17.2.2007

Anteeksiantoa?

Kertokaa, sisaret, tuomioni.
Aloitin joulukuun ensimmäisinä päivinä neulomaan ystäväpariskunnalle häämuistoksi samanlaisia valkoisia lapasia. Ensimmäisellä kerralla lapaset eivät täyttäneet kritteereitäni, joten ne joutuivat purku-uhan alle, enkä voinut saajille lapasia luovuttaa. Purin siis 3,5 lapasta, neuloin vielä muutamaan kertaan uudelleen. Kuulin torstai-iltana todella myöhään että tämä pariskunta on tulossa käymään lähiseudulla (tapaamme vain muutamia kertoja vuodessa) ja minun oli pakko ruveta neulomaan lapasia uudelleen. Sain taas ne 3,5 lapasta neulottua (yksi pari täysin valmiiksi), kunnes huomasin että lanka ei riitä. Soitin hädässä äidilleni, sillä langan tarve oli akuutti. Häneltäkään en kuitenkaan saanut oikeaa valkoista 7 veljestä joten jouduin ostamaan yhden kerän 7veikkaa Novitan tehtaanmyymälästä. Periaatteeni on, että varsinkin yllätysneuleet haluan lahjoittaa saajilleen kasvotusten. Hätä oli siis akuutti eikä muiden lankahamsterien apu olisi missään nimessä ehtinyt ajoissa. Pyydän siis arvoisalta yligurulta että saan jatkaa lankahamstereissa pienestä pakkosortumisesta huolimatta. Olisin myös erittäin iloinen jos saisin nämä lapasparit mukaan hamsterikulutukseen. Sääligrammoja ikuisuusprojektin purkamisesta en hae. Lapasiin loppujen lopuksi kului 140 g luonnonvaaleaa 7 veljestä.

PS. Lähes ikuisuusprojektin lapasista tuli sopivat lapaset tarpeeseen - kummallekin.

Mitäs nyt sitten tehdään?


Lanka loppui, kun vauvan slipoverista puuttui vain takakappaleen "olat", eli n. 3cm kummaltakin olalta. Miten tämän kanssa menetellään? Jätänkä ufoutumaan vai pyydänkö kanssaneulojilta apua jämäkerän muodossa (enkä merkitse sitä hamsterikulutukseen)? Vai menenkö lankakauppaan ruinaamaan vaihtoa, minulta nimittäin löytyy samaa lankaa eri värissä? Lanka on siis Austermann Bambou Soft, luonnonvalkoinen. Odotan ylidiktaattorin tuomiota asiaan.

Minivillapaita


Tein Noron jämistäni minivillapaidan. Kaikki meni viimeistä grammaa myöten eli 16g saa lisätä hamsterisaldooni. Ajattelin kiinnittää tämän reppuuni, mutta on se ehkä vähän turhan suuri.

seiskaveikkapipo

Seiskaveikan jättiraidan loput eivät riittäneet yksistään pipoksi, joten kaivelin varastosta kahta muuta väriä ja tikuttelin tämän pipon. Ompelin pipoon myös fleecevuoren. Lisää piposta löydät blogistani. Paino (ilman vuorta) oli 63g.

Allin sukatValmistuivat tuossa äsken pipan kaveriksi. Lankaa kului 50g.

Sukat

Appiukon sukista tuli omasta mielestäni yllättävän kivat. Rupesi ensimmäisen vaaleanpunaisen raidan jälkeen hivenen epäilyttämään sukkien miehisyys, mutta hyvät niistä tuli. Lankaa kului 102g. Lankana 7-veljestä (jämät taas) ja puikot 3,5. Seuraavaksi voisi noista tehdä anopille punasävyiset sukat niin pääsisi punaisistakin eroon.

Vauvan neuleita

Sain valmiiksi vauvan pipon jämälangoista jo muutama päivä sitten. Lankaa jäi vielä, joten aloin tekemään vauvan sukkia. Niihin jämälangat eivät ihan riittäneet. Minulla on kotona samanväristä ja samantyyppistä lankaa, joten saan sukat viimeisteltyä. Sitten on olen myös neulonut mohairista laukun, mutta se pitää vielä koristella ja huovuttaa. Lankaa kului pipoon 35g.

Grammojen kirjaamisissa ja korjaustoimenpiteissä en välttämättä ole kovin nopea, mutta teen ne kyllä, kun ehdin. Grammat pyrin laittamaan ylös kerran päivässä, mutta ihan aina en ehdi (ensi viikolla tortai on tälläinen päivä).

Päivitin sivupalkin. Olemme kuluttaneet jo melkein 10kg lankaa! Useampi lähestyy jo kilon kulutusta, Maartsi jo kahta kiloa. Hienoa!

16.2.2007

Pipoja


Sain äitini nimipäiväpipon valmiiksi. Ensimmäisestä tuli liian pieni, toisesta liian iso. Isosta otettiin yksi sakara pois, ja nyt kuulemma on käyttökelpoinen. Kulutus yhteensä 146 g. Lankana II-laadun pussi-Aino. Liian pieni pipo jäi olemaan, koska II-laatu oli liian pehmeää purettavaksi.


Kuvassa myös edelliset valmiit raidalliset pipot. Lankana samoin Aino. Ohje jostain blogistaniasta löydetty. Lisään linkin, jahka löydän sen uudestaan. Jos joku tunnistaa saa hihkaista.

Hamsterineulomisia hidasti tässä eräänä iltana poikani sanomalla: 'Enkö minä koskaan saa tulla syliin?' Sitten päätin, että neulomaan ehtii eläkkeelläkin, mutta kun tuo poika on jo 7 v, niin kohta sitä ei saa syliin vaikka haluaisi.

15.2.2007

Poncho valmistui


Sain juuri valmiiksi sääliä kaivanneen Ainopaitani kaveriksi poolokauluksisen lyhyehkön ponchon lisälämpöä ja näyttävyyttä antamaan. Lankaa kului tasan 300 g, tupsujen koko määräytyi lankajämän mukaan. En millään malttanut odottaa, että pääsen huomenna oikean kamerani luokse, vaan näppäsin taas kännykkäkuvan.

Pakkaset tietysti hellittävät nyt kun sain tämän uuden lämpimän yhdistelmän valmiiksi! ;)

Ainoa jäi vielä yksi kerä, siitä on tarkoitus tehdä calorymetry ja kämmekkäät tai jotain muuta pientä. Seuraavaksi taidan kumminkin tuhota pienet Isoveli-nyssykät sukiksi tai sniikereiksi. Pian näette minkä värisiä jämiä pusseistani löytyy.

Terkkuja kaikille hamstereille! Raijis

Valmis Peppi-takki

Tytölle valmistui jo sunnuntaina Peppi-takki, joka lähti Tehtaalle (=Äidille koottavaksi) ja palasi tänään. Novitan ex-Jättiraitaa kului työhön 309 g, eli kulutukseni on nyt 839 g. Tarkemmat speksit löytyvät blogistani.

Lisää jämälankoja kulutettu


Tuloksena vauvalle vanhaan villapaitaan yhteensopivat pöksyt. Jäljessä näkee missä vaiheessa luonnonvalkoinen vaihtui kerran purettuun. Lankaa kului kokonaiset 151g. Vielä pitäisi jotain noista keksiä, tosin appiukko tilasi sukat ja se toivottavasti tekee ison loven 7-veikka jämiin.

Tiukkapipoisuutta

Flunssa ahdistaa, mutta enemmän näköjään vaivaa krooninen-liian-pienien-neuleiden-neulomis -syndrooma, toivottavasti ei ole tarttuvaa! No pipo menee päähän, muttei pysy kunnolla. Harkitsen korvaläppien tekoa, ihan oikeasti.
Olenko muuten maininnut, että vihaan kirjavan kukertavia lankoja! Mutta 110g Novitan Mondoa tuhottu :). Tein tarkoituksella paljon suositusta pienemmillä puikoilla, tarkoitus oli saada lämmin ja tiivis (muovi)pipo. Vähän mörvelön oloinen, mutta ei mitään niin vakavaa, ettei kunnon pingotus pelastaisi.

14.2.2007

Ja lisää pipoja!Serkun muksu, iki-ihana Petra, täyttää vuosia tuossa 1.3 (jollen ihan väärin muista). Pikku tärpästikkeli-rinsessalle (tietääks joku muu mitä tärpästikkeli meinaa :)) tekaisin pipan, jossa kelpaa keimailla. Sukat on tulossa myös. Lankaa kului pipaan 33g

Viikkoraportti 2

Toisen viikkoraportin kulutus näyttää tältä:
Altocumulus 79g, 1kpl
aura 550g, 3kpl
Hannaliini 331g, 3kpl
JennyF 530g, 8kpl
Johanna 469g, 4kpl
jonskulainen 385g, 3kpl
Katriina 374g, 4kpl
koi 443g, 7kpl
Maartsi 1865g, 11kpl
Marja V 169g, 2kpl
Miisa 335g, 4kpl
Pirjoliisa 209g, 3kpl
Raijis 490g, 3kpl
Riffi 200g, 2kpl
Rouva Oranssi 530g, 5kpl
Sia 382g, 6kpl
Taija 590g, 27pl
Taina 50g, 1kpl
tuupa 80g, 1kpl
vanilla85 186g, 3kpl
Vape 112g, 2kpl

Yhteensä olemme kuluttaneet lankaa 8,448 kg ja tehneet 84 työtä. Nyt päänsärky ajaa minut sänkyyn ja viimeistelen omat keskeneräiseni ehkä huomenna. Osa säälipisteanomuksista odottaa vielä tuomiota, mutta ne ehtivät sitten seuraavaan viikkoraporttiin.

Väliaikatietoja

Ajattelin vain käydä kertomassa, etten ole hävinnyt maailmankartalta, vaikken tänne olekaan kirjoitellut. Teen miehelleni palmikkopaitaa 7 veljeksestä ja XL-kokoinen miesten paita ei valmistu kovin nopeasti. Tällä hetkellä valmiina on takakappale, eikä hihoissakaan mene kauaa. Ehkä ensi viikolla minullakin on taas grammoja kirjattavaksi.

Tänään kävin kiduttamassa itseäni Anttilassa. Olisin halunnut kokeilla, miltä Novitan uusi bambulanka tuntuu, mutta sitä ei vielä hyllyssä näkynyt, pieni neulottu tilkku tosin löytyi ja tuntui ihanan pehmeältä. Huomasin myös Tennesseen uusia ihania värejä. Ilman ongelmia sain kuitenkin itseni pois hyllyltä. Onneksi kotona odotti kaksi pakettia, Rouva Oranssin lankavaihtopaketti ja paketti Snyltä!

Valmiit tabletit

Tässä vielä kuva tänään valmistuneista tableteista. En onnistunut saamaan edelliseen viestiin kuvaa mieleiseen kohtaan.

Kerjuulla

Kyselin tuossa aiemmin purkamishyvityksistä. Nyt olen kerjäämässä niitä. Minulla oli ennen tätä kuuta tehtynä yksi virkattu tableti, jonka olin tehnyt täsmälleen ohjeen mukaan. Lopputulos (etummainen tabletti) näytti tältä:

No niin, purkuunhan se meni. Virkkasin sen tässä kuussa uudelleen ja lisäksi kolme muuta tablettia sekä loppulangasta alusen maitokannulle ja sokerikolle. Purkamista sai harrastaa pitkin matkaa, sillä kauniin soikion virkkaaminen osoittautui varsin hankalaksi.

Nämä tabletit olivat oikeita laihdutuspillereitä, sillä niihin upposi lankaa 955 g. Siitä huolimatta, arvoisa ylipäädiktaattori, heruisiko purkamisesta sääligrammoja, jookos? :)

Puoliväli!

Hyvää ystävänpäivää kaikille hamsteriystäville!

Tein 2 pipoa, ison ja pienen, kuvia en voi laittaa omaan blogiinkaan vielä, koska lahjan saaja saattaa käydä kurkkimassa. Kulutus yht. 82 g. Nyt siis kokonaissaldo 530 g.

Kaulahuiviongelmakin tavallaan ratkesi. Minulla olikin mustaa Lanettia sen verran, että toivottavasti saan huivin tehtyä niistä. Itse asiassa Lanetit puuttuivat myös kokonaan lankataulukostani, samoin Debbie Blissin Mayat olin merkannut 50 g vyyhteinä, kun ovat 100 g/vyyhti. Korjaan tuonne alemmas tuon varastoni alkuperäisen koon...

Salaisia juttuja ja ystävänpäivää

Olen tylsä. En näytä kuvia.

Olen salaperäinen. En kerro mitä tein.

Olen tehnyt kevyitä töitä. Raportoin ystävänpäivän kunniaksi ystäville tehtyjä uusia juttuja 3 kpl, yhteensä 140 g.

Kun raportoin könttänä, salaisuudet säilyvät paremmin...

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE!

Onnitellaan itseämme: kaksi viikkoa on mennyt, eikä olla ostettu lankaa! Eikä osteta! Hyvä me!

13.2.2007

Säälipisteitä?

Sain valmiiksi kaikkien ikuisuusprojektien äidin (joka tosin muutti jo muotoaankin matkan varrella) eli punaisesta mohairista tehdyn pelkkää reikää-huivin (kuva joskus hamassa tulevaisuudessa kunhan se kuivuu). Neuloin sitä tänään n. 1500 silmukkaa ja päättelin, heruuko sääliä? :-)

Pipa


Pipo Ainosta valmistui viime viikolla. Painoa sillä on 68g.


Pojalle paita

Miehen sukat odottavat edelleen että on hetki aikaa mittailla niitä ja sillä aikaa kaivoin kaikki 7-veljestä jämät lankakorista. Tuloksena oli pojalle paita ja jämistä tuohon kului 237g. Vielä jäi ainakin toinen mokoma jäljelle.

Kynsikkäät muuntuivat sormikkaiksi mutta kulutus taisi olla max 10g ja toisten sormikkaiden korjauslanka on kiinni ikuisuusprojektissa.

Calorimetryjä taas

Neuloin kaksi calorimetryä Kiristä jääneestä langasta. Kaksi siksi, että ekasta tuli aivan liian pieni, mutta en alkanut sitä purkamaan, vaan tein toisen ja isomman itselleni. Pienempi lähti jo pienemmälle käyttäjälle, joten siitä ei ole kuvaa. Lankaa kului yhteensä vain 40g (osaakohan meidän keittiövaaka mitata muuta kuin 40g?!). Vielä tosta langasta saisi varmaan rannekkeet, sitten olisi asusteen sävysävyyn :)

Vilukissa kaipaa sääliä!


Rakas Rouva Ylituomari ja hyvät kanssahamsterit!

Sain valmiiksi Aino-paitani, jota kerkisin aloittaa, ennen kuin tiesin mitään lankahamstereista. Neuloin sitä tammikuussa 300 g ja nyt helmikuussa 400 g, kokonaispaino on siis 700 g. Paidasta tuli iso ja ihanan lämpimän tuntuinen väriä myöten ;) Kerjään nyt säälipisteitä kahdesta syystä: Ensinnäkin työpaikallani oli tänäaamunakin vain 17 astetta lämmintä ja tarvin paljon lämpöisiä vaatteita. Toiseksi, jos olisin jättänyt tämän paidan nyt kesken, olisi siitä saattanut tulla todellinen ikuisuusprojekti, jos pakkaset olisivat loppuneet helmikuussa. Näine perusteluineni jään nyt odottamaan, saanko sääliä. Odottaessani neulon samasta langasta ponchoa.

Terveisin Raijis

PS. Kuva on aika huono kun nappasin sen kännykällä.

Vihdoin ensimmäinen työ

Tässäpä vihdoin oma aloitus hamsterikuulle. Grammoja 79.
Se tuli miehelleni, joka tilasi malliltaan tiukan ja korkean kaulurin entisen tilalle. Lankana on merino Wool ja malli omasta päästä.

Kolmas valmis, toka slipari


Tällainen syntyi viikonloppuna veljentytölle. Lankana Novita Wool, jota kului 111 grammaa. Tarkemmat tiedot löytyvät blogistani.
Ja taas on puikoilla slipari, tällä kertaa Isoveljestä.

12.2.2007

Viimein jotakin valmista täältäkin


Tadaa! Vihdoin minäkin sain jotakin valmista lankahamsterikisan merkeissä. Tässä siis ensimmäiset helmikuun aikana kokonaan tekemäni sukat. Langankulutus näissä oli 113g seiskaveikkaa. Nämä ovatkin jo viidennet samanlaiset sukat, jotka ovat jo saaneet pienen "muoti-ilmiön" mustien miesten keskuudessa täällä Vaasassa :) En tiedä monetko vielä pitää tehdä. Tosin alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää tehdä tätä samaa Jamaikanraitaa vaikka iloiset värit ovatkin.
Viime yönä sitten tuhosin vielä yhden kerän violetinkukertavaa kimalle Teddy Galaxya tyttären hiusdonitsiksi ja kaulahuiviksi. Näihin lankaa kului 96g (?eli siis koko kerä ei painakaan 100 grammaa. Näin tuntuu olevan lähes kaikissa kerissä, alittavat vyötteen grammamäärän :( )
Yritän saada kuvaa blogiini, kunhan ehdin.
Näin os siis Pirjoliisankin saldo avattu kolmella työllä ja yhteensä 209 grammalla. Lisää tulee, mutta vähän suurempia töitä, joten eivät ihan heti valmistu.
Kaks ja puoloset puikot viuhuu mustassa villalangassa.

Ei tullut pipaa, tuli kauluri
Tuntuu, että täydellisten naisten aikana on paras aika viimeistellä töitä ja päätellä langanpäitä. Näin kävi siis tänäänkin.

Maailman paras isoäitini, jota on syyttäminen suuresta osasta lankavarastoani ja jolle en saa enää tehdä mitään neuletöitä (as if yeah right, ainoastaan sukat on kieltolistalla :)), saa ystävänpäivälahjaksi kaulurin. Lankaa kului 130g.

Ei ole mikään maailman kaunein, mutta mummu lupasi olla katsomatta lähempää :D

Palmikkaat

Eilen illalla aloitin ja tänään sain valmiiksi palmikkaat pätkävärjätystä Ainosta, lankaa kului huimat 50g. Kuvan käsinä esikoiseni, 7v Okko.


Tässä myös kuva edellisen postauksen valmistuneista lapasista omistajansa käsissä.

Lisää valmista

Sain viikonloppuna neulottua Teddyn ja Popin jämistä pipon. Teddy ei ihan riittänyt, joten jatkoin reunaa valkoisella Popilla ja lopputulos muistuttaa tonttulakkia. Reuna on tarkoituksella rullautuva, jotta pipon pituutta voi säätää sillä. Langankulutus 89g.

Päivitin samalla kulutustilanteen ja sivupalkin.

Jämätyöt


Ilmoitan kulutukseksi 40 g kahdesta varsinaisen hamsterityön jämistä tehdystä pikkujutusta. Varsinainen työ lähti tehtaalle ja koska grammoja ei sääntöjen mukaan saa ilmoittaa ennen viimeistelyä, se jää viikonlopulle. Mutta jämistä siis tein Nallelle liivin ja matosen. Näinhin kului Novitan ex-Jättiraita viimeistä pisaraa myöten... Nyt siis valmiiden töiden kulutus 448 g.

11.2.2007

Selätys lapasista

Ensimmäiset lapaset sitten ala-asteen (josta on aikaa..) valmistuivat tänään. Lankana pätkärääkätty Aino, jota kului 75 grammaa. Valitettavasti olivat vähän pienet minulle, joten annoin siskolleni ne saman tien. Punnitsin kotona jäljelle jääneen nyssäkän, siitä tiedän kulutuksen.. Kuvaa ei nyt ole koskapa lapaset lähtivät maailmalle suoraan puikoilta.

Pipo putkahti puikoilta

Kirjoneulepipo valmistui juuri. Kuvaa en ole vielä ottanut ja myssy on menossa lahjaksi, joten en muutenkaan esittele kuvaa ennen juhlia. Vaikka onkin epätodennäköistä, että päivänsankari tänne hamsteriblogiin eksyisi :). Lankaa pipoon tärväytyi 80 g.
Kysymys 1: Yritin jo Lankahamsterien pääblogissa kysyä tätä, mutta ilmeisesti kysymykseni jäi huomaamatta. Tarvitsen siis tarkennusta purkamissääntöön. Voiko purkaa aiemmin tehdyn työn ja saada hyvitysgrammat? Entä saako tililleen uudelleen tehtyyn tuohon kuluneet grammat vai vainko tuon purkamishyvityksen?
Kysymys 2: Bloggeriin kirjautuessani rastitan Remember me -ruudun. Joudun kuitenkin aina kirjautumaan uudelleen. Muissa vastaavissa tilanteissa pysyn sisäänkirjautuneena, jos niin haluan.

Teddyhuivi

Tekaisin itselleni jämäteddyistä huivin. Lankaa meni 225g, kaikki jäljellä olevat teddyni. Kokoa huivilla on n. 20*205cm, neule on korinpohjaneuletta. Uskollinen nalleni (ikää reilusti yli 50 vuotta, ehkä jopa 70 vuotta) saa toimia taas mallina.


Lähdimme perjantaina reissuun, ja otin huivin mukaani. Sain sen siis jo perjantaina valmiiksi ja jatkoinkin sitten loppureissun palmikkosukkia nallesta, ja niistä onkin toinen jo kohta kantapäävaiheessa. Uusi työ on siis työn alla..

Jotain valmista...
Olen vihdoin saanut valmiiksi muutakin kuin ne yhdet töppöset. Tein kaulahuivin punaisesta seiskaveikasta 100 g ja kolmiohuivin tummanlilasta rustikasta 300 g, nämä painot lisättäköön hamsterisaldooni. yirtän nyt lisätä myös kuvia tekemistäni hamsterituotteista, eli tarkoitus on tuoda tähän viestiin kuva myös niistä sniikereistä, jotka on jo aiemmin punnittu. Sniikerit näyttää kuvassa ihan hassulta, kun eivät ole jalassa.
Seuraavaksi jatkan hamsteriFifiä joka on vieläkin aika alullaan, ja varmaan aika pian saan Ainopaitani siihen valmiiksi ja pääsen kerjäämään säälipisteitä. Toisilla näyttää olevan jo kilokaupalla tehtyä, mutta perässä tullaan.
Mutta siitä olen ylpeä, että en ole edes tuntenut kiusausta ostaa lankoja. Hetken tuumin tuon rustikan kanssa, että pitäisikö anoa lupaa hakea yksi kerä lisää, mutta päätin kumminkin tyytyä tuon kokoiseen huiviin. Niin, sen sijaan että olisin kuolannut lankojen ostoa, katsoin kun yksi täti mätti lankakeriä kassahihnalle - niin teki ihan mieli torua moisesta hamstraamisesta :)
Terveisin Raijis

Lankavaihtarit

Mielestäni tämän pitäisi olla selvää pässinlihaa, mutta ihan varmuuden vuoksi vielä tarkistan ennen toimintaan ryhtymistä. Tässä Auran kanssa suunnittelemme lankavaihtareita, jotta varastot pääsevät liikkeeseen. Ihan on tarkoitus grammalleen vaihtaa päikseen lankoja, niin molemmilla olisi mieluisampaa neulottavaa.

Onhan tämä ok? Saan uutta lankaa, mutta vanhaa poistuu. Mielestäni tämä on täysin lankahamsterikuukauden hengen mukaista ja edistää erinomaisesti langan kuluttamista.

Että vaihtamaan vaan, eikös?