laukusta tuli ihan nätti, mutta jos olisin voinut kuvitella kuinka paljon se todella kutustuu pesukoneessa, olisin neulonut paljon suuremman, varsinkin korkeamman pussin. No, tämä oli eka hahtuvatyöni niin että opinpahan jotain: olis varmaan kannattanut lueskella ohjeista tuosta kutistumisesta eikä lähteä vaan tekemään.

No, kaipa tällekin käyttöä löytyy.

Ai niin grammat: 190 g. Jäi vielä sen verran että jotain patalappuja ainakin saa kun taas huvittaa huovuttaminen. Nyt käyn taas jonkun muun homman kimppuun.

Raijis


Lisää valmiita

Löysin vaaleansinistä Regia silkiä kassista, joten sain vauvan sukat viimeisteltyä. Kulutus 41g.
Eilen kokeilin myös neulottua tiskirättiä ja pitää kokeilla tätä myös käytännössä. Puuvillajämää sain käytettyä 31g.

Päivitän sivupalkkiin taas tämän hetken tilanteen nyt heti.