23.2.2008

Ekat ja tokat grammat!

Sainpas minäkin jotain vihdostaviimein valmiiksi! Ei ole kiva olla vielä nollakulutuksella ...

Hiekkadyyni7

Malli: Tikrun Vihervaara S-koko
Lanka: Novita Mambo 780g
Puikot: 6mm

Tykkään ja kovasti. Tasan 3 hamsteriviikkoa sitä tikuttelinkin, mutta kyllä kannatti! Minulla oli mamboa varattuna 900g, ettei vaan lopu kesken. Kyllä te tiedätte ...

Mambopipo

Malli: Oma
Lanka: Novita Mambo 80g
Puikot: 6mm

Miehelle pipo, jos vain kelpuuttaa tämän, jos ei niin pidän itse. Mallina Työnjohto. Lankaa jäi vielä 40g, siitä en enää keksi mitään, pah.

Lisää kuvia ja horinoita blogissa.

Torkkupeitto valmistunut

Yksi hamsteriprojekti tuli valmiiksi: 780 grammaa torkkupeittoa. Lankana on Kauhavan kangasaitan samettilanka, jonka tilapäisessä tai pysyvässä mielenhäiriössä joskus ostin ja jolle ei tahtonut löytyä käyttöä. Nyt virkkasin sen peitoksi, joten ongelma on ratkaistu. (Tosin lankaa jäi vielä jäljelle 100 grammaa, joten ehkä se pääsee vielä näyttäytymään jämälankatyönä ennen hamsterikuun loppua...).


Toisetkin sukat

Sain toisetkin sukat hamsterigrammoihin, eilen valmistui Knitting Vintage Socks-kirjasta Lichen Ribbed socksit. 70g meni Gedifran puuvillasukkalankaa :)

Lichen Ribbed socks

Lisäksi kokoamista ja kauluksen neulomista vailla valmiina olisi Gathered joten siitä saan vielä ainakin grammat hamsterikulutukseen. Nyt otan kovat aseet käsiin ja isoveikasta alan tikuttamaan pipoa!

Valmista ja sääligrammoja?

Pienen hiljaiselon jälkeen olen saanut jotain valmiiksi asti, ja aloitettuakin muutaman taas...
Aloitin yö-työn tuossa reilu viikko sitten, joten neulominen ei ole oikein maistunut. Mutta muutaman vapaan aikana on siis puikot taas heiluneet. Yksityiskohdat blogissa

Mukaeltu yksinkertainen Bainbridge scarf Karusellista 48g

Calorimetry niinikään Karusellista 38g

Lisäksi Kisupipo Roosalle, wool ja las vegas, kolmosblogin Aijun mallin mukaan 122gEli lisäystä aiempaan 208g

Sitten niihin sääligrammoihin...

Nämä murheenkryynit, eli Jaywalkerit... Aloitin viime vuoden puolella ja ekasta sukasta tein puolet ja siihen tyssäsi... Tiistaina tartuin vihdoinkin uudelleen puikkoihin ja eilen sain valmiit sukat jalkaani. Hamsterikuun aikana tikuttelin näistä noin 75%. Lankana Lana Grossan Meilenweit Inca ja välineinä 2,5 mm sukkikset. Painoa näille kertyi 64g. Jään nöyränä odottamaan ylihamsterin tuomiota...Onkohan ylidiktaattori hyvällä tuulella tänään..?

Anomus koskee sympatiapisteitä kuvien kertomassa tapauksessa. Tapahtui vuonna 2006: innostuin Nallesta tikuttamaan Sukkasillaan kirjan kirjoneuletossuja. Minä, joka en ole kirjoneuletta tehnyt kymmeneen vuoteen. Olkoonkin, että kirjoneulemenneisyyteeni kuuluivat norjalaisneule ja muutakin. Ei, en todellakaan ole kirjoneuloja. Kuvan tuotoksessa olikin sitten kiinni 42 grammaa Nallea ja pysyi...


.. aina tähän aamuun saakka. Nyt tilanne on tämä:

Tai siis oikeammin: vyyhti on jo liotettu ja killuu valumassa. Tiedän kyllä että noin pieni vyyhti on vastoin kaikkia taiteen sääntöjä. Suokaa se minulle anteeksi - en ollut vielä syönyt aamiaista ja minua harmittaa etten pääse nauttimaan ihanasta säästä vaan joudun taas istumaan junaan.
Ja ei, minulla ei ole vielä varasuunnitelmaa langalle mutta itseni tuntien epäilen siitä syntyvän sukkia.

22.2.2008

Loppu häämöttää!

Viimeistä hamsteriviikkoa viedään!

Ensi viikolla on keskiviikkona normaaliin tapaan viikkoraportti ja ilmoitan kulutukset Ylidiktaattorille. Perjantai on viimeinen hamsteripäivä ja lauantain aikana ilmoitan sitten eteenpäin viimeiset tiedot joten launtaiaamuun asti on aikaa ilmoittaa viimeiset kulutukset. Luotan siihen että puoliltaöin lopetatte tikutuksen. :D

Tsemppiä viimeisiin päiviin! Me pystytään tähän!

Loistava alku: 90 g!

Lankahamsteritaktiikkani on ollut loistava ja tehokas. Jo 3/4 kuusta takana ja olen neulonut 90 g pitsihuivia! Tällaista siitä tuli.

Eilen melkein kaksinkertaistin... no, 1,5-kertaistin langankulutuksen ja neuloin myssyn, mutta koska kyseessä oli Ullaan helmikuussa testattavaksi saapunut lanka, en voi laskea grammoja mukaan. Sama vahva taktiikka jatkuu edelleen. Tavoitteenani onkin ylittää 100 g kulutus kuun loppuun mennessä... Köh.

Pertti Pitkätossun sukat


Mieheni toivoi jämälankasukkia, jotka eivät olisi keskenään samanlaiset. Tällaisen riemunkirjavan parin sain aikaan. Seiskaveikkaa kului 134 grammaa ja sukkien koko on 45.

Jotain taasSukat isännälle, lankoina 7-veikka ja nalle yhdessä. Kulutus 150g. Neuloin myös lapaset Ainosta itselleni, ihan perustumput, mutta en tule tämän bloggerin kanssa toimeen enkä saa kahta kuvaa fiksusti samaan postaukseen.. Joten lapasia (jos niissä mitään katsottavaa on) voi katsoa blogista. Lapasiin kului 55g.

21.2.2008

Bainbridge ja sukatOnpa taas jäänyt päivittely vähän vähään, mutta ilmoittelenpa saaneeni valmiiksi Bainbridge-huivin sekä villasukat. Huivi painaa 54 g ja sukat 94 g. Lisäinfoa blogistani, tosin sukkia en ole ehtinyt vielä kuvata ja blogata.

Hitaasti mutta varmasti

Tällä viikolla valmista kalua on tullut vain lapasparista, paino 78 grammaa. Saako kalatilkut laskea mukaan kulutukseen vaikkeivät olisikaan vielä ommeltuina yhteen? Vakaa tarkoitus olisi väsätä heistä ihan peitonkokoinen peitto, mutta tämän kuun puolella tuskin päästään niitä valmistujaisia juhlimaan.

Pikkuisen lisää

Pieni lisä saldooni: 100 gramman edestä jämälankoja taas kulutettu, tuloksena suojus rumalle muoviselle kukkaruukulle... Muut projektit edelleen kesken.

20.2.2008

Kolmas viikko on takana!

Kolmas viikko on jo hamsteroitu eikä kukaan meistä ole vielä sortunut! *aplodit*

Tmän viikon jälkeen tässä blogissa on neulottu kaiken kaikkiaan 9712g eli 50g kerissä se tekisi 195 kerää. Melkoinen suoritus!

Kulutukset ovat tällä hetkellä seuraavat:

Annariu: 972g
Hannaliini: 535g
Hekla: 1680g
Iva: 354g
Kiira: 290g
koi: 475g
Lastu: 977g
Maartsi: 890g
MinskuH: 360g
Mintsu: 2320g
Saara: 100g
Santtumaaria: 260g
Soffi: 362g
Tiinatuuli : 493g
Tui: 200g
verano: 102g

Marjut, Arteeni(Sia), Rina ja Talutin eivät ole vielä tiliään avanneet mutta vielä on aikaa! Ja tärkeintähän on kilpailla itseään vastaan siinä ettei osta lankaa! :)

Edittiä! Mintsu oli huomannut että kirjanpito ja tämä raportti näyttivät eri grammoja joten nyt pitäisi olla kummassakin samat grammat ja oikeat grammat on myös ilmoitettu ylidiktaattorille.

Kappas vaan lapaset!

Tähän asti olen ainoastaan saanut aikaiseksi sukkia hamsterikuun aikana, mutta nyt voin esitellä teille näitä juuri valmistuneita Pökkelöiksi ristittyjä lapasia:


Lankaa kului 80 g.

Pipa

Viininpunaisesta Ainosta syntyi kahden tupsun pipa. Painoa laitoksella 83 g. Kuvaa on luvassa ehkä joskus viikonloppuna jos saan päivänvalossa kuvattua.

Työn alla nyt aivot-narikkaan-työ Huopasesta. Aiheesta lisää myöhemmin.

KirjanmerkkejäLapsille tein jämälangan pätkistä kirjanmerkit.
Kulutus huikeat 25 g

Ja taas...

...tuli tehtyä pieni sukkapari hyväntekeväisyyteen. Lankana pääosin herneenvihreä seiskaveikka, jota kului 60 grammaa. Kuva löytyy blogistani.

Nyt täällä pähkäilen, mitä seuraavaksi tekisin. Ja ehei, lanka ei kyllä ole loppumassa, ideat vain on kaikonneet hiihtolomaflunssan myötä (olen ehkä niistänyt ne ulos...).

viiden päivän sukat

Reipasta (lähes maanista) neulomista viisi päivää ja kummitädin jo ennen joulua pyytämät sukat ovat vihdoin valmiit lähtemään kohti uutta kotiaan.

Five days socks

Lanettia kului näihin Waving Lace-sukkiin 2,25mm puikoilla 80g.

Villatakki lapselle

Ehti vielä syntyä tämä villatakki kuopukselle. Lankana on Novitan Isoveli ja
kulutus 295 gTulee ilmestymään myös blogiini

19.2.2008

Värikästä


Meidän perheessä suositaan hyvin värikästä tyyliä. Miehelle valmistui Alvar-huivi, jossa esiintyy peräti kaksi "väriä", harmaa ja musta, itselleni puolestaan vihreä Jacques Cousteau -pipo. Huiviin meni Isoveljeä 195 g, pipoon Tiinaa 85 g.

Huivi on itse asiassa oikeasti hyvännäköinen, vaikka silmiin koskikin sitä tehdessä (sekä fyysisesti että henkisesti). Blogissani on lisää kuvia.

ja yllättäen villahousuja..

Valmistunut edellisen kirjoituksen jälkeen: neljät lyhytlahkeiset villahousut merinosta ja kuusi hahtuvaista imua. Yhteiskulutus näihin 392 g.

Hieman on yksipuoleisia nää mun neulomukset, nyt on sentään kirjoneulesormikkaat puikoilla. .

77 grammaa ensilunta

Tein Ensilumi kuusimetsässä -lapaset Ullan adventtikalenterin ohjeella. Seiskaveikkaa tuhottu siis taas, tällä kertaa 77 grammaa. Pitäisi varmaan tehdä jotain jostain muustakin langasta, mutta kun tuota seiskaveikkaa vaan riittää ja riittää ;) ... Ja taas on puikoilla hyväntekeväisyyssukat. Langan varmaan arvaattekin.

18.2.2008

Kiiran fifi ja pipa

Kutasinpas tuossa toisen fifin vauhtiin päästyäni ja vielä pipon hälle kaveriks. Kulutus 150g

Pipoja hyväntekeväisyyteen


Vielä syntyi tämän illan aikana kaksi pipoa SPR:n keräykseen.


Kulutus kaksi pipoa yhteensä 130 g

Päivän väri on - eli minkä värinen on paloauto?

Täällä Helsingissähän oikea vastaus olisi oranssi. Pysytään kuitenkin perinteissä eli päivän väri on punainen kuten kuvasta näkyy. Kuluneen vuorokauden tuotantoa siis kypärämyssy ja kahdet pienet sukat joskus muinoin lojumaan ajautuneesta Sukkis-langasta. Massaa joukkiolla on yhteensä 114 g.

Seuraavaksi pitäisi tehdä kantapäät ja kärjet jo kauan sitten samaisesta langasta tehtyihin aikuisten sukkien varsiin. Sukkakuume tekee siis täälläkin tehtävänsä. Toisaalta, yllätyin iloisesti siitä miten mukavaa lasten sukkia onkaan neuloa.

Kuvassa poseeraa myös aikaisemmin mainittu kaitaliina.Neulontavimmaa rauhoittamaan aiheeseen liittyvä animaatio The Last Knit.

Kun on vauhtiin päästy niin antaa mennä vaan

Olen ylittänyt ja yllättänyt itseni, sillä neulonta sujuu kuin tanssi ja sukkaa sun muuta senkun vaan pukkaa tulemaan.

Viikonloppuna valmistuivat sukat Tango Fanin ja Woolin yhteisliitosta ja Colorado-langasta sormikkaat. Sukkiin meni huimat 135g ja sormikkaisiin 74g

eli yhteensä 209 g

Kuvat ja lisätiedot blogista

Villapuseroa ja sukkapari


Kun alkoi vaihteeksi sukkien ja pipojen neulominen tympiä niin tämän viikon työn tulos on villapusero koululaiselle. Tosin ainakin yhdet sukatkin ovat valmistuneet, jotka lähtevät sukkakeräykseen.
Villapuseron langat ovat seisoneet kaapissa ainakin 15 vuotta mutta tässä ne nyt vihdoin pääsivät käyttöön! Poikakin on tyytyväinen uuteen puseroonsa!Yhteiskulutus näihin kahteen työhön on 530 g

17.2.2008

Olenkohan kangistumassa kaavoihin?

Taas tuli tehtyä yksi pikkusukkapari hyväntekeväisyyteen. Koko 34 ja seiskaveikkaa kului 75 grammaa. Jotta ei menisi ihan pelkäksi sukkailuksi, on nyt vaihteeksi puikoilla lapaset. Mutta sen jälkeen ajattelin taas tehdä vähän sukkia ;)

Niin ja kuva sukista löytyy blogistani.

Hamsterihuivi

Jälleen pääsen postaamaan, tällä kertaa mukanani 300 g painoinen Samos-huivi (tarkempaa tietoa sen historiasta blogissani). Lankaa kului yli 8 kerää, mutta vaaka sanoi jokseenkin tasan 300 g, joten sen voi sitten merkitä tiliini. Huivi on värjätty pesukoneessa Nitorilla.Seuraavaa hamsterityötä joutuukin nyt odottelemaan, sillä pari projektia on vielä aivan keskeneräisiä.

Jälleen uudet sukat

Eilen sain valmiiksi sukat Novita Nallesta, kulutus oli 78 g. Malli on täältä.


Tähän asti olen tehnyt ainoastaan sukkia hamsterikuun aikana, mutta nyt työn alla on sentään jotakin muuta..

Merirosvoilua ja muutakin merellistä

Pikkusisko oli jotenkin onnistunut saamaan haavan silmäänsä, ja kun silmälääkäri hoiti sen hankalamman puolen asiasta, niin ei isosiskolle jäänyt muuta virkaa kuin toimittaa kärsivälle jämälankanöttösestä tehty nätti punainen silmälappu, painoa karkeasti arvioiden 5 grammaa.

Villatakki on toistaiseksi hyllyttynyt, olen nimittäin jäänyt karmeaan kalakoukkuun. Eväkkäitä on nyt ympäri kämppää ehkä kymmenisen kappaletta, tai vähän päälle - pahintahan peijakkaissa on se, että valmistuvat niin nopeasti ettei neuloja pysy laskuissa mukana. Tavoitteena jonkinkokoinen peitto, tai jos kyllästyn ennen kuin fisuja on tarpeeksi kunnon täkkiin, niin sitten saavat katit (taas) uuden makuualustan. Punnitsen affenat heti kun saan liukaspyrstöistä jonkinlaisen pitävän otteen.