27.3.2010

Keväisiä asusteita

Omalle pojalle kevätpipo, lapaset ja kaulaliina Dropsin Fabelista. Pipon ja kaulaliinan ohje SK 11-12/2009 liitteestä. Lapaset perusperus 40 silmukalla. Lapasten ja kaulaliinan kulutus 38g, pipo aloitettu helmikuun puolella. Kokonaiskulutus 267+38= 305g.

Autot ja pusero


Tässä 210 g lisää neulomuksia. Pusero on Nalle-lankaa. Virkatut autot jämälangoista.

26.3.2010

Kyllä täällä kudotaan

Teen montaakin projektia kerrallaan, mutta kaverin langoista. Pääsen tavoitteeseeni eli 1 kg / kk. Vaikkakaan se ei kirjaudu saldoihin.
Lisäksi aloitin siskolle kolmion mallisen huvin, mutta tuskin saan sitä valmiiksi ensi keskiviikkoon mennessä.
Tänään olisin saanut tädiltäni lankaa lahjoituksena, mutta koska olen läpeensä rehellinen, en voinut niitä vastaanottaa. Saan ne sitten seuraavalla kerralla.

New Moon


Ja lisää: New Moon Mittens #2. Uudet tällaiset ranteenlämmittimet tyttärelle, joka pitää kovasti Twilight-kirjoista ja sitä myötä myös elokuvista. Lanka on tismalleen samanlaista, kun jollakin roolihenkilöllä käytössä tuollaisissa lapasissa. Tein yhdet jo aiemmin, mutta lankaa riitti toiseen pariinkin ja vieläkin jäi vähän yli. On tälle parikin olemassa ja kuva löytyy Flickristä, jos joku haluaa katsastaa.
Langankulutus näihin 40 g.

iPod kotelo


Seuraava valmis uunista ulos: iPod kotelo tyttären ihka uudelle iPodille.
Langankulutus huikea 8 g. Mukana myös nappi.

Toiset Jaywalker-sukat


Vielä ehtii maaliskuulle jotakin. Tällä kertaa valmistuivat Jaywalker-sukat pojalleni. Kengänkoko suurehko 47. Lankaa kului 150 g. Juuri ja juuri riitti yksi kerä lankaa, mutta lopussa piti kikkailla raitojen kanssa ja toisen sukan varvasosa on tehty kolmesta pätkästä raitojen stemmaamiseksi.

Hamsterikuun toiset sukat

Eilen valmistuivat ruskeat sukat itselle Lidlin ohuen ohuesta sukkalangasta. Minun oli pakko tehdä kaksikertaisesta langasta, sillä muuten neulomisesta ei olisi tullut mitään. No sukista tuli kaksinkertaisesta langasta oikein hyvät ja pääsevät lämmittämään mun varpaita perjantaina ja lauantaina, kun lähden pienelle reissulle. Toivottavasti lanka kestää kulutusta, eikä heti reikiinny. Toivotaan parasta! Sukkien paino 90 grammaa.

25.3.2010

Seuraava uunista ulos


Meikäläinen teki ihmeen ja virkkasi tämän kassin. Lanka on Novitan ruskeankirjavaa Santorinia, jota kului 100 g.
Lisää juttua blogissani, joten menkää sinne ;)

Raitamyssy


Mariomyssy alkukuusta valmistuneen paidan jämälangoista. Du Store Alpakka Misti 5mm puikoilla, 7 kerroksen raitoja, lankaa kului 114 grammaa.

Loppukiri

Alan jo valmistautua hurjaan loppukiriin. Tosin puolen kilon haamurajan saavuttaminen taitaa tänä vuonna jäädä vain haaveeksi osaltani. Puikoilla on itselleni sukat. Painoa ei taida tulla taaskaan kovinkaan paljon yli 100 grammaa. Pitänee keksiä jotain äärimmäisen painavaa viikonloppuna puikoille tai virkkuukoululle. Lauantain olen kyllä reissussa, mutta jos sunnuntaina sitten ehtisi tikuttaa sohvan nurkassa.

Hurjasti tsemppiä meille kaikille ja antakaa lankakauppojen vielä hetken huudella turhaan lankahoukutuksilla. Pian on huhtikuu ja eikös se lankalauantaikin ole pääsiäisen myötä tuloillaan. Sitten saa taas hankkia lisää lankaa. :)

24.3.2010

Taas valmistuneita


Paidasta edelleen lanka loppu, joten tein sitten pari pientä työtä tässä välissä. Ensin valmistui Jacques Cousteau-pipo kaksinkertaisesta Sisusta 4.5mm puikoilla, ja sitten taas bambuinen tiskirätti. Päätin neuloa lopuista bambuvarastostani kaikista rättejä jos en muuta keksi :D Pipoon meni lankaa 90 grammaa ja rättiin 36 grammaa.

Viikkoraportti kolmonen

Uhkaavasti lähenee hamsterikuu loppuaan (huh! alkanu langat huutelee aika kovaa lankakaupassa käydessä...) ja neuleita on tullut valmiiksi huimaa tahtia. Erityisesti huomiotani kiinnitti tämä viimepäivien sukkasato, läjittäin sukkia on neulottu, päätelty ja raportoitu.

Omassa sarjassaan hamstereistamme neuloo selvästi
  1. Inkeri kulutuksellaan 2 kg 625 g.
Huima vauhti ja tuotanto on ilo silmälle!
Muita kahden kilon ylittäneitä ei ole (vielä), mutta kilon neuloneita on pari kappaletta

2. Ausifer 1530 g
3. PäiviH 1395 g

Melkein kilossa on
4. Pirjo-Riitta 905 g

Ja yli puolen kilon
5. Marja 750 g
6. Marianne 699 g
7. Hapero 590 g
8. Lape 530 g

Ja me muut enemmän tai vähemmän alle puolen kilon
9. KirsiJ 485 g
10. Zilja 424 g
11. Milla 267 g
12. Päivikki 244 g
13. KatriL 200 g
14. Punanen 176 g
15. Teija 122 g

Porukasta on lankalaarien houkutukseen langenneet Anna ja Ritvis.

Ja lopuksi tärkeä: yhteiskulutuksemme hamsterikuussa on kivunnut toiselle kymmenelle
saldon ollessa tällä hetkellä

11 kg 310 g

Lapasia

Olen saanut valmiiksi kolmet lapaset kasvivärjätystä langasta. Lankaa en ole itse värjännyt, vaan ihan tylsästi ostanut.

Vaaleanpunaiset on mulle itselleni, tuli sen verran reilut.Raitalapaset on koululaisille, jotka äitinsä iloksi käyttävät nykyään lapasia (kaksia päällikkäin) entisten toppakintaiden sijaan..Lankaa näihin kului pilkullisiin 95g ja raitaisiin yhteensä 130g. Eli kuukauden kulutus olisi mun laskujen mukaan 905g.
Vielä pikkuisen pitäisi pinnistää, että pääsen tavoitteeseeni eli yli kilon kulutukseen.. ;o)

Aina vaan sukkia

Päättelin eilen langat viikon aikana valmistuneista sukista. Grammoja ei paljoa kerry kun puikot on kokoa 2.25 mm eli nämä painaa yhteensä 285 grammaa.

Lisää sukkia


Tässä lisää sukkia. Neuloin kaksi paria pitkävartisia Kainuun maakuntasukkia, pari paria kokoa 45-46, yksi pari koko 43 ja päällimmäinen pari on vielä hiukan pienempää kokoa. Kaikissa lanka 7 veljestä ja sitä kului 880 g.

23.3.2010

Pari pientä

Tiskirätti valmistui eilen, samaa vaaleanpunaista puuvillalankaa kuin aikaisemminkin, kulutus 25g.


Panta Silty Tweed-nimistä lankaa, kulutus 20g. Nappi löytyy myös tästä, niskassa kiinnikkeenä.
Hamsteroinnin aikana olen tähän asti pienentänyt lankavarastoani 699g:n verran, 700g kun tulee ylitettyä niin olen oikein tyytyväinen. Kohta on myös tämän vuoden kulutus samoissa kuin ostetutkin grammat.

Margaritaville-sukat


Eilen valmistuivat nämä Margaritaville-sukat tyttärelle. Lankaa kului 80 g. Käytin näissä Novitan TicoTicoa, josta melkein pidin. Olisin pitänyt enemmän, jos värit olisivat vaihtuneet vähän tiheämmin ja tasaisemmin.
Ohje oli selkeä, mutta ensimmäisen sukan kohdalla menin turhan monta kertaa vipuun, kun en malttanut lukea ohjetta heti kunnolla. Aikaa siis meni purkamiseenkin suhteettoman paljon. Ensimmäinen sukka on neulottu noin kolmeen kertaan (!), toinen sitten kyllä neuloutui kuin itsestään :)

Margaritaville

Kevään kunniaksi näin iloiset sukat tyttärelle: Margaritaville. Sukkiin kului 80 g lankaa.


Pidin ohjeesta kovasti, mutta vaikka ohje ei ollut kovin vaikea niin tarkkana piti olla. Ja sitä mukaa aikaa kului. Puhumattakaan siitä, kuinka moneen kertaan ensimmäistä sukkaa purettiin. Toinen sukka kyllä sitten neuloutui kuin itsestään :)


22.3.2010

Akuutti lankapula!

Nyt kävi niin, että paidasta loppui lanka kesken helman loppukirin. Vielä tarttisi saada neulottua nelisen senttiä (että helman kuvio ei mene pieleen), onhan hamsterisäännöissä sallittua hankkia lisää lankaa jos se hamsterityöstä loppuu kesken?

Tarve olisi BC Garnin Lucca -langalle, väri viininpunainen (värinro 32), noin 10-20g riittäisi hyvin. Lankanöttösen voisin vaihtaa rahaan/lankaan.

Hamsterineuleitakin valmistuu


Tai ainaskii yks. Lisäksi ylihamsterille varoitus tulevasta säälianomuksesta, kaksinkertaisesta sellasesta, kunhan äitin takki saa napit.
Tää on ihan tavis patenttipipo, mulle kevääks.
Lanka: Debbie Blissin wool/cottonia
Puikot: 3 mm
Menekki: 53 g

Kavennukset tein kahdesti ja lopulta nurja puoli oli nätimpi kuin oikea. Ja ehkä (en tiedä varmaksi vielä) virkkaan vielä reunaan jotain nirkkoa tai jotain, himppu lisämittaa ja jotain söpöä. Nyt on tulossa tälle kaveriksi kevätkauluri.
p.s. mä en tunnista itteeni tosta kuvasta
Posted by Picasa

Pientä valmista


Harry Potter-fanille Pimeän piirto -laukku. Lanka Alabamaa ja sitä kului 70 g. Ompelin vielä kangasvuorin, kuvassa laukku on ilman sitä. Myssyjen virkkaus jatkuu ja sukkien langanpäätkin pitäisi päätellä.

NeulehameOhje oli Maikki-hame Mummo-Ullasta, silmukkamäärä ja yläosa hieman muokattu sopimaan mittoihini. Ensi kerralla kellomaiset lisäykset voisi jättää vähän vähemmäksi, helman loput reilu 600 silmukkaa oli tuskaa päätellä. Päättelyn kun päätin tehdä ompelemalla niin tulee hyvä reuna, siinä sitten kolmisen tuntia vierähti..

Mutta hamosesta tuli kiva, pituus vyötäröltä helmaan on 37cm ja Novitan Luxus Cloudia tähän kului 290 grammaa.

Jotain valmista

Talvilomalla mukana olleet sukantekeleet on saatettu valmiiksi. Raidallisista sukista tuli pääsiäissukat, sillä käytetyt värit olivat keltainen ja vihreä. Painoa sukilla on 100 grammaa. Keltainen sukkalanka oli jotain hyvin marinoitua, sillä lankakerän vyöte mainosti Novitan 20-vuotista taivalta. Nykyään Novitahan on noin 40-vuotias.

Nyt puikoilla ovat seuraavat sukat Lidlin ohuesta sukkalangasta. Lanka oli vaan aivan liian ohutta minulle ja teenkin nyt sukkia kaksinkertaisesta langasta. Se tuntuu paljon paremmalta ja neulominenkin sujuu paremmin.

Hamsterikuun saldo ei tunnu kasvavan minun osaltani kovinkaan suureksi, mutta uutta lankaakaan ei ole tullut hankituksia. Varasto siis pienenee! Jippii!

21.3.2010

Puro solisee... epävireessä

TV-neuleena toiminut tunika Novitan Puro-langasta valmistui eilisiltana, kun viimeinenkin langanpää kohtasi Fiskarsit. Värejä (niiden epävireistä vaihtumista) kirosin useaan otteeseen, mutta pehmeys oli miellyttävää. Karkeisiin sormiin lanka vähän pyrki kyllä nappaamaan kiinni...


Lankaa kului kaiken säätämisen jälkeen 315 g.
Kuvassa lähinnä kaulusta näkyvillä, päälle puettuna blogissani: Hapero's. Siellä myös tarkemmin epävireisyydestä...

Pääsiäiskukko


Näin Suuressa Käsityölehdessä(3/2010) kivoja pääsiäiskukkoja. Koska varastoissa oli sopivaa lankaa, päätin ryhtyä neulomaan. En oikein tiedä tuliko tästä kiva vai kamala, mutta hauska ainakin.
Lanka: Gjestal Naturgarn no 1 + vähän Huopasta ja Pirtin kehräämön hahtuvaa
Puikot: 6 mm sukkapuikot
Virkkuukoukku: 6 mm
Grammoja kertyi 110g.