10.2.2007

Pipo

No nyt on allekirjoittaneellakin oma pipo. Lanka Dropsin Symphony, 85 g. Lisätietoja blogistani.

Kaulahuivi ja patalappu

Tein huivin omintakeisella tekniikalla (en ole koskaan kuullut kenenkään tehneen näin...), jossa hyödynsin Sirdarin Loopaa, mutta silti neuloin huivin. Keskellä on kahdeksan silmukkaa neulottu aina oikein, reunat on hapsutettu loopan reunojen avulla. Huiviin kului 2 kerää Schachenmayr Nomottan Federoa eli kulutus 200g, puikot oli kokoa 6.
Neuloin toisen patalapun dominoneuleena. Lankana oli sama hahtuvalanka, jota käytin Juhon villahousuihin ajat sitten. Tässä oli aluksi 67 silmukkaa ja puikot oli kokoa 10. Lankaa kului 40g.
Yhteiskulutus 240g eli kaikkiaan kulutettu helmikuussa 550g.

Kulutus päivitetty

Päivitin tilanteen ja olemme kuluttaneet yhteensä jo yli 5 kg lankaa ja neuloneet 51 työtä! Hieno saavutus! Pistetili on jo lähes kaikilla auki. Itsekin sain taas jotain valmista, mutta unohdin ottaa työn kauppaan mukaan punnittavaksi, joten lisää siitä ensi viikolla. Saatan ehkä jopa yltää tavoitteeseeni eli siihen 700 grammaan.

Lisää valmiita

Eilen illalla sain valmiiksi miehelle sukat. Seiskaveikan raitalankaa kului 125g.


Niin ikään eilen illalla valmistui myös Osvald-possu. Nuori herra pääsi kuvaan aiemmin valmistuneen äitinsä Gertruden kanssa. Lankana Nalle, jota kului n. 20g.

9.2.2007

Huovutettu laukku valmis

Eli toinen työ valmiina, tein Natur Uldista toisen laukun, lankaa kului 150 grammaa ja se kävi pyörähtämässä 30 asteen pikapesussa ja huopui tarpeeksi. Siitä tuli hieman isompi kuin käsilaukkumalli, aikalailla sen kokoinen mitä toivoinkin.

Valitettavasti kuvaa ei tule kun kamera on piiloutunut liian hyvin juuri nyt ja huomenna lähden Tanskaan ja yritän vastustaa lankakauppoja...

Toka valmis


Päätin tehdä lopun nurkissa pyörivistä Huopasen lopuista. Tuloksena tossut miehelleni, joka on huopatossujen suurkuluttaja (jo kaksi paria kulutettu puhki tänä vuonna...). Lankaa näihin meni 138 grammaa.

Dominoneule pannulappu

Kulutin 40g järkyttävää, itse koolaamaani lankaa, kun opettelin dominoneuletekniikan ja i-cordin saloja patalapun muodossa. Lumiukko onnistui yli odotusten, ja nyt ei haluaisi näyttää mitään ei-niin-ihanaa-vaan-tosi-horroria... Kokonaiskulutus helmikuussa 310g.

Yövuorotuotos

Oli kaksi rauhallista työ-yötä, joten kaivoin puikot ja langat esiin ja syntyi rinsessakämmekkäät hieman mukaillen. Tarkemmat speksit ilmestyvät omaan blogiin illan aikana. Kulutus 58 g, eli kokonaiskulutus nyt 408 g.

Kysymys: Isäni toivoo harvoin mitään ja nyt tuli toive kaulahuivista. Onkelma piilee siinä, että oma varastoni koostuu lähinnä tyttölangoista, eikä mieslankoja ole tarpeeksi kutiamatonta kaulahuivia varten. Musta on mielestäni isälleni se oikea väri, mutten millään näe häntä KittenMohairista tehdyssä (mustassa) huivissa, vaikka kuinka ajattelen, ja se on ainoa musta lanka, jota löytyy omista varastoista tarpeeksi. Mitä tehdä? Oliko niin, että lahjaksi menevään neuleeseen saa ostaa lankaa? Nyt on niin kylmäkin, että harmittaa, kun hänellä ei ole kunnollista huivia...

Venla vauhdissa


Antiikkinen Novitan Venla-lanka, joka on pyörinyt komeroissa jo kymmenisen vuotta, pääsi viimein puikoille. Huivin ohje oli niin ikään antiikkia, v. 1975 painetusta Pehmeitä neuleita -kirjasta. Koko komeuteen hujahti lankaa 535 g.

Jotain valmista

Ensimmäiset hamsterityöt valmiina (jee). Kaksi pipoa Ainosta. Pojalle piti tehdä, ensimmäisestä tuli liian iso, joten pidin itse. Toinen sopivamman kokoinen. Kuvia seuraa myöhemmin, jahka saan kameran ja tietokoneen keskustelemaan keskenään. Yhteensä 112 g.
Vape

Väliaika, kahvia ja pullaa...


... tai sitten keskeneräisten töiden esittelyä :) Kerrankin miehellekkin tuntui kelpaavan itsetehdyt neuleet. Eli nyt puikoilla miehelle samanlaiset kirjoneulesukat kuin itselle tein. Odottamassa on myös muutamat muutos- ja korjaustyöt...


Kynsikkäistä täytyy tehdä sormikkaat, ei toiminutkaan tuo idea ihan täysin.


Vanhat sormikkaat kaipaavat uudet sormet.

Miten korjaustöiden grammat? Hyväksytäänkö nekin hamsterikirjanpitoon? Tosin määrä taitaa olla todella pieni :)

Lisää valmiita

Harmaasta foxista itselle pipo ja kaulahuivi, kulutus yhteensä 165 g. (huivista tuli ihan sattumalta tasan 100 g!)

8.2.2007

Teddystä pipo

Tänään valmistui mustasta Teddystä pipo. Neulottu sileänä, alareuna kaksinkertaiseksi. Kulutus 59 g. Puikot nro 7.

Muoks: Kuva blogissani http://miisa.vuodatus.net/blog/429524
Samassa kirjoituksessa myös pipo ja huivi foxista.

Jos vaikka ihan otsikonkin laittaisi :)Tarkotus oli, etten nyt ihan pelkkiä pipoja tässä kuussa tekisi, mutta mikäs tässä on tehdessä :) Malli oma (88 silmukkaa, nelosen puikot, 2-kertainen seiskaveikka, ensin 2o2n ja sitten sileetä kunnes näyttää hyvältä), vastaanottaja tanssikaveri. Toivottavasti meni edes sinnepäin kuin mitä toivottiin :) Lankaa kului 123g.

7.2.2007

Lumiukko

Sain valmiiksi lumiukon. Korkeutta kaverilla on ~40 cm. Lankaa kului yhteensä 220g (siis vain!?).

Ohje on Suuri Käsityölehdestä (1/2005), mutta sitä on muokattu rankasti oman pään mukaan. Lankana Novitan Palma, hattuna Regian sukkalankaa ja kaulaliinana itse koolaamani 7-veljestä. Nenä on huovutettu. Aika velikulta :)Nyt tämä lankahamsteri on kuluttanut kokonaisuudessaan 270g lankavarantojaan.

Vihdoinkin jotain valmista!

Ensimmäinen hamsterityö valmis! Tosin lankaa kului vain 82 grammaa, mutta onhan sekin (vähä) varastoista pois. Työ on slipoveri kaksivuotiaalle synttärisankarille lahjaksi ja se on neulottu Sandnes Sisusta. Kuva löytyy blogistani.
Nyt alan tehdä huovutettuja tossuja, niin ehkä niitä grammojakin lähtee...

Viikkoraportti

On ensimmäisen viikkoraportin aika. Tässä siis tämän hetken kulutus:
aura 550g, 3kpl
JennyF 350g, 3kpl
Johanna 222g, 3kpl
jonskulainen 160g, 2kpl
Katriina 121g, 2kpl
koi 123g, 2kpl
Maartsi 295g, 3kpl
Marja V 169g, 2kpl
Miisa 111g, 1kpl
Raijis 90g, 1kpl
Riffi 50g, 1kpl
Rouva Oranssi 390g, 2kpl
Sia 297g, 5kpl
Taija 50g, 2kpl
Taina 50g, 1kpl
tuupa 80g, 1kpl
vanilla85 118g, 2kpl

Yhteensä olemme kuluttaneet 3226g lankaa ja tehneet 36 työtä. En laskenut ikuisuusprojektin purkua työksi, mutta siitä saadut säälipisteet olen merkinnyt ylös. Hieno saavutus ja kukaan ei ole vielä sortunut! :)

Jämälankasukat

Keskiviikkopäivitys odotti näitä sukkia ja sainhan ne lopulta valmiiksi vielä tänään. Sukat on tehty erilaisista pienistä jämänyssäköistä ja kahdella langalla yhtä aikaa. Vieressä olevat langat jäivät vielä yli. Kulutus 119g.

JOnskulaiselta SNY-jutska

Voi kun harmittaa, olen nimittäin tosi ylpä tekeleestäni, enkä voi siitä kuvaakaan näyttää tai edes kertoa sen enempää! Joka tapauksessa langankulutus 80g. Kuvan saatte, jahka paljastan itseni SNY:lleni :)
Kaksi työtä siis valmiina tälle kuulle. Seuraavaksi ajattelin aloittaa kaulahuivin petroolin värisistä Teddyistä. Pipo on tehty jo aiemmin, ja ajattelin käyttää loput Teddyt huiviin.

ekat grammat!

tuupan eka hamsterineule valmis \o/
Pääkallopipo mustasta ja vihreäsävyisestä pätkävärjätystä Nallesta, vuori mustaa Woolia. Lankaa kului 80g. Huimaa langankulutusta...

Kirjoneulesukat


Jotenkin tuntuu etten ole vielä sisäistänyt hamstereiden perusperiaatetta eli maksimaalista langankulutusta. Tuloksena kirjoneulesukat, joiden esiasteen aloitin vuoden alussa ja purin vähän aika sitten. Nyt langat päätyivät ihan sukkapariksi asti. Lankana Regia silk, puikot 2,5 ja lankaa kului naisten 39:n sukkiin kaikki 77g.

edit: lisäsin labelin...

Ja kassi heiluu näin

En saanut kohtuuajassa ladattua kuvaa, mutta kuva valmistuneesta huovutetusta kassista löytyy blogistani, http://jennyf.vuodatus.net

Lankaa meni 300 g, joten kulutus nyt yhteensä 350 g.

Koiran villatakki ja lankasaldoa pohdintoineen

(Hitsi mulla oli vaikeuksia muistaa tunnuksiani Googleen / Bloggeriin. Takkuaa tämä sähköinen media joskus.)

Tein sitten villapaidan koiralle - ilman tupsuja. ;-)

Ei ole nyt vielä kamera kunnossa. Laitan omaan blogiin kuvan, jos joskus kamera korjaantuu.

Kirjavaa Ainoa meni 140 g. Töihin tuotiin juuri kätevästi eilen pieni pakettivaaka, näyttää 20 g tarkkuudella, jonka on nyt riitettävä. On se parempi kuin pelkkä arvio. En olisi arvannut oikein.

Ei ole erityisen hieno pusero, kelpaa kuitenkin. (S&B malli.) Mun Koira on aika palelevainen ja meni sovitukselta suoraan petiinsä eilen illalla nukkumaan paita päällä. Riisuin sen sitten, kun elukka havahtui jalkeille pari tuntia myöhemmin.

Lankavarastoja järjestelin eilen. Kokonaisia keriä tai isompia jämiä löytyi yhteensä 4,8 kg. Siihen on laskettu mukaan hahtuvatkin. Lisäksi löytyy 'laatikollinen' pupulankakeriä ja ihan pieniä pikkukeriä vuosien ja vuosien takaa. Niitäkin on puoli kiloa tai ihan max kilo yhteensä, joten ihan ok on oikeastaan tilanne, kun tämän kuukauden pidän itseni kurissa. Lapsen keskeneräiseen boleroon varatutut langat ei ole luvussa mukana, mutta epäloogisuuden vuoksi Tove-lapasten langat on. (Koska jälkimmäisiä ehkä jopa jää enemmän.) Kotona ei ole sopivaa vaakaa. Luvut on parhaita arvioita mihin kykenin, mutta kyllä tuossa on paljon ihan kokonaisia keriä. Laskin, että tuosta 4,8 kg:stä peräti 1,7 kg olisi ihQuja lankoja, uudehkoja ja neulomaan syyhyttäviä (enimmäkseen saksan sukkalankoja) ja lisäksi 1,25 kg olisi ihan ok lankoja, jotka uskon neulovani ihan helposti. Että ei mitenkään epätoivoista miettiä käyttöä lopuille alle kahdelle kilolle. Hommiin vain! (Selvennys: kuun alussa siis on ollut lankaa 4 800 g + 390 g neulotut + 80 g ylim. tupsut. Eli laskutavasta riippuen 5190 tai 5270 g.)

Ideoitakin on: yksi SNY-juttu (tai kaksi?), Tove-lapaset ja bolero loppuun, hahtuvahattu, hahtuvalaukku, oma poncho (jos viitsin siitä sekotemohairista tehdä, pohdintaan menee, olisi hyvä hamsterityö), pipo Ainosta (ehkä palmikkoa), Fifi mohairista, sormikkaat Alpacasta, kännypusseja, sukkia, sukkia, sukkia.

Toivottavasti joku muukin saa inspiraatioita. Mulla syyhyttää neulesormia ja töissä on pakko olla. (Vitsi vie ei saisi bloggailla täällä. Mutta on hiljainen päivä...)

Purkamista

Aloitin joskus viime syksynä liivimekko kummitytölle joulua ajatellen. Innoissani mekkoa tikuttelin ja sitten yhtäkkiä totaalinen kyllästyminen, langat lakkasivat puhumista. Mekontekele on ollut useamman kuukauden käsityökorin pohjalla ja olen yrittänyt sen unohtaa. Mutta tänään otin itseäni sarvista ja päätin, että asialle on tehtävä jotain. Mekko ei edelleenkään houkutellut, joten päädyin purkamaan. Viuh vaan ja langat päätyivät takaisin kerille. :(

Nyt lähetetäänkin ylidiktaattorille anomus sääligrammoista?

Huppistalallaa....

Punnitsimpa lankavarastoni. Varovainen arvio kymmenestä kilosta heitti puolet häränpyllyä, eli lähtösaldo on 19 kg 981g plus niiden kahden jo valmistuneen työn saldo eli karvan verta yli 20 kg :D

Eikä tässä ole mukana niitä lankoja, jotka ovat kiinni jo jossakin työssä :)

6.2.2007

Tilin avaus

Kummitytön villasukat, lankana Gjestal Maija, paino 33g.


Putkisukat tulevalle kummilapselle Gjestal Maijasta painoivat 35g.

Eli hamsterisaldo yhteensä 68g. Tarkempaa esittelyä blogissani.

Epäonninen pipo

Halusin pipon itselleni. Tein yhtä pipoa niin pitkälle kuin lanka riitti, mutta sitten purin sen ja aloitin uudelleen hiukan pienempänä. Lanka ei riittänyt sen pidemmälle, mutten halunnut enää purkaa takkuuntuvaa lankaa. Jatkoin vaaleanpunaisella, mutta SEKIN LOPPUI. Minulla piti olla samaa lankaa ruskeana, olisin jatkanut sillä ja värjännyt koko pipon ruskeaksi, muttei sitä lankaa löytynyt mistään. Meinasin heittää jo koko mörvelön roskikseen, mutta sitten kuitenkin jatkoin sen valmiiksi vaaleanpunaisella nelinkertaisella langalla. Kaikkien sohelluksien myötä pipo pieneni niin pieneksi, ettei se enää sovi minulle. Pah. Ehkä sitten ensikerralla.

Eiköhän tämäkin pipo silti päädy vielä jonkun päätä lämmittämään :)

Pipoon meni 83 grammaa lankaa josta suurin osa Novitan Teddyä. Lisätietoja www.kadentaidot.blogspot.com.

5.2.2007

Eka saldotyö vihdoin valmis

Neuloin tämän melkein kokonaan kahdesti. Piti purkaa lähes valmis työ. Lisäksi vasta toiset tupsut onnistuivat ja kamera hajosi. Aino-ponchon neulomisseikkailusta lisää blogissani täällä ja täällä. Huhhuh. Lankaa kului noin 250 g (+ 80 g ylimääräisiin tupsuihin, joita ei voi vielä laskea mihinkään).

Mitähän tekis noille jättitupsuille? En taida sentään keskeneräiseen koiran villapaitaan kiinnittää, vaikka samaa lankaa onkin.

Kannettavan kotelo ja pipo

Tänään sain valmiiksi kannettavalleni kotelon (laskettiinhan virkkuutkin mukaan) ja ylijääneestä langasta vielä neuloin pipon. Yhteensä näihin meni Tennesseetä ja jotain tuntematonta puuvillalankaa 400g. Epäselvä kuva löytyy blogistani.
edit: Lisäsin unohtuneen kategorian.

Ensimäinen valmis.


Ensimäinen työ oli helppo ja vaivaton huivi Palmasta, tosin ajan puutteen vuoksi sain sen valmiiksi vasta tänään. Kolme työtä tosin on hamstereiden aikaan aloitettu... Eiku neljä.

Tässä siis Palma huivi, lankaa kului 50 grammaa.

Miisan ensimmäiset valmiit

Ekat lapaset on valmiit. Neuloin kahdelle seurustelevalle nuorelle Samis-lapaset. Kuva blogissani http://miisa.vuodatus.net/blog/422835. Langan kulutus yhteensä 111 g.

Aloitus

Sain viikonloppuna valmiiksi helmipipon. Lankaa kului hyvin tarkalleen 50g, vain pari metriä jäi kerästä yli. Helmiä pipoon meni 418 kpl. Lankana on Du storen alpakkasilkki, jota minulla oli vain yksi kerä. Tästä taisi tulla uusi suosikkipiponi.

Näin ufon!


Päätavoitteeni oli saada hamsterikuussa valmiiksi kaksi vuotta sitten aloitettu, mutta unohduksiin jäänyt hame HipHopista. Tekokuitupitoinen lanka ei kauheasti neulomaan innostanut, mutta en jäänyt sitä suremaan, vaan hurautin hameen valmiiksi. Grammoja työhön tuli nyt lisää 355. Päätuomarille on toimitettu anomus lisägrammoista. :)

Sukkaa pukkaa

Aamulla kello 7.20 valmistui jo pari päivää puikoilla ollut 3veen sukkapari. Poika oli sukistaan niin innoissaan, että en ehtinyt edes kuvata niitä kun hän jo viiletti sukat jalassa pitkin taloa - ja vei ne piiloon. Punnita sentään kerkesin, 40g kului Nallea. Tuo uusi pätkärääkätty sini-kelta-vihreä-kirjava on tosi nätti väri! Tästä tulee useammatkin sukat varmasti tehtyä. Nyt puikoilla on kaksi kerrosta miehen sukkaa (näissä voikin kulua hetki poikineen kun miehen jalka on kokoa 47) ja toisilla puikoilla Pikku-Possu hyvin vaiheessa. Kyllä se tästä.

ps. nyt on kuvattu, kuva blogissani täällä

4.2.2007


Ensimmäinen pipa oli melko...hmm... erilainen, joten M. toivoi vähän hillitympää pipaa. Tein jo aiemmin mustan peruspipan, mutta se oli liian lyhyt. Siis puikot heilumaan. Valmistui sujuvasti tanssinäytöksen läpimenojen yhteydessä, lankaa kului kaikki 61g.

Pavonis-pussukka


Pavonis-huivin pariksi syntyi pussukka, jossa on osa huivin mallikerrasta. Lankaa pussukkaan kului 45 g. Itse huivia (joka siis ei ole hamsterityö) voi vilkaista blogista.


Toiset kynsikkäät

Tällä kertaa oman kokoiset. Samoista alpacoista ja suurin piirtein saman näköisetkin. Lankaa kului 67g. Noita lankoja jäi vieläkin joten täytyy jotain vielä kehitellä.

Jonskulaiselta valmiina pipo

Aloitin heti torstaina paria uutta työtä, toinen on salainen SNY-juttu ja toinen We call them pirates-pipo. Ensimmäisen samanlaisen pipon tein tammikuussa veljelleni lahjaksi, ja mieheni halusi samanlaisen, joten sen tikkusin tänään valmiiksi. Tuolla tuo nyt on kulkenut jo kohta tunnin pipo päässään pitkin tupaa, on vissiin niin kiva :)

Lankana 7 Veljestä, ja sitä meni 80 g. Puikot kokoa 4, ja muuten tein ihan ohjeen mukaan. Sopiva tuli aikuiselle miehelle.
Mitenkäs muuten lasketaan/julkaistaan nuo SNY-jutut? Riittääkö pelkkä grammamäärä?

Vauvan kisupipo

Vauvan kisupipo
Novitan Teddy 80 g.

Lisää: www.kadentaidot.blogspot.com

Todellakin laihiksen paikka!

Inventoin lankavarastoni sunnuntain ratoksi. Sukkalankakorin inventoin ilolla, "hei täähän on hauskaa". Teddyt ja muut pehmeät langat menivät myös suht keveästi mutta itserankaisu oli kova kun jouduin laskemaan heräteostoskeriä, HipHopia, Popia, Woolia, Floricaa, KittenMohairia ja Foxia. Sekalaiset-viivan alle tuli kamala luku: 3695 g! Vaikka mukana onkin Jenga, jota tykkään neuloa, niin silti lopputulos on aivan liian suuri. Pelkkää Foxia eri väreissä on 1,6 kiloa. Eikä se ollut yhtään kiva neuloa. Voi äiti, auta! Loppujen lopuksi päädyin laskemaan vain "hauskat langat". Vähemmän hauskat, kuten 90-luvun lopussa ostettu Novitan superpaksu grafiitinharmaa lanka (n.1,2 kg) ja hahtuva- ym. huovutuslangat (yht. n. 3-4 kg) jäivät arvioiden varaan, sillä hermot ei enää kestäneet. Laskin näytti lopuksi 7,645 kg lankaa, ja tässä on mukana siis vain ne hauskat langat. Kokonaisuudessaan lankamäärä on 13-14 kilon hujakoilla. Olen neulonut aktiivisesti vasta n. 1,5 vuotta joten tämä määrä on aivan liikaa. Todellakin, näitä lankoja neulotaan pitkään ja hartaasti, hamstereissa on pakko pysyä mukana PITKÄÄN!

Alas ammutu UFO

Aloitan lankahamsterikuukauden kerjäämällä säälipisteitä. Alunperin tämä paita pääsi puikoille lähes kolme vuotta sitten ja marinoitui kaapissa kaulusta ja viimeistelyä vailla vamiina 1½ vuotta. Vihdoinkin sain neuleen kasattua ja kauluksen tehtyä. MUTTA hihat oli liian lyhyet. -> Takaisin kaapinpäälle pölyä keräämään ja tilaa viemään.

Lankahamseterikuukauden aloitukseksi purin siis hiharesorit ja jatkoin hihoja 5 sentillä (+ resorit uudelleen). Langankulutus uudelleen neulotussa osassa 60g.


Lisätietoja blogissani.