7.2.2009

mirzun kulutus aukesi!


Ullan teeman "leikki"-idean perusteella päätin viimein kokeilla Amigurumi Collection Vol 2 - kirjasesta virkata jonkin amigurumin. Minä, joka en ole ala-asteen jälkeen virkannut... :D Valinta osui helpohkoon tipuun, jonka ohjeet oli todella selkeät ja hyvät.

Täyttömateriaalia ei ollut, joten tuota kamalaa keltaista lankaa meni sisään myös. Lasketaanko tämä langankulutukseen? Yhteensä koko tipu painaa 40 grammaa. Ilman sisällystä en osaa sanoa, kun en tajunnut punnita. Mutta sisällä siis lankaa.

Aijoo. Tipu on myös hyväkstytty blogikoiran maistelussa. ;)

Sukkaa pukkaa

Toinen neule hamsteritiliini, sukat miehelle Seiskaveikasta (vaaleampi vihreä) ja Jussista nelosen puikoilla. Valmistuivat jo keskiviikkona sukka illassa -metodilla, mutta vasta tänään sain langanpäät pääteltyä ja kuvia otettua.


Lankaa näihin kului 98 g.

6.2.2009

Marika tässä esittäytyy ekan hamsterityönsä kera.

Olen ensimmäistä kertaa mukana Lankahamstereissa. Neulon mielelläni mm. villasukkia. Kuukauden aloitukseksi olen saanut aikaiseksi 75 g polvisukkaparin Noron sukkalangasta. Tämä pari komeilee myös blogissani Hiiri se kissalle II

Outin grammatili auki

Tänään valmistui minun ensimmäinen hamsterityö eli 4-vuotiaan kokoinen kirjoneulepaita. Bloggaan omaan blogiini tästä myöhemmin illalla, mutta tässä ensi hätään kuva ja grammat:
Malli on SandnesGarnin Smart Barn 0507- lehdestä ja langat kaapista löytyneitä Nalleja - ensimmäinen traktoripaita hiukan eri värityksellä valmistui tammikuussa ja tähän meni aika hyvin muutaman kerän loppu - tummavihreä loppui kesken, joten piti vähän säveltää:)
Ja se tärkein: lankaa kului 229 grammaa.

4.2.2009

Tynkäviikon raporttia

Huomenna on ensimmäisen hamsteriviikon raportointi ja meidän hamsteripoppoo on saanut aikaan seuraavanlaista:


Riffi 34 g, 1 valmis työ
Matuni 116 g, 1 valmis työ
Asarum 96 g, 1 valmis työ
Sire 200 g, 3 valmista työtä
Marianne 19 g, 1 valmis työ
Mari 120 g, 1 valmis työ

Lankaa on kulunut yhteensä 585 grammaa eli miltei 12 kappaletta 50 gramman keriä:) Hieno avaus, jatketaan samaan malliin! Monella varmasti on jo hamsterineuleita puikoilla ja jännityksellä jään odottamaan ensi viikon raporttia - ja tietenkin väliaikatietoja edistymisestä.

Oma hamsterointi on edennyt mukavasti ja varmasti viikonloppuna saan jo ensimmäisen työn valmiiksi. Vajaat hihat puuttuvat ja viimeistelyt, ei paha nakki. Junioritkin ovat osallistuneet reippaanmittaisilla päiväunilla äidin harrastukseen ja pusero on edistynyt oikein mukavasti. Mutta JOS joku näkee päättelykeijua, niin lähettäköön kiiruusti tänne!!

Romance kaulahuiveja

Neuloin Rowanin Romance langasta kaulahuiveja. Tein kaksi lasten perinnehuivia ja koska lankaa jäi, niin vielä nuken kaulaliinan langan jämistä. Lankaa yhteensä kului 4 kerää eli 200g

1kpl valmis, 6kpl purkuun


Aloitin 1,5 vuotta sitten neulomaan tilkkuja torkkupeittoa varten ja onhan niitä jo kertynytkin tässä ajassa melkoinen kasa. Eilen sain taas yhden valmiiksi, mutta kun kaivoin vanhat tilkut esiin, niin kauhistelin ensimmäisiä tilkkuja, nehän on ihan muodottomia! Tässä ajassa on ehtinyt käsialani muuttua melkoisesti, joten 6 tilkkua saa purkutuomion. Vasemmanpuoleinen on ensimmäisiä ja oikeanpuoleinen on uusin, kuvastakin näkee, että ensimmäiset tilkut ovat melko löysiä. Ongelma olisi ratkaistu, jos suostuisin neuloamaan toiseen suuntaan, mutta kun tahdon aloittaa ja lopettaa kulmaan. Eli teenpä ne sitten uudelleen... Ja onhan se yhdistäminenkin helpompaa, kun ovat enemmän samankokoisia!
Valmistuneen tilkun paino on 19g.

Hamsteritili auki!

Tikutin tänään valmiiksi tilatut hahtuvahousut ja ehdin ne jo postiinkin viemään, mutta sitä ennen sentään kävivät puntarilla. Eli saldo auki 120 grammalla.

Viikkoraportista

Jotta pääemäntä Kristel saa koostettua viikkoraporttia eri hamsteriblogeista, tulee apuemäntien toimittaa keskiviikon aikana raporttia eteenpäin valmistuneista töistä ja kulutetuista lankagrammoista. Eli jos teillä on tänään valmistumassa olevia töitä, niin blogatkaa ihmeessä! Teen koosteen ensimmäisestä, vähän tyngänpuoleisesta hamsteriviikosta tänään illalla, joten vielä ehtii puikkoja heilutella:) Ja jos valmista ei ole tullut, niin ei hätää, tätä kuukautta on vielä paljon jäljellä, vielä ehtii!

3.2.2009

Kutova Kurre esittäytyy

Tervehdys kaikille!

Osallistun toista kertaa hamsterointiin. Viime vuonna pidin välivuoden, mutta nyt olen taas mukana. Tavoitteenani on saada valmiiksi yksi ikuisuusprojekti, josta tulen pyytämään sääligrammoja. Lisäksi pyrin tekemään joitain pieniä töitä.

Lankavarastoni on noin neljän kilon luokkaa ja yritän olla täydentämättä sitä tämän kuun aikana:-)

Hauskaa hamsterikuukautta toivottaen
Kutova Kurre

Esittely

Kerran olen jättänyt Lankahamsterit väliin ja enää en samaa virhettä tee, joten täällä taas ollaan :)
Olen 32 vee Mari, joka asustelee Turussa ja Nokialla. Perheeseen kuuluu kohta 6 vee Aleksi, jolle voisin koittaa jotain neuloa hamsterikuun aikana. Tavoitteita en aseta. Tai ainoastaan se on tavoitteena, etten osta lisää lankaa. Lankaa on kerääntynyt varastoon ihan liikaa enkä uskalla varastoa edes punnita. Kymmeniä kiloja kuitenkin on lankaa varastossa.
Aloitin ensimmäisen hamsterityön 1.2.2009 klo 00.08, mutta se ei ole paljon edistynyt ja menee ehkä purkuun. Toisenkin neulomuksen aloitin heti ekana päivänä, mutta ällö mahatauti pysäytti neulomiset. Nyt ehkä voimat ovat palautuneet sen verran, että pääsen uudestaan vauhtiin.

2.2.2009

Hamsteritili avattu!

Ensimmäinen hamsterineule valmistui jo eilen. :D Loin pipoon silmukat suunnilleen heti kun vuorokausi vaihtui ja hamsterikuu alkoi, neuloin pari kerrosta alkua ennen nukkumaanmenoa ja otin pipon mukaan Viita-akatemiaan. Viitaa on aina neljä tuntia kerrallaan ja välissä on taukoja noin 45 min yhteensä. Yllätin jopa itseni tämän neuleen nopeudella, se nimittäin tuli melkein jo 1,5 h ennen tuntien loppumista. :D Ihan täysin valmiiksi en sitä tehnyt, vaan pari kerrosta neuloin vielä kotona (sillä kolmen puikon päättely piti tehdä osittain ylipitkäksi jääneellä aloituslangalla).

Kaksi kerää Easya meni siis kokonaan, mutta olivat himpun vajaita keriä, sillä kokonaispainoksi pipolle tuli 96 g.


Malli: CatHat (Ravelry) (SatuH)
Lanka ja menekki: Lana Grossa Easy, 96 g
Puikot: 6 mm pyöröt

Hei hei!

Lopulta minäkin pääsin tänne. Oma koneeni on nimittäin huollossa, joten olen koulun koneiden varassa. Lanka-addiktion lisäksi minulla on nettiaddiktio, joten minulla on erittäin vaikeita vieroitusoireita, kun en pääsekään koska vain nettiin. Asiaa ei auta se, että tietokoneeni oli myös tv:ni. Ja CD- ja DVD-soittimeni. Onko elämää ilman noita kapistuksia? (Saatte luultavasti kuulla kyllästymiseen asti huollettavasta kannettavastani. Njäh njäh.)

Mutta asiaan. Olen 21- vuotias neuloja Länsi-Suomesta. Olen neulonut aktiivisesti noin 6-7 vuotta. Tämä on ensimmäinen kertani Lankahamstereissa, vaikka olenkin useana vuonna suunnitellut liittyväni. Lankani kilomäärää en tiedä, mutta jos osaan käyttää oikein Ravelryn lankavaraston Excel-taulukkoa, niin sitä on hieman yli 9 kilometriä. Ravelryssä voittekin tirkistellä lähes koko lankavarastoani. Sielläkin olen Mci.

Tavoitteenani olisi päästä langankulutuksessani lähelle kiloa, vaikka se taitaakin jäädä haaveeksi, mutta saahan sitä haaveilla. Ainakaan alku ei vaikuta lupaavalta: aloitin neulomaan Suuri käsityölehti 3/2005 sormikkaita, joihin menee vain sellaiset 50 grammaa lankaa. Mutta alku se on sekin. Nyt opiskelut kutsuvat joten lopetan tähän. Neulomisiin!

1.2.2009

Sunnuntai-illan emännöintiä

Ensimmäinen hamsteripäivä on pian takana ja johan täällä on valmista tullut! Matunin kaulahuivi ja Riffin Hittavaiset! Aplodit, olette kyllä todella nopeita:) Eli kulutusta tälle hamsteriporukalle yhteensä 150 grammaa, hieno avaus.

Käytännön asioista sen verran, että lisäilin tuonne sivupalkkiin osallistujien blogeja. Jos jonkun blogi ei ole vielä listalla, niin pistäkää vaikka kommenttia tämän postauksen jälkeen, niin korjaan asian pikaisesti. Lisäsin sinne myös Matunin ja Riffin kulutukset, muiden kulutuksia sitten sitä mukaan kun niitä ilmoitetaan. Yritän merkitä aina niihin postauksiin, joiden grammat olen kirjannut muistiin kommentin, mutta jos joku jää epähuomiossa merkitsemättä, niin hihkaiskaa:)
Miltei kaikki ovat myös käyneet jättämässä tänne puumerkkiään ja toivottavasti kaksi puuttuvaa hamsteriakin löytävät tänne (tarkistin, että kahteen kutsuun ei ole vielä vastattu).

Lankahamstereille on myös oma nappi olemassa, jonka on tehnyt 3-blogin Wool Rat.


Oma hamsteripäiväni on mennyt aloitusten merkeissä, saa nähdä koska tulee valmista. Mutta ainakin puikoilla on neulottavaa joka lähtöön: palmikkoa, kirjoneuletta ja tiskirätti:)

Oikein mukavaa alkavaa hamsteriviikkoa kaikille ja muistakaahan välillä pyöritellä ranteita, venytellä hartioita ja haukata piristävää pakkasilmaa!

Saldo avattu!

Ja ensimmäisenä valmistui sitten valkoisesta Maijasta Hittavaiset.

Lankaa kului huimaavat 34 grammaa!

Seuravaksi pitää etsiä sopivat puikot Hilma lapasia varten, tosin tuli mieleen tuossa, että voisi tehdät Ailitkin...

Pikkumyy esittäytyy

Hei hamsterilaiset!

Olen itäsuomalainen pappi, joka harrastaa partiota, käsitöitä, liikuntaa, laulamista, soittamista ja viittomakieltä. Pikkumyyn blogin löydät täältä. Kopioin osittain esittelyni parin vuoden takaisesta. Viime vuonna en hamstereissa mukana ollutkaan.

Olen oppinut neulomaan koulussa, jossa lapaset olivat täysin eriparia sekä peukalot laiskuuden ja neulontavihani vuoksi niin pienet, ettei niihin minunkaan pikku peukalot mahtuneet. Myöskin virkkaaminen oli koulussa työn ja tuskan takana, valkoinen lanka likaantui tehdessä ja pesin virkkauksen pesukoneessa ennen arviointia, jonka jälkeen se kutistui ja värjäytyi :). Neulomisen ilon olen löytänyt vasta viime vuosina. Samoin kuin käsityöt ylipäätään. Neulominen on terapeuttista ja kutimet kulkee mukana muiden ihmisten hermostumiseen saakka :)

Lankaa minulta löytyy vajaa 4 kiloa, aika vähän moneen pahempaan hamsteriin verrattuna, mutta liikaa miehen mielestä :) Suuria suunnitelmia ei tälle kuulle ole, tavalliseen tahtiin neulon, mutta jos lankaa ei tulisi ostettua. Muutama keskeneräinen työ olisi lopetettava, ennen kuin grammoja alkaa edes tulla.

Hamsteroinnin taidan aloittaa yhdellä salaisella jutulla... Lankaa tuli ostettua tammikuussa hiukan varastoon, niin tästä on hyvä lähteä :) Tosin koko viime vuoden neuloin enemmän tai vähemmän vain vanhoja lankoja pois, joten en usko hamsterikuun tuovan suurta tuskaa, vaikka kielletty hedelmä onkin aina houkuttelevin... Yksi neuletarvike ja - lanka paketti on tulossa helmikuussa, tilattu tammikuun puolella, samoin Kristeliltä sain luvan ottaa vastaan lankaa, jota ei saa kaupasta erääseen työhön, kun tästä on jo tammikuussa sovittu. Eiköhän tästä siis selvitä. Mutta nyt puikkoihin!

Eka valmiina!

No niin, ensimmäinen ihkulanka on tullut tuhottua. Neulonta alkoi tänään n. klo 05:30, kun piti herätä miehen kanssa katsomaan jenkeistä suorana lähetettävää UFC-matsia... *vihelt*. No, onneksi suosikkini voitti, joten aikainen herätys oli ihan ok. :D

Ensimmäisenä puikoille pääsi muutaman vuoden takainen Tallinnan hairahdus, ONlinen Linie 138 - Balu. Tein peruskaulaliinan 24 silmukalla, reunoissa 3 s ainaoikeaa. Lankaa kului 116 g (vaikka käytössä oli siis vain 2 kpl 50 g kerää!!). Puikkoina 6,5 mm bambupyöröt. Ja kuvatodiste:

Tästä tulee varmaan ihan kiva käyttöhuivi, jahka kelit vähän lämpenevät. Sitten pitäiskin kai keksiä seuraava projekti?? Hartiat kestivät tällaisen kevyemmän homman, jota tein useissa pikku pätkissä, melko hyvin. Että jos sitten loppukuu vain jotain pientä, esim tiskirättejä.. :D Tosin tuo Riffin vinkkaama Verkkokassi vaikuttais kanssa ihan mielenkiintoiselta, varsinkin kun kalalankaakin on vielä kaartiollinen käytettävänä.

Hauskaa neulontaa!
Matuni

Morjens!

Minä olen asarum (ja olen lanka-addikti), ensimmäistä kertaa mukana hamstereissa. Viimeisen vuoden aikana olen löytänyt lankashoppailun ilot, ja lankaa on kertynyt varastoon vajaa 15 kg. Välillä olisi hyvä saada jotain kulutettuakin, joten lankalakko on paikallaan. Minut löytää Lankakirja-blogista.

Olen pyöritellyt hieman suunnitelmia hamsterikuulle, mutta minun suunnitelmiani tuntuu yhdistävän se tekijä, että ne tuppaavat aina muuttumaan. ;) Ainakin muutaman luvatun ja tilatun työn aion vihdoin tehdä pois alta, ja muuten sitten yritän saada vihdoin joitakin pitkään odottaneita asusteita tehtyä. Samalla nyt helmikuussa pitäisi kirjoittaa romaanin toista versiota, joten varmastikin aamupäivät pyhitän kirjoittamiselle ja loppupäivän sitten neulon puikot sauhuten. :D

Jotain itse asiassa on jo melkein valmiinakin, mutta siitä lisää huomenna. ;)

Riffi esittäytyy

Hei!

Olen Riffi ja olen 27-vuotias erittäin hidas neuloja Vantaalta. Lankavarastoani en ole punninnut kokonaisuudessaan ja se projekti pitäisi tehdä. Yritän tässä kuitenkin hieman laihduttaa varastoani. Viime vuonna otin ja sorruin, koska lankavarastostani ei löytynyt muka mitään lankaa mikä olisi inspiroinut.

Nyt pitkin vuotta on tullut lankoja hankittua ja ehkäpä nyt inspiraatio löytyy lankoihin. Löytyy alpakkaa ja hieman nooa sekä isot kasat 7-veljestä, jota viime vuonna ei ollut.

Olen valmistautunut lankahamstereihin etsimällä sopivia ohjeita ja tänä aamuna on jo ensimmäinen neule aloitettu.

Seuraavat ohjeet olen itselleni kerännyt, että nämä olisi kiva toteuttaa:

Hittavaiset tulevat syntymään valkoisesta Maijasta. Nämä ovatkin jo hyvässä vauhdissa.
http://www.ullaneule.net/0108/ohjeet_hittavaiset.html

Hilma, vielä en ole tähän lankaa päättänyt, mutta ajatuksena olisi ottaa ystävältä minulle vaihtunutta Raggaegarnia.
http://www.ullaneule.net/0104/ohjeet_hilma.html

Verkko-kesäkassi, kaapista löytyy Kotiväkeä jonka ajattelin tähän käyttää.
http://www.ullaneule.net/0205/ohjeet_verkko.html

Nukkumaijan unisukat, Näitä olenkin jo parit tehnyt ja parit varmaan teen lisää. Lankaa en ole päättänyt.
http://www.ullaneule.net/0105/ohjeet_unisukat.html

Ajattelin tässä, että jos oikeasti suunnittelen mitä teen, ehkä saan aikaiseksi jotain?

Nähtäväksi jää :)

Hyvää hamsterikuuta!

Täällä kirjottelee Monna 26 v Keski-Suomesta. Olen toista kertaa mukana lankahamstereissa, parina aiempana vuotena seurasin hamstereita aktiivisesti katsojana. Nelosblogissa oli paikkani viime vuonna. Tuttuja nimiä vilkkuu listoilla ja mukava tutustua myös uusiin hamstereihin. Blogini on nimeltään Tomuisaa. Neulonut olen sieltä asti, kun isoäitini opetti minut kutomaan noin kuuden-seitsemän vanhana. Välillä on ollut pitkiä hiljaisia kausia, mutta viimeisin buumi on kestänyt kolme vuotta. Lähti liikkeelle siitä, kun halusin neuloa pojilleni pipot :)

Hamsterikuulle en ole osannut asettaa muita tavoitteita kuin saada jotain valmista ja olla ostamatta lankaa. En kuitenkaan ehdi opintojen ja kotitöiden ohessa saamaan isompia valmiiksi, vaikka haaveissa villatakki olisi. Ja yksi synttärilahja on aktiivisesti työn alla, mutta ajattelin jotain uutta luoda tänään puikoille hamsterikuun kunniaksi. Kiva silti olla kimpassa tuhoamassa varastoja ja seuraamassa muiden inspiraatioita ja aikaansaannoksia :)

MinskuH esittäytyy

Heippa, Olen Minsku ja paremmin minuun voi tutustua villavantus-blogissani.

Olen nyt toista kertaa mukana Lankahamstereissa. Viime vuonna langankulutus oli vaivaiset 540 g ja nyt tavoitteena on ylittää tuo määrä. Toisena tavoitteena on neuloa muuta kuin sukkia, sillä jos blogiani silmäilee niin huomaa, että niitä neulon ylivoimaisesti eniten.

Tuottoisaa hamsterikuuta kaikille!

Puikkoja ei ole vielä voideltu

Hyvää hamsteriaamua Lankataivaasta. Olen 32-vuotias suurhamsteri Tampereelta. Vielä en ole voidellut hamsterikuukauden suunnitelmia, joten aamu on kulunut keskeneräisen slipoverin parissa. Lankataivaassani on lankaa tällä hetkellä yli 68 kiloa. Vielä on yhdet tammikuun ostokset kotiutumatta jenkkilästä, mutta niitä ei onneksi lasketa retkahtamiseksi, koska ne on maksettu jo aikoja sitten.
Tässä kuussa aion keksiä ainakin sopivan työn Hjertegarnin New Yorkille, jota ostin viime viikolla Oulunkylän lankakauppa Nordiasta. Vyyhdissä on 200g / n. 60m. Neuloin jo yhden kaulurihuivin viime viikonloppuna, mutta minulla jäi tätä vielä 3 vyyhtiä.

Lankalakkoilua luvassa ainakin tämä helmikuu, katsotaan riittääkö rahkeeni pidempään pidättyväisyyteen. Palailen kanaville kun puikot on voideltu ja jotain edistystä näköpiirissä.

Hei!

Olen Marianne ja ihan ensimmäistä kertaa mukana Lankahamstereissa. Blogia kirjoitan osoitteessa http://touhuilua.vuodatus.net ja Ravelryssä käytän nimeä Marsi84. Blogilistalta blogini löytyy nimellä Mariannen touhuilut. Hamsterikuun aikana minulle tulee 1/4-vuosisata täyteen, neulonut olen noin 1,5 vuotta. Neulomisen lisäksi harrastan mm. tilkkutöitä ja nypläystä. Asun Varsinais-Suomessa kahden kissan, chinchillan ja mieheni kanssa.

Lankavarastoani en ole punninnut, mutta sitä olisi kuitenkin kiva saada pienennettyä, sillä kaikki kerät eivät enää mahdu laatikoihin vaan keikkuvat jo melkoisena kasana. Suunnitteilla olisi perustoppi Novitan mohair-langasta, tilkkuja torkkupeittoon, tossut, taidoiltani olen vielä melkein aloittelija. Katsotaan nyt mitä saan aikaiseksi, sillä helmikuu on melkoisen työntäyteinen, sillä työpaikkani tekee muuttoa uusiin tiloihin ja helmikuu on loppuunmyyntiä vanhassa paikassa, pitkiä päiviä luvassa. Iltaisin onkin sitten mukava rentoutua neuletyö kädessä :)

Mukavaa ja neulerikasta hamsterikuukautta kaikille!

Hamsterointi alkaa täälläkin!


Mie jatkan Ravelryssä aloittamaani lankadieettiäni täällä hamstereissa. Viime kesänä repsahdin totaalisesti langanostossa ja nyt sitten tarvitaan tukiryhmiä tolkuttoman langanoston taltuttamiseen...

Mie olen neulonut suurimman osa elämästäni, välillä enemmän ja välillä vähemmän, vähän elämäntilanteesta riippuen. Viimeiset 4 vuotta olen sitten neulonut enemmän. Blogia olen pitänyt hiukan yli vuoden. Ihmettelen kovasti, että miksi miulle on niitä lankoja niin paljon kertynyt, koska en inspiroidu langoista, vaan ohjeista, joita täällä nettineulojan maailmassa on pilvin pimein.

Lankojani en ole punninnut, enkä aijokaan, mutta luulen, että niitä on varmaan hiukan yli kilon =) On ihanaa elää omissa harhoissaan ja vältellä totuutta!

Olen varannut kasan Sisu-lankoja (ne ovat varmaan itse hakeutuneet meille, miksi miulla on tuollaisia värejä???) joista yritän nyt ensimmäiseksi päästä eroon neulomalla sukkia. Tuosta harmaasta ja punaisesta tulee hiihtosukat, joihin mallia katselen virolaisesta Sokiraamat-kirjasta. Noista räikeistä tulee perussukkia, aijon kokeilla raitageneraattorin ohjeella.
Hamstereissa olen mukana toista kertaa - viime vuonna olin vitosissa, nyt miut on ylenetty ykkösiin.