1.3.2008

Loppuraportin aika

Helmikuu on takana ja me selvisimme kaikki maaliin ostamatta lankaa! *aplodit*

Hurjia kulutuksia tuli tässä blogissa, kärjessä on Mintsu jonka kulutus on 4335g. Hyvänä kakkosena Hekla, 3280g ja pronssille tikutti Maartsi grammamäärällä 2060g! Hatunnoston paikka kyllä näiden naisten kulutukset!

Kokonaisuudessaan kulutukset tässä blogissa ovat seuraavat:

Mintsu: 4335g
Hekla: 3280g
Maartsi: 2060g
Annariu: 1722g
Talutin: 1360g
koi: 1128g
Lastu: 977g
Iva: 956g
Hannaliini: 772g
Tui: 760g
Soffi: 701g
Kiira: 640g
Tiinatuuli : 590g
MinskuH: 540g
verano: 289g 0
Santtumaaria: 260g
Rina: 149g
Arteeni (Sia): 131g
Saara: 100g
Marjut: 90g

Yhteensä me kulutimme huimat 20840g! 50g kerinä se tekee melkein 419 kerää! Kiitos kaikille neulojille ja hyvää kevättä ja iloisia lankaostoksia! Huhuja on kuulunut että uusi Ulla olisi tulossa lähiaikoina joten saattaa löytyä tarpeita ostoksille. Ylidiktaattori ilmoittaa Hamsteriblogissa arvonnan voittajat ja suurimmat kulutukset.

Tui kiittää ja kuittaa, ensi vuoteen!

Viimeinen tiristys

Kuvattomasti tälläkin kertaa. Raportoin vihoviimeiset grammaset, joita on 80 g virkatusta huivista ja 160 g pienistä virkatuista tilkuista, joista tulee myöhemmin tyynynpäällinen (tai sitten jotain muuta). Jos olen oikein ymmärtänyt, nämä tilkut voi raportoida, vaikkei niistä tehtävä luomus olekaan vielä valmis?

Flunssa, väsymys ja kiire latistivat loppukirini, mutta kokonaisuudessaan langantuhoaminen onnistui kuukauden aikana jokseenkin suunnitelmien mukaan. 3 kilon tavoite tuli täytettyä, vaikka omasta ennätyksestäni jäi kauas taakse.

Kiitokset emännällemme Tuille ykkösblogimme pyörittämisestä! Ja kiitokset kaikille hyvästä seurasta!

Not with a bang, but with a whimper

En tiedä mitä tein toissayönä, mutta niinhän oli aamulla niska jumissa kun heräsin, ettei päätä pystynyt kääntämään. Neulotut silmukat siis määrältään nolla, villatakki edelleen ufo, ja harmitus... no ei nyt niin iso loppujen lopuksi, onhan tässä tullut neulottua kuitenkin kaikenlaista tässä kuussa ja kivaa on ollut, ja seurakin on ollut mitä mainiointa!

Jotta nyt jonkunlaisen loppukiripläjäyksen saisin tähän, niin kävin metsästämässä kaikki pienet raportoimattomat kalaset esiin koloistaan. Fisun mallisia peittotilkkuja on 221 gramman edestä. Kyllähän noista kaupan kalatiskillä jo ihan kohtuullisen filepaketin saisi matkaansa.

hip hei

Vihdoinkin pääsin kirjautumaan tänne...

Viimeinen työ valmistui hetkeä ennen keskiyötä, kun viimeiset silmukat tuli pudotettua ja langanpäät pääteltyä... ensimmäinen clapotikseni, kaulaliinana, vironvillasta, 72g
ja jo aamulla valmistui yksi vaakatilkku woolista 30g
siis viimeinen lisäys saldooni 102g

Juttua tulee blogiin varmaankin vasta sunnuntaina, huominen menee nimittäin suursiivouksen parissa

Kiitokset kaikille mukavasta ensimmäisestä hamsteroinnista!
Saldoni yllätti itseni ihan täysin, salaa haaveilin, että jos ehkä mahdollisesti kiloon yltäisi... Nyt pikkasen harmittaa ettei ihan 2 kiloon päässyt. Se aikomani pikkuveljen paita jäi sitten tekemättä, mutta ainakin sain sen aloitettua, niin ja yksi kerttu jäi parittomaksi. Hamsterointia aion jatkaa, vaikka itsekseni, kun tuota varastoa kuitenkin vielä riittää.

Kiitos vielä kerran!

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

IMG_2594

Painoa 360 grammaa. Palailen asiaan parempien kuvien kera, toivottavasti jo huomenna ...

Viimeiseen minuuttiin

Tai jäi niitä (minuutteja) kokonaista kolme ylikin! Viimeinen työ valmistui klo 23.57 ja näin ollen raportoin loputkin valmiit. Kuva tulee perässä huomenna, en enää jaksa etsiä kameraa.

Virkattu kaulaliina Icelandista, käytin kaksi kerää viimeistä senttiä myöten ja virkkasin kaikki langanpäätkin huivin sisään, 100g.

Sukat 7veikasta, 80g.

Kalatilkkuja Ainosta, 4 kpl, yhteensä 50g.

29.2.2008

Viimeiset tekeleet

Viimesen viikon hamsterityöt: kolmet lyhytlahkeiset hahtuvahousut, kahdet pienen pienet (koko 20) villasukat ja yhdet kirjoneulesormikkaat, koko miesten. Grammoja en valitettavasti saa nyt punnittua, koska housut ovat vielä kosteat pesun jäljiltä ja kumpaisestakin sukkaparista on toinen mystisesti kadonnut.
Lisäilen huomenna grammat (olettaen että housut ovat kuivuneet), jos sopii..?

Viimeiset grammani...

ovat koostuneet 42 kappaleesta peittotilkkuja ja painoa näillä on 320 g.
Näin ollen lopullinen grammatulokseni on 4335 g.

Ylitin tavoitteeni moninkertaisesti: Jämälangat on kulutettu ja paljon hyödyllistä on syntynyt. Lankoja en ole yhtään ostanut, enkä taida ostaa maaliskuussakaan....no aika näyttää :)

Kiitokset hauskasta kuukaudesta

Taluttimen grammat

Talutin kärsii nettiongelmista ja pyysi että välitän tänne tiedoksi että on saanut valmiiksi Tomtenin puuvillasta, kulutusta siitä 360g. Ylidiktaattorin luvalla se katsotaan valmiiksi vaikka saakiin lopulliset napit vasta alkuviikosta.

Palmikkosukat

Viimeisenä lankahamsterityönä esittelen palmikkopolvisukat 7-Veikasta. Langan kulutus näihin oli 180g, joten lankahamsterikuukauden saldoksi tuli yhteensä 540g. Olen tyytyväinen, koska pääsin tavoitteeseeni: en ostanut uutta lankaa ja kulutus oli yli 500g.

Konnantöitä (ja hamsterin)


Onkin aika esitellä viimeiset työt. Pääsin kahden kilon yli, vaikka ei olisi uskonut ensimmäisen viikon 25 g:n jälkeen. Eikä tuolloin edes ollut työn alla mitään isompaa, joten 80-kertaistin neuletahtini. Loput tuotokseni ovat kaksi Vaaka-tilkkua (yhteensä 70 g), kapea Pompom-huivi (100 g) ja virkattu kilpikonna (20 g), joka tosin valmistui jo aiemmin, mutta unohtui ilmoittaa. Kiitokset emännille (pää- & apu-) ja hamsterikollegoille!

Viime hetken grammat

Aloitin toissapäivänä innoissani uutta sliparia - niin innoissani, että edellinen työ on vieläkin kuvaamatta. Eli valmistunut hamsterikuun aikana vielä yksi kypärämyssy hyväntekeväisyyteen. Lankaa kului huimat 34 grammaa. Slipari ei ehdi millään valmiiksi enää tässä kuussa, mutta enpähän aio ostaa sitä varten kuitenkaan uutta lankaa.

En saavuttanut tavoitettani, eli kilon kulutusta tänä vuonna (siis hamsteroinnin aikana). Mutta ei se mitään, uusiksi taas toivottavasti ensi vuonna!

viimeinen työ


Enempään en enää tässä kuussa kykene, tässä viimeinen rutistus: Ninna lapaset. Lankaa kului 18 g. Grammojen kulutus loppu tältä erää, paastoa jatkan niin kauan kuin hyvältä tuntuu.

Sukkia taas

Jälleen tikutettuna kahdet lasten sukat, lankaa kului yhteensä 101 grammaa. Sen verran työntäyteinen viikko takana, että arveluttaa saanko enää tänään mitään muuta aikaiseksi. Hyvähän tämäkin tulos jo on.

veranon vika

Kovin hohdokkaasti ei tällä kertaa Hamsterikuukausi osaltani sujunut. Grammoja kertyi vähän ja muutenkin on hiukan neuleblääh ollut päällä. Sain kuitenkin vielä viimeisellä viikolla kokonaisen lapsen pipon (siis voitteko kuvitella, oikein pipo ja vielä lasten koossa) neulaistua. Painoa päähineelle kertyi huimat 39 grammaa, mutta onhan sekin tyhjää parempi.

Huimia lukuja ovat jotkut neuloneet onnea siitä heille! Ehkä minäkin ensi vuonna taas vähän paremmalla innostuksella :)

Lovikat :)

Neuloin 5.3. kotiini majoittuvalle saksalaisvieraalleni (EU:n Comenius-projekti) perinteiset lovikat. Ne tulivatkin nopsaan valmiiksi :) eli 100g oli menekki näissä.

28.2.2008

Helmoissa


Vuosi sitten hamsteriaikaan aloitin puseron Novitan Malibusta (meni hetki kaivaa esiin tuo vanha kirjoitus, mutta tallessa oli; olin näköjään ykkösporukassa silloinkin). Pusero alkoi näyttää kapealta ja lanka loppuvan kesken, ja vaikka lankaa olisi saanut hätätapauksessa ostaa lisääkin, Malibu on sen verran tyyristä, että ei siihen viitsinyt enempää budjetoida. Purin siis viimevuotisen tekeleen.

Sen jälkeen Malibu on pyörinyt kaapissa eikä mitään ideantynkää ole mieleen juolahtanut. Olin jo laittamassa sitä myyntiin, mutta sitten tuli kevään IK ja siinä se oli, ohje jota Malibuni ovat kärsivällisesti odottaneet: Linen Trumpet Skirt. Aloitin hameen viime perjantaina ja tänään viimeistelin sen. Tapoihini ei kuulu aloittaa juuri ilmestyneestä lehdestä heti saman tien, vaan lehdet (ja langat) pyörivät yleensä vuoden jos toisenkin, ennen kuin niistä toteutuu mitään. Olen siis kokeillut jotain uuttaa ja saanut viimevuotisen pettymyksen onnelliseen päätökseen.

Joten se olisi 690 g lisää tililleni, kiitos! Tässä rupesi nälkä kasvamaan ja yritän hätyytellä kahden kilon rajaa. Kylläpä sattui karkausvuosi hyvään aikaan! Sivupalkissa minun grammani ovat muuten pienentyneet salaperäisesti. Viikkoraportissa ne olivat oikein ja hameen jälkeen pitäisi minulla olla 1870 g plakkarissa.

Vielä valmistunutta...

Eli nuo eiliset merkatut grammat löytyvät blogista.

Lisäksi olisi muutakin valmista, joka tarvitsee hieman tulkintaa...

Sain tänään valmiiksi puseron, UFO, joka on purkamisen kautta valmistunut uudelleen. Aloitin siis puseron viime huhtikuussa, jolloin neuloin kauluksen, ja pätkän vartalo-osaa. Sitten tuli ufoutuminen... Pari päivää sitten mittailin ja totesin aivan liian isoksi, joten purin tekemäni, paitsi kauluksen. Nyt olenkin sitten saanut puseron neulottua uudelleen, valmiiksi asti. Puseron paino on ilman kaulusta 300g ja näinkin olisi ollut käyttökelpoinen, mutta kiinnitin siihen myös kauluksen, kun olin sen neulonut (kokonaispaino siis 364g)

Miten toimitaan grammojen kanssa?

Jämälankalaukkuraportti

Muistaessani käyn kuvattomasti raportoimassa, että Puikkopyörteessä on vielä valmistunut 180 gramman painoinen jämälankalaukku. Kuvakin on otettu, mutta se on vielä kamerassa, enkä tiedä milloin ehdin sen sieltä kaivelemaan, sillä nämä kuun pari viimeistä iltaa ovat aika kiireiset. Mutta lisään sen sitten tänne kunhan ennätän.

Angstia ja hölötystä

Koskaan ei ole liian myöhäistä angstata, näemmä. Nythän on niin, että jo alkukuusta suurella innolla aloittamani villatakki on välittömässä ufoutumisvaarassa... Kaikki osat ovat jo valmiina ja hihasaumatkin ommeltu, mutta siinä se sitten onkin. Mikä voi siinä nappilistan/kauluksen aloittamisessa olla niin vaikeaa?

Vastaanpa omaan kysymykseeni. Syyllinen ongelmaan on eittämättä viikonloppuna alkanut syrjähyppyni Pomatomuksen kanssa. Kyllä, viimeisellä hamsteriviikolla minä aloitin sukkaparin, jolla ei ole mitään toivoakaan valmistua seuraavien kahden päivän aikana! *lyö päätä seinään*

Sekä takki että sukka matkaavat tällä hetkellä töihin ja takaisin laukussani erillisiin muovipusseihin suljettuina, etteivät vaan kumpikaan tajuaisi että perhana, tuolla muijallahan on muitakin kierrossa.

Ainoa pelastuksen mahdollisuus on huominen vapaapäivä. Suunnitelmissa on sulkeutua pyykkitupaan ja ottaa mukaan vain villatakkitarvikkeet. Sukalle voin omistaa sitten vaikka koko viikonlopun laatuaikaa. Mutta villatakin on PAKKO valmistua. Sille on napitkin jo ostettuna. Uhmasin eilen luonnonlakeja astumalla lankakauppaan, jossa oli vielä alekin menossa, ja ostin VAIN ne napit. (Lujana pysymistä helpotti huomattavasti se, ettei palkka ollut vielä tilillä eikä kyseisessä kaupassa käynyt luottokortti.)

Ja jottei tämä postaus jäisi ihan vaan angstailun varaan, niin raportoinpa tässä samalla Trekkingin jämistä väkerretyt nilkkasukat, 40 grammaa, jotka valmistuivat jo aikapäiviä sitten mutta jotka sain punnittua vasta eilen.

Loppukiri häämöttää!

Vielä on torstai ja perjantai aika tikuttaa grammoja, peli vihelletään poikki keskiyöllä 29.2. Toivon että jokainen ehtisi ilmoittaa viimeiset grammat viimeistään lauantaina, aamupäivän aikana. Jos on tiedossa että jotain grammoja on tulossa ja tietää ettei ehdi niitä ilmoittaa ajoissa niin vinkatkaa, tiedän sitten Ylidiktaattorille viestittää asiasta. Teen siis loppuraportin lauantaina 1.3.

Viimeinen viikko on takana ja kyllä me ollaan ihan ykkösiä! Huimia kulutuksia ja kaikki on tilinsä avanneet eikä kukaan ole retkahtanut!

Tilanne on nyt grammojen suhteen tämä:

Annariu: 1420g
Arteeni (Sia): 113g
Hannaliini: 738g
Hekla: 2860g
Iva: 855g
Kiira: 540g
koi: 898g
Lastu: 977g
Maartsi: 1180g
Marjut: 90g
MinskuH: 360g
Mintsu: 4015g
Rina: 149g
Saara: 100g
Santtumaaria: 260g
Soffi: 440g
Talutin: 1000g
Tiinatuuli : 590g
Tui: 760g
Verano: 250g

Tsemmpiä viimeisiin päiviin, nyt alkaa jo ainakin apuemännän olla vaikea vastustella lankakauppojen kutsua ;D

27.2.2008

Vielä ehdin jokusen tilkun tehdä

Peittotilkkuja vielä lisää 125 g.

Blogistani voi seurata peiton valmistumista. Nyt en kyllä viitsi kuvia laittaa kun väreistä tulee niin haljut näin pimeällä ja keinovalolla.

Laskin tuossa koko läjän ja tällä hetkellä tilkkuja on yhteensä 99 kpl.

Myssyvillitys!
Päähinekärpänen puraisi pahasti. Kuvassa yks calorimetry ja kaks Mariomyssyä. Uudenuudelle ipodillekin amerikkafanina väsäsin pussukan. :) Langankulutusta yht. 250g.

Pikaisesti vain...

Huomenna tulee tarkempaa juttua blogiin, nyt ei jaksa, kun on kuumeessa... mutta...

Valmistunutta viime päivinä...

Kämmekkäät Karusellista 48g
Putkisukat Drops Alpacasta 34g
Mukamas BangleBag Linneasta 108g (ilman kahvoja)

Eli lisäystä saldoon 190g

Tlööt!

Meidän kukkapöydällä seikkaili tänään Tlööt! Sanoi syöneensä 45g lankaa!

Tlööt

Peittotilkkuja jälleen...

Edellisten lisäksi grammoihin 130 g peittotilkkuja.

Lisää saattaa vielä tulla ennen viikkoraporttia, mikäli ehdin tänään vielä virkkaamaan ja mikäli ehdin vielä tänään koneella käymään. Nämä halusin nyt jo tänne kuitata koska halusin tyhjentää tähän mennessä valmistuneet pois tuolta keskeneräisten töiden laatikosta yhteiseen pussukkaan muiden tilkkujen kanssa odottamaan yhdistämistä ja en ole varmakaan pääsenkö enää tänään tänne koneellekaan

26.2.2008

viimeisiä viedään?

Tulipa neulottua sukat, tarkemmin sanottuna varpikkaat seitsemän veljeksen raitalangasta (jonka virallisen nimenkin pääsin jo unohtamaan hukkaamalla vyötteen jonnekin...).

Mutta lankaa kului huimat 97 g

Seuraavat sukat on jo puikoilla hyvää vauhtia valmistumassa, mutta saa nähdä ehtivätkö perjantaiksi. Epäilen. Mutta jos sitä tempaisisi jonkin pienemmän jutun... :)

Ja kuvathan löytyy blogista

Yksi pipo lisää

Eli pistetiliini tuli lisää 65g. Onkohan tässä mitään järkeä enää tehtailla pipoja tähän aikaan vuodesta... No ei tarvii ensi vuonna enää tehdä uusia pipoja...

Pipopoppoo

SPR: keräykseen valmistui pipoja 290 g:n edestä. Harmi, kun kuukausi on lopuillaan. Minä alan vasta päästä vauhtiin. Taisi mennä viimeistelyharjoitukset pieleen...

Ison projekti valmis

Suurin hamsteriprojektini pääsi tänään kuvaukseen ja saan tuota tännekin grammat Gathered-puserostani.

Gathered Pullover
Eli Gathered Pullover talvi-ik:sta, lankana Titan wool winner jota kului 365g. Saas nähdä jäävätkö nämä miun viimeisiksi grammoiksi, yksi pieni projekti on puikoilla jonka pitäisi valmistua tällä viikolla vielä. Mutta katsotaan. :)

Lisää peittotilkkujaPeittotilkkuja on syntynyt lisää 260 g:n edestä

Lisätietoa blogissani

Kolmannet ja neljännet grammat

Pipoja täälläkin. Olin neulomassa itselleni Hannah-pipoa. Joo, tein niitä 2 ja kumpikin olivat pieniä.

Hannah

Pienempi sopii 10kk ikäiselle tytölle. Ompelin poninhäntäreiän umpeen ja kiinnitin napin napinläpien päälle. Ihan kiva tuli kyllä, jahka pääsin mörvelökriisistä yli. Lankaa tähän kului 40 grammaa.

Isompi onkin vain ärsyttävän vähän liian pieni. Yltää puoliväliin korvia, eli tuulee silti pään läpi. Lankaa tähän kului 100 grammaa. Tämä päätyy lahjalaatikkoon odottamaan sopivaa uhria.

Tulipa kuitenkin lisää grammoja, vaikka edelleen olenkin ilman pipoa ...

25.2.2008

Hei, mä vaihdoin merkkiä :)

Otsikko viittaa siihen, että melkein kaikki tähän mennessä kuluttamani hamsterigrammat ovat olleet seiskaveikkaa. Nyt aloitin järjestelmällisen Woolin tuhoamisen Novitan peruskypärämyssyohjeella. Myssyjä valmistunut nyt kaksi ja grammoja niihin meni yhteensä 60. Nämäkin menevät johonkin hyväntekeväisyyskeräykseen.

HihitinTekaisinpa hihattimen, hihitin siitä tuli kun neljättä kertaa aloitin eikä meinannut onnistua millään.. Malli omasta päästä, kuva luvattoman huono, kulutus 153g.

Pitkä odotus palkitaan

Tänään saapui kauan odotettu ilmoitus tammikuun alkupuolella tilaamistani langoista. Korostettakoon vielä, että tämä ei ollut retkahdus vaan paketti matkasi Suomeen kuusi viikkoa. Amatöörin elkein painelin kohti Vantaan tullipostia ylimalkaisesti mieleen painamani karttakuvan perusteella. Löytyihän se lopulta, kunhan ensin kävelin ainakin kilometrin ylimääräistä lenkkiä. Tullissa sitten noloilin ilman riittävää käteissummaa, mutta sain kuin sainkin paketin matkaani. Säätämisestä voi syyttää vain itseään kun en taaskaan voinut selvittää asioita ennakkoon. Mutta tässä ne nyt on, pari kiloa monen kuukauden iloa!

Purkamista

Olisin jälleen anelemassa sympatiaa. Kuten aikaisemmin kirjoitin, päätin tehtailla ystävän esikoisellekin iloisen punaisia sukkia. Nyt sitten otin ja purin yli vuoden odottaneet aikuisten sukan varret viikko sitten puretun kärjettömän sukan lisäksi. Sukkista on nyt sitten purettuna noin 120 grammaa ja tavoitteena saada siitä parit sukat ekaluokkalaiselle.

Peittotilkkuja

Peittotilkkuja on tullut tehtyä 330 g.
Siis toinen peitto on jo tekeillä.

Laitan blogiini myöhemmin kuvia, nyt lähden lapsen kanssa ulkoilemaan....

24.2.2008

Tili auki!!!

Pääsimpäs minäkin kirjaamaan grammoja hamstereihin. Tein ensin pipon pojalle, sitten baskerin tytölle ja vielä lapaset pojalle. Tytön lapaset on puikoilla.

Pipo ja lapaset, malli omasta päästä. Lankana Magic, puikot 2,5mm, lankaa kului yhteensä 70 g.Ninna -Baskeri. Malli oma. Puikot 2,25mm, lanka Magic, grammoja 43.

Yhteensä Arteenin tilille kilahtaa 113 grammaa kulutettuja lankoja. Ostoja, tai edes houkutuksia ei ole tullut vastaan.

Vielä jotain

Mopo on näköjään karannut käsistä. Viikonlopun saldoon lisättäköön vielä 59 grammaa Ainoa, tuloksena lasten pipa. Nyt on sitten tämän talouden Ainot virallisesti käytetty, jäljelle jäi noin 4 metriä harmaata.

Hassuja sanoja

Isäntä ilmoitti haluavansa "pipon josta puuttuu katto" ettei tukka mene silmille. Virkkasin siis pannan Mandarin Fiestasta, kulutus huikeat 15g! Kuvaa en ehtinyt ottaa kun isäntä jo vei sen..

Pistetili avattu täälläkin

Sain tänään valmiiksi yhden pipon eli hurjat 84g. Olen suorastaan iloinen tästä saavutuksesta. Voipi olla, että muuta ei sitten kerrykään....

mango mario!

Välttelin tehokkaasti eilen tyhmää hihojen ompelua ja neuloin itselleni mangoisan mario-myssyn!

Mario beret

Ohjeena käytin Jatan loistavaa Mario-myssyn ohjetta, lankana on mango kool aidilla värjätty isoveikka jota meni kukkasen kera 80g.

Vielä yhdet grammat ehdin saada hamstereihin sillä Gathered on kuivumassa.

Fifi-huivi

Viimeinen isommista hamsteriprojekteistani valmistui, eli tilille tulisi vielä 300 grammaa Fifi-huivia. Samalla pääsin eroon Hippy-langoista, jotka ostin nimenomaan Fifiä ajatellen mutta joita en ole aikaisemmin jaksanut ottaa puikoille. Kaiken kaikkiaan kuukausi on edennyt aika lailla suunnitelmien mukaan, vaikka alku tuntuikin tahmealta. Olen saanut varastoani pienemmäksi ja päässyt eroon joistakin vähemmän houkuttelevista langoistani. Joten olen varsin tyytyväinen :-)


Ja lisää.. grammoja

Sukkamania sai jälleen jatkoa. Kiikutin eilen aikaisemmin valmistuneet pikkulasten sukat ja myssyn ystäväni kuopukselle ja väri vaikutti niin mieluisalta, että päätin tehtailla lopuista Sukkiksista lämmikettä myös perheen esikoiselle. Valmista siis noin numeron 33 sukat ja lankaa kulutettu 55 grammaa lisää. Kuvaa tuskin kukaan kaipaa kun kyseessä on perusmalli.

Grammoja, grammoja...

Aivan ensimmäisenä, saanko esitellä: aivot narikkaan työni. Rooleissa musta Huopanen, ainaoikea ja puikoissa seiskat. Samalla sain tehtyä tiedettä. Tämä kappale kutistui 56x50 -senttisestä 39x37 -senttiseksi 40-asteisessa pyykissä parin lakanan kanssa. Laskekoon prosentuaalisen kutistumisen joka jaksaa. Ai mitä siitä tuli..?

Tarvitsen lyhyemmän jalan kenkääni korokkeeksi ylimääräisen pohjallisen välttyäkseni selkävaivoilta, joten keksin testata Huopasen toimivuutta tarkoitukseen. Paksuus on juuri oikea eikä hintakaan päätä huimaa kun verrataan kauppojen valmiisiin (ja kapealestisiin!) pohjallisiin. Niin, minulla kun sattuu olemaan kokonainen kartiollinen Huopasta, jostain Novitan alesta hamstrattua. Painoa tällä kappaleella on 125g.


Seuraavana vuorossa baskerimallinen pipa Ainosta. Olen iloinen saadessani vähitellen langan pois lojumasta. Ihailen sen pehmeyttä, mutta inhoan selkärangan puutetta. Näistäkin huomaa ettei Ainoa ole tarkoitettu säilyttämään ryhtiään missään olosuhteissa. Painoa baskerilla on 82 grammaa.

Ja viimeisenä vielä kuva aikaisemmasta pipasta, josta jo grammat tulikin kuitattua.

Ihan hassu tilkkupeitto


Langanlopuista valmistui melkoisen värikäs tilkkupeitto.
Lankaa kului 850 g