6.3.2010

Ekat grammat minulta

Nimipäivät tiedossa. Ei lahjaa. Joku tehnyt tiskirätin. Näen kuvan. hoksaus. Klo 21.00 aloitin ja 23.00 lopetin tämän teon. Grammat 45g.Lanka: Novita Kotiväki kaksinkertaisena
Puikot: 3,75 bambupyöröt
Ohje: hups-heijaa omasta mielestä

Lisää valmistuneita


Tämä projekti oli myös nopea, kolmessa päivässä valmistuivat todella paksut säärystimet, jotka on tarkoitettu säärien lämmikkeeksi kenkien päälle. Aivan ihana malli, pitää ehkä tehdä toisetkin eri värisenä vain. Viking of Norwayn Froyagarnia kului yhteensä 250g, mallin neuloin vitosen puikoilla ja lanka oli kaksinkertaisena. Hyvä sovellus käyttämällä omia varastolankoja, kun tarvittavan paksua lankaa ei muuten olisi löytynyt tarpeeksi. Neuleesta tuli muhkea ja takuulla lämmin <3

Projekti löytyy myös Ravelrystä.

Ensimmäiset valmistuneet


Ensimmäisenä ovat valmistuneet Pescovegetarian pipo ja lapaset. Olivat nopeat neuloa ja lopputuloksena minulla on uudet, pehmeät ja lämpimät ulkoilutamineet. Tarpeeseen tulivatkin, koska vanha pipo on jo vähän kulahtanut ja lapasetkin hukassa.

Lankaa näihin kului yhteensä 160 g. Ravelryssa projektit ovat Pescovegetarian beanie ja Pescovegetarian mittens.


Lisää valmistaKoska olin koko viikon lomalla valmista syntyi enemmänkin. Valkoiset sukat on Seiskaveikkaa ja noihin kului 100 gramman kerä oikeastaan kokonaan, lankaa jäi puoli metriä. Ohje löytyy Pirkasta. Eilen tein sitten elämäni ekat tiskirätit, lankana Lidlin Colorado ja ohje Waffle Knit Dishcloth. Rätteihin kului lankaa yhteensä 100 grammaa.

Ensi viikolla olen taas töissä joten valmista ei taida syntyä ihan samaan tahtiin.

Eka valmis!


Tää ois oikeesti kypärämyssy kauluriosalla lapselle. Sellaselle 2-3 vuotiaalle ehkä. Mie koeneuloin äiti-puffan ohjeen, mutta niinkuin aina mä oon ihan epävarma tosta koosta. Ei ole tuon ikäisiä lähellä kokeilemaan myssyä. Kurre sai siis toimia mallina ja kehua että kiva on kun korvatkin mahtuu.
Lanka: Suurin osa on Novitan Luxus Windiä (silkki+merino) ja valkoiset ja vaaleamman vihreät raidat on Sublime Baby casmere merino silk DK: ta jämät loppuun mallilla raidotettuna
Puikot: 4 mm
Kulutus: 82 g
Windiä meni koko kerä, tai siis jäi vain alle metrin pätkä.
Posted by Picasa

Ei mitään, mutta

...aloittamani jakun takakappale on valmis. Ajattelin vain ilmoittaa edistymisestäni. Grammoja ei vielä tule. Tänään aloitin aamulla toista etukappaletta, joka on vasen ilmeisesti, koska se tehdään monessa ohjeessa ensin, jos on kaksiosainen etukappale.
Tässä takakappaleen vaihekuvaa ja lankoja, joita aion käyttää:

JK: Kai tänne saa keskeneräisistäkin kuvia laittaa? Sama.

5.3.2010

Raglanpaita valmistui


Monen tunnin loppukirin jälkeen sain vihdoin maanantaina aloittamani neulepaidan eli ensimmäisen hamsterityöni valmiiksi. Lankana oli Du Storen Alpakka Misti, väreinä musta ja violetti, joilla tein noin 3cm korkeita raitoja. Vartalo-osa oli mukavaa neulottavaa ja raidoitus piti hyvin hereillä, mutta hihat taasen...kun koko paita hilluu sylissä ja työtä saa lähes kokoajan kääntää neulottujen hihakerroksien mukaan, se on vain erittäin ärsyttävää. Mutta nyt paita on valmis, huomenna kastelen ja pingotan sen, ja kuviakin on sitten tulossa myös.

Ravelrystä prpjekti löytyy nimellä Raglan sweater, ja paitaan meni mustaa lankaa 332g ja violettia 275g eli yhteensä kulutin varastoista lankaa 607g:n verran, hurraa :)

Edit: Kuva lisätty 7.3.2010


4.3.2010

Valamista !


Harmaasävyisestä hahtuvakiekosta sukeutui Neuleita kullannupulle -kirjan kietaisunuttu. Nauhat on vielä ompelematta. Alempi etukappale on vaaleasävyisempi, en tiedä vielä kumpi kappale jää päällimmäiseksi. Äitini kauhisteli minkä värisiä vauvanvaatteita neulon, mutta minusta tämä on ihan nätti ja luonnonvalossa ei noin tummakaan. Painoa tälle tuli 122 grammaa.

Nyt puikoilla on samasta opuksesta paita, luonnonvalkoista hahtuvaa. Sen jälkeen siirrytään värikkäiden jämäkerien ja virkkuukoukun pariin...

Ekat valmiit

Aloitin maanantaina Huopasten tuhoamisen ja eilen neuloin viimeiset silmukat kassiin ja patalappuun jotka huovutin tänään. Lankaa kului yhteensä n 500 gr, en valitettavasti muistanut punnita ennen huovutusta.

Toinen pipo

Toinen pipo tuli valmiiksi. Tällä kertaa omaan päähän, kun suosikkikäyttöpipo katosi.
Tämä on tehty Novita Mambosta (Novita Talvi 2007), paino jälleen 70 grammaa. Ja kuvan lisäys jälleen myöhemmin.

3.3.2010

Purkuun meni.

Sain ystävänpäivälahjaksi lankaa ja ohjeen. Niillä onnistuin luomaan mörvelön! Purkuhommia on siis tiedossa. Tarkemmin aiheesta blogissani.


En halua tästä mitään sääligrammoja. Vain henkistä (itse)sääliä...

2.3.2010

Lape esittäytyy

Olen Laura alias Lape, paha alk... lankaholisti ;) Putki on kestänyt jo kauan, 2000-luvun ja loppua ei näy. Erityisesti minulle ovat kelvanneet villalaadut alpakasta supisuomalaiseen rouheaan villaan. Tilanne on käynyt perheessämme jo niin sietämättömäksi, että asialle pitää tehdä (taas) jotain. Lankaa on kerääntynyt alkuvuoden aikana jo ennätykselliset +3,5kg.

Täällä ollaan taas, ja aloitettu on jo kerällisellä ruskan sävyistä Puroa Revontulen malliin. Muuten puikkoihin päätynevät 7veikat, Nallet ja sekä lisää Puroa. Tavoitteena neuloa riittävästi ja katsoa mihin se riittää...

Hiljaiseloa pitänyt blogi on ja Ravelryssä oon nm. Lape ;)

Eka oma valmis työ!

Ensimmäinen työ on valmiina!
Elikkäs tein Ravelrystä löytyvän ponnaripipon isosiskolle Sandnes Garn Alfasta ja vaaka näyttäisi painoksi 70grammaa. Kuvan voin liittää tähän sitten myöhemmin, kun otan omistajan päässä sitten :)


Ja sitten jatkamaan sitä toista eilen aloitettua työtä...

Aloitettu

parikin neulomusta 1.3.2010. Minulla oli hyvä tilanne sillä tavalla, että yhtään keskeneräistä työtä ei ollut. Pari tarkkaa suunnitelmaa, mutta en ollut vielä luonut edes silmukoita.

Puikoille pääsivät sukat Novitan Tico Ticosta. Väri on ihanan iloinen puna-pinkki-oranssi-keltainen lanka. Näissä sukissa menee jokunen tovi, koska ohje on pitsineulemaisen työläs ja tarkkuutta vaativa.

Toisena työnä aloitin langankulutuksen suhteen fiksumman neulomuksen: lapaset Novita Polaris -langasta. Lanka on ihanan pehmeää, mutta löyhäkierteisenä ei ihan mieleisintä neulottavaa eikä jälkikään ole ihan niin särmää kuin haluaisin. Tuota lankaa on minulla sen verran paljon, että kiva kokeilla sillä nyt kuitenkin erilaisia neulomuksia. Erityisesti olen siitä myöhemmin tekemässä koirille talvineuleet Nyt on kuitenkin kevät on jo sen verran lähellä, että taitavat olla vasta ensi talvena käytössä.

Kulutukset katsotaan sitten, kun on valmista.

Lankahamsterikuukauden ensimmäisenä päivänä sitten toisaalta tapahtui jotain, mitä en todellakaan osannut odottaa tai edes salaa toivoa. Minä voitin lankaa! Ihanaa lankaa! Saan vapaavalintaisen langan Saffron Dyeworksin Etsy-puodista. Kuulun Ravelryssa ryhmään 10 Shawls in 2010 ja helmikuun valmistuneista huiveista arpaonni osui kohdalleni. Toivottavasti minua ei diskata tämän vuoksi, kunhan en tuosta palkintolangasta neulo mitään hamsterikuukautena ?

Punanen esittäytyy oikeesti

No nyt on reissu reissattu ja kissat kotiutettu hoidosta ja aikaa taas lankahamsteroinnille. Reissusta oli sekin hyöty, että löysin kassista puikot joiden olemassaoloa en muistanut ja joista on suuri apua kun eräät toiset kokivat karmean kohtalon ja kaipaavat korjausta. Tämä traaginen neule ei tosin ole hamsterineule varsinaisesti, mutta niin kauan se on kaapissa ollut ja sen jälkeen kokenut kaameita, että tulen varmasti sääligrammoja siitä anomaan mikäli se valmistuu.

Olen siis punanen ja blogistani vinkkasin jo aiemmin. Olen ollut useampana vuonna jo hamsteroimassa ja siitä huolimatta (ja omista lisäsäännöistä koko vuodelle huolimatta) on ensimmäisen hamsterivuoteni reilu 10 lankakiloa paisunut reiluksi 40 kiloksi... Langat vain ovat päättäneet tulla meille minulta (ja etenkään mieheltäni) lupia kyselemättä. Menneenä vuonna Katiija (ihana ystävä <3) ystävällisesti auttoi lankojen salaliitossa ja kerrytti minulle puuvillaa omista varastoistaan niin kankaina kuin lankoina. Olen parhaani mukaan yrittänyt kuljetella niitä takaisin kasseina ja pusseina ja muuna, mutta siitä huolimatta varasto on plussan puolella reilusti.
Nyt mietinkin hamsterikuulle mm. pieniä puuvillaisia projekteja. Mahdollisesti sytomyssyjä, tai sitten ei. Aion siis keskittyä moneen pieneen välityöhön ja saada myös ehkä valmiiksi jonkun isomman keskeneräisen (jotka vain sattuvat olemaan kesken). Ehkä myös peittotilkkuja kasvivärjätyistä langoista. Jää nähtäväksi. Grammoja tuskin kertyy hamsterisaldoon edes puolia viimevuotisesta.

Ja APUEMOASIAA: poimin blogien osoitteita esittäytymisistänne, mutta hihkukaa tämän viestin kommentteihin mikäli nimi tai blogin nimi on väärin, puuttuu tai on muuta ongelmaa. Korjailen niitä päivittäin. Eilen olin vähän väsynyt ja pahantuulinen kun laittelin niitä (niin, tiesittekö että kissa pystyy 35 kilometrin automatkan aikana kakkaamaan ainakin kahdesti, pissaamaan kerran ja oksentamaan kerran), että on hyvin mahdollista että jotain meni pieleen.

1.3.2010

Loistava alku hamsteroinnille

Vielä en sentään valmista saanut, mutta päivällä aloitin ihanasta pehmeästä Du Storen Alpakka Mististä raglanneulepaitaa, jonka langat ovat marinoituneet varastoissa syksystä. Paita on jo todella hyvällä mallilla: yläosa kauluksineen ja hihan erotuksineen on valmiina ja vyötärökavennukset nyt menossa. Lankaa on neuloutunut jo 200g, joten loppuviikosta saa varmaankin jo valmista esitellä :)

Voi apua!

Mitä tässä tapauksessa: huomasin huutaneeni 26.2.10 lankaa huutonetissä. Se sulkeutuu 11.3.10. Voi hitsi jos voitan huudon, koko hamsterikuukausi menee pieleen osaltani. Apuva!

Mukana jälleen

Hei Kanssahamsterit,

Myöhäjunassa esittäydyn. Olen Inkeri, innokas neuloja ja virkkaaja. Blogini on Lankaa mutkalle. Olen ollut mukana Lankahamstereissa joka vuosi. Lankavarastoni ei ole kuitenkaan oleellisesti pienentynyt. Tänä vuonna aion neuloa ainakin muutamat sukat ja lapaset. Muutama lasten puserokin on suunnitteilla. Mukavaa hamsterikuukautta kaikille.

Odotin...

Että kello löi puolenyön ja sitten aloitin Colorado-lankakerällä neulomaan jakkua itselleni tai jollekin lahjaksi, en ole vielä päättänyt. Hioin ennen kellon lyömää värijärjestystä. Teen kevään Novitasta mallia 48. Mutta minullahan ei ole käytössä Puro Batikia, joten teen itse järjestämälläni värisuoralla.
Alku siis musta-harmaa-valkoista Coloradoa, jolla reunus ja jatko vanhaa tummansinistä Oklahomaa. Yhtä väriä tulee aina 20 krs:ta suunnitelmieni mukaan, että väritys olisi edes jotenkin malliin viittaava. Puikot 4 mm pyöröt. Tässä alkua. Jatkoa seuraa, kunhan on alkua näyttää vaikka kuvana.

Esittäydyn

Moro!
Olen Pirjo-Riitta, nelikymppinen kotiäiti Oulusta. Neulonut olen ikäni, mutta vasta viime vuosina on lankojen liiallinen ostiskelu alkanut häiritä. Ennen ostin lankaa tarpeeseen, nykyisin kun halvalla saa tai muuten vaan löytyy ihanaa hiplattavaa.

Olen osallistunut hamstereihin jo useampana vuotena, mutta luulen, että lankavarastoni on siitä huolimatta kasvanut vuosi vuodelta. Ennen minulla oli lankaa kymmenisen kiloa, nyt ehkä viisitoista.. Olen tehnyt pyhän päätöksen käyttää vanhoja varastojani pois, niin kauan kuin sieltä jonkinlaista inspiraatiota syntyy.. ;o)

Blogiani värillä väliä.. kunhan se on punaista olen pitänyt 2007 loppuvuodesta lähtien. Kirjoittelen sinne lähinnä käsitöistäni, mutta joskus lipsahtaa juttua lapsista, leipomisista ja kesäisin myös puutarhailusta..

Zilja mukana

Hei, olen Silja ja minulla on liikaa lankaa. Ravelryssä olen zilja. Omaa blogia minulla ei ole.

Perheeseeni kuuluu lankojen lisäksi aviomies, poika, tytär, kaksi koiraa ja kissa. Molemmat lapset ovat jo täysi-ikäisiä. Asumme "maalla" ainakin oman mittapuumme mukaan. Olen paljasjalkainen stadilainen, mutta "maalle" Klaukkalaan meidät on ajanut muutama vuosi sitten haave omasta pihasta ja toisaalta liian pieni kukkaro toteuttaa tämä Helsingissä.

Lankaa löytyy tällä hetkellä 16 176 g. Ensimmäistä kertaa olen nyt Lankahamstereissa. Tähän astisen hamstraamisen määrästä ja laajuudesta ehkä kertoo mieheni olettamus, että minun on täytynyt liittyä ryhmään, jossa on tarkoitus kilpailla siitä, kuka eniten lankaa ostaa. Kuullessaan tavoitteen olevan täysin päinvastainen, hän oma-aloitteisesti kärräsi minut vielä eilen avoinna olevaan kauppaan ostamaan lankaa. En osaa päättää, oliko tämä somaa vai karmeaa.

Tämä Lankahamstereihin osallistuminen on minulle lähinnä alku suurelle tavoitteelle pienentää stashini ainakin alle 10 kiloon. Mikäli saan kulutettua maaliskuun aikana kilon, olen jo erityisen tyytyväinen. Todennäköistä on, että kulutus jää alle tuon. Olen huono suunnittelemaan näitä toteutettavia neuleita kovin pitkälle. Puikoille siirtyy lankaa vähän mielialan mukaan. Ehkä tämä maaliskuu olisi oiva hetki neuloa tylsiä, paksuja villasukkia. Perheen miehet ovat saapassukkia vailla.

Haperokin mukana...

Olen Hapero, kolmissakymmenissä oleva neuloja. Hamstereissa olen mukana toista vaiko kolmatta kertaa... Lankaa on varastoissa... noh... PALJON! Nyt yritän kuluttaa sitä urakalla ja olla ostamatta lisää. Ja toivon, että saan ostolakon jatkumaan vielä pitkään maaliskuun jälkeenkin.

Olen myös aloitteleva bloggaaja. Blogi löytyy täältä Hapero's.

KatriL esittäytyy

Hei kaikki! Olen 35-vuotias neuloja Tampereelta. Meitä Pirkanmaalaisia on tässä blogissa enemmänkin. Kivaa tutustua näin virtuaalisesti!

Minulla on mielestäni vain ihan kohtuullinen varasto lankoja. Jos mieheltäni kysytään, niin voitte saada toisenlaisen vastauksen. Tarkkaa painoa varastolleni en tällä hetkellä tiedä, mutta harkitsen tarkan vaa'an ostamista ja varaston punnitsemista.

Hurjia suunnitelmia minulla ei tälle kuukaudelle ole. Kunhan vältyn uuden langan ostamiselta ja kulutan vähän vanhoja. Lähden viikon kuluttua lomalle ja neulominen saattaa reissussa jäädä vähän vähemmälle. Mutta jonkun neuleen pakkaan kyllä mukaani. Tikuttelen sitten niin paljon kun ehdin. Villasukkia on puikoilta viime kuukausina putoillut. Taidan jatkaa niiden parissa vielä tämänkin kuukauden.

Tsemppiä kaikille langankulutukseen!

Uusi hamsteroija

Olen 31-vee neuloja Hämeestä, ensimmäistä kertaa virallisesti hamsteroimassa. Tällä hetkellä aikaa vie entisten juttujen lisäksi perheemme pieni mies, joten saa nähdä mitä ehtii tehdä. Suurempia tavoitteita en aseta, olen ostamatta lankaa ja pyrin kuluttamaan minimissään 200g. Ainakin sytomyssyjä voisi tehdä.

Nyt se sitten alkoi...

Niin, nyt se sitten tosiaan alkoi. Maaliskuu ja armoton puikkojen heiluttelu! Heti aamutuimaan loin silmukat pipoon ja vauvan villapaitaan, ne olkoot ekat projektit.
Tsemppiä meille kaikille!!


Itseä pelottaa se, kun Novita julkaistaan, kun sitten tulee aina suurimmat poltteet lankaostoille, mutta nyt pidetään tiukkalinja vaan :D

28.2.2010

Heippa

Mukana hamstereissa ekaa kertaa "virallisesti", parina vuonna olen yrittänyt olla helmikuun ostamatta lankaa vaihtelevalla menestyksellä. Luulen kuluttavani kuukauden aikana n kilon lankaa ja toivon tietysti että en putoa heti ensi viikolla. Blogia minulla ei ole, Ravelrystä minut löytää nimellä PaiviH.

Ritvis moi!

Olen monessa paikkaa Ritvis nimellä, mutta olen oikeasti Maarit ja asustelen Espoossa eli aika metsässä. Tämä on elämäni ensimmäinen Lankahamsterit-juttu, mutta viime syksynä olin mukana kolmen kuukauden syyssupistuksessa. Syksyllä nujertui jokunen UFO ja muuten vaan ostettu lanka. Tässä on nyt selkeästi tiukempi aikataulu. Saa nähdä miten käy. Niin ja blogini on Kissaton neuloja

Moikka

Oon Teija, 34 vee. Asun Tampereella neljän kissan kanssa. Blogini on Teijan blogi, jota päivitän aina kun ehdin, viimesen puol vuotta blogini on ollut melkoisen hunningolla.

En ole kauheesti ostellut viime aikoina lankaa, joten varastoni on melko maltillinen, vain puolitoista jätesäkillistä :) Eniten on korkattuja keriä, täysiä ei ole kuin muutama. Tarkoitus on nyt tehdä jos jonkinlaista jämälankakyhäelmää, juuri ostamistani kirjoista meinaan ammentaa ohjeita. Hahtuvia on muovikassillinen, aloitan urakan niistä ja ekana maaliskuun neuleena on Neuleita kullannupuille -kirjasta kietaisunuttu.

En ole asettanut mitään tavoitetta, mutta yritetään nyt vaikka puolta kiloa ens alkuun, kiloon olisin jo tyytyväinen.

Hamsteri Marja ilmoittautuu

Mukana ollaan taas...... tosin jo vissiin 3:tta kertaa hamsteroimassa.
Lankaa on enemmän kuin laki sallii, joten nyt on tarve taas saada niitä tuhottua.
Neulomista tuntuu riittävän, joten eiköhän ainakin kilon verran tule varastoa kulutettua.
Tervetuloa kylään ja lukemaan lisää toilailujani: www.neulenurkka.net