12.2.2011

keittiöön

Meillä katetaan aika huolettomasti pizza- ja piirakkapellit pöytään. Pannupellin alunen on siis hyvä olemassa. Tämä söi erinäisiä villalankoja sekä Novita muinaista Malibuuta.

Pannulappujakin valmistui toinen satsi, lankana erinäisiä jämäkeriä yhteen virkattuna.

Strategiset tiedot: pellinalus 295g, pannulaput 125g, kummatkin tahkottu viisimillisillä.

Pientä valmista ja isompaa tekeillä

Eka työ valmistui kyllä jo heti ekalla viikolla, mutta raportointi tökkii pahan kerran, kun puhelimen blogger-softa ei suostu tuomaan kuvia perille asti. :P
Mutta jippi-ai-jei! Avaan grammatilini huimalla suorituksella. Kokonaista 34 g painoi tämä pikkuinen Hurveli-pipo, joka poseeraa tässä pienimmän nuhanenän päässä. Ohjeen naputtelen ehkä jossain vaiheessa, jos kiinnostusta on (ja ehdin).


Neulepaitaa olen tehnyt liki takakappaleen verran, mutta paljon vielä on tekemistä. Tässä maistiaisia siitä, mitä on koukulla nyt. Toivon saavani valmiiksi viikonlopun aikana. :)


Saapa vain nähdä kuinka käy. Kuten kuvasta näkyy, meillä kuljetaan ykstoista nenän alla ja käsityötä on lastenhoitotoimissa normaalia enemmän. Mutta kyllä täältä vielä tullaan innolla saldoillekin!

Aurinkoa ja iloa kaikille hamstereille!

Ja grammoja ropisee vieläkin lisää


Kaksi uutta kaunokaista esiteltävänä! Isompi, jossa on kirjava ripustuslenkki, painaa 35 grammaa. Pienempi, jossa on harmaa ripustuslenkki, painaa 24 grammaa.

11.2.2011

Ja grammoja ropisee lisää

Tämä kaunokainen tässä painaa kokonaista 13 grammaa.

10.2.2011

Väliaikatietoja

Kyllä täälläkin jotain valmistuu: kaksi isompaa työtä on menossa ja yhdet sukat päättelyä vaille ja toiset tulossa... Mutta työ häiritsee ihan selvästi hamsterointia ja estää toisaalta tosi tehokkaasti myös lankakaupoissa käynnin työpäivien pituudella.

Olen käynyt vilkuilemassa saavutuksianne ja ihailuni teille jokaiselle kimpassa. Sohvatyynyjä rupesi mieli tekemään. Mutta nyt ensin muut valmiiksi, jotta voisi raportoida jotakin. Viikonloppuna on matka Länsirannikolle, automatkojen aikana ehkä saapi jotain aikaiseksi.

Satoisaa loppukuuta ja Hyvää ystävänpäivää kanssahamstereille!

tyyny

Valmistui muhkea sohvatyyny. Tuntomerkit: sopii hyvin sohvannurkkaan, houkuttelee löhöilyyn.

Ihmeellistä, miten hienolta kolme muutoin mykkää lankaa näyttääkään yhdessä!

Strategiset tiedot: Koko 45x45cm, paino 330g, puikot nro 8.

Kas niin, taas lisää grammoja ropisee


Muistanette, että minä voivottelin Palman liikahamstrausta jokin aika sitten. No, nyt osa siitä Palmasta on löytänyt uuden muodon. Ai miten niin? No, katsokaas tätä. Tämä kaulahuivi, olkoonkin että vähän lyhyt, painaa 114 g. Ainakin 1 kerä Palmaa vähemmmän. Tai ainakin 1½ kerää, kun se valkoinen oli sellainen keränloppu vain.

Matti Myöhäisen raportti

Sain valmiiksi myöhään eilen illalla sukat, joita en kuollaksenikaan jaksanut raportoida enää ennen nukkumaanmenoa. Tässäpä ne ovat, Paraphernaliani Lankakauppa Kujeen testilangasta.

Grammoja kertyi minun hamsteritilille tasan 100. Ja asiasta lisää blogissani.

9.2.2011

Viimetinkaan muistutus viikkoraportoinnista

Apuemäntä täällä viimetinkaan muistuttelee, että keskiviikkoisin kerätään viikkorapsaa. Olin palelemassa pihalla tänään ja sulattelussa on mennyt aikaa. Nyt ei ole enää sormet kohmeessa, joten alan pian tutustua uuteen hienoon raportointisysteemiin...
(kunhan käyn katsomassa, että kuka yritti halkaista äsken kallonsa lastenhuoneessa)

Hys-hys

Yksi hys-hys juttu valmistui, mutta se ei grammatiliäni lihota... Ehkä kenties 20 grammaa jämiä sain hukattua, jos sitäkään... Ylidiktaattorihamsteri tietää mikä kyseessä :)

Isän villapaita etenee hitaasti mutta varmasti. Toinen 150 gramman Nallekerä on hupenemassa

8.2.2011

Pari uutta työtä

Mä olen taas jämähtänyt näihin pieniin töihin ja vähäiseen kulutukseen mutta ostoksiin en onneksi ole sortunut. Viikonloppuna valmistui sukat ja lapaset.


Sukkiin kului 70 g Novitan Kotiväkeä.


Ja lapaset tein 45 grammasta Alpakka-silkkiä ja sukkalankaa. Lapasia on kaksi ja kuvassa näkyy toisen nurja puoli, vois olla epäkäytännölliset jos pitäisi näin päin :)

Lisää kuvia löytyy mun blogista.

ei ota pannuun

- siis tämä rujojen ja onnettomien lankojen väheneminen!
Pannumyssy tehty 7mm puikoilla ja se on vuorattu kutomalla 5mm puuvillalangoilla sisus. Pannulaput ovat nekin paksuista langoista, jämäsellaista tietty. Yhdistelin kaikkea samanväristä ja lopputulos oli hauskan meleerattu.

Pannumyssy 385g, pannulaput yhteensä 120g.

Sahramin ekat grammat

Hiihaa, apuemäntäkin sai jotain valmiiksi. Nuorimmaisen palapeittoon valmistui viides tilkku, painoa 304g. Ranteisiin sattuu...

Etenkin kun olen nuo kaikki siniset kutonut tässä tämän vuoden puolella. Tuo vasemmalla oleva yksinäinen on tänään valmistunut, ja punaiset kudoin viime vuoden puolella (tahdoin vain kaikki yhteiskuvaan ;-)) Sinisen tilkun koko on noin 60x60cm, ja lankoina 7veljestä ja muut samanvahvuiset villasekoitteet sekä 100% akryyli tai sinnepäin, kahdella langalla ja seiskan puikoilla.

7.2.2011

Ensimmäisen viikon aikana valmistunutta

Olen neulonut eka viikon aikana aiemmin raportoimieni sukkien lisäksi kaulurin Be Sweet Magic Ball -langasta (50 g) ja tossut Polar ullgarnista (125 g) sekä virkannut kaksi isoöidinneliötä (yhteensä 30 g). Yhteensä 262 g eli kilon kuukausivauhdissa ollaan.

Kuvia ei valitettavasti ole tarjolla, kun mies lähti työmatkalle ja otti kamerani mukaansa mutta myöhemmin esittelen kyllä valmistuneet työt ainakin oman blogini puolella.

Yksi lankalaatu vähemmän

Pehmoisia tyynyjä on ilmestynyt sohvallemme kaksin kappalein. Tyynyt ovat muhkeat ja nautin neulomisesta. Olen kuitenkin enemmän kuin onnellinen, että tätä lankaa ei ole enää yhtään kerää varastossa (toivottavasti sitä ei mistään vain tulee esiin).
Kulutin kahteen tyynyyn Novitan Kaarnaa yhteensä 284 g. Näistä olen kertonut enemmän Hillankukka -blogissani.

Voihan Novita Palma!

Ai repsahdusko? Ehei, huolet pois, Kristel & kumppanit! Ei tässä olla repsahdettu yhtään mihinkään, ei ainakaan tässä hamsterikuussa. Minä vain olen käynyt hitaasti mutta varmasti läpi lankavarastojani, ja löytänyt melkoisen kasan Novita Palmaa. Tiedättehän sen ihanan pehmeän langan, joka on 100% polyamidia, ja jolle pitää, ainakin minun maailmassani, olla sidoslanka, kun sitä neuloo. No, nyt minä olen löytänyt varmasti ainakin 2 puseron verran kyseistä lankaa yhteensä, ja mietinkin nyt tässä, käyttäisinkö sen vain kylmästi kaulahuiveihin. Aloitin nimittäin jonkun aikaa sitten kaulaliinan Palmasta ja eräästä toisesta langasta, mutta Palma otti ja loppui kesken. Tiesin, että minulla on sitä lisää, mutta että näin paljon...voihan Novita Palma, etten paremmin sano! Ja miksi vain kaulahuiveihin? No, minä olen iholtani melkoisen herkkä. Myönnän, amidi ei ole akryylia. Mietin vaan, oletteko te muut neuloneet Palmaa ihan sellaisenaan, ilman mitään siinä rinnalla. Puserosta minun on turhaa hamsterikuussa edes haaveilla, mutta kaulahuiveista...mikä ettei. Mikä ettei. Yksittäisiä värejä ei nimittäin ole puserollista, mutta yhdessä eri väreistä voisi hyvinkin saada puseron. Taidan siis kuitenkin kallistua kaulahuivien suuntaan. Kerä kerrallaan vähemmäksi vain.

kaulakääre

... elikkä sellainen Cowl. Niin pitkä että voi kietoa kahteen kertaan muhkeasti.

Kudottu Colinetten merinovillaisesta nauhalangasta (Tagliatelli nimeltään). Puikot 7mm, menekki 100g. Sainpa minäkin tilini avatuksi!


6.2.2011

Kalanruotopipo


Tänään valmistui vaihteeksi paksusta langasta neulottu pipo. Ohjeen löysin Villapallon blogista ja ohjeen nimi on Pescovegetarian Beenie. Pipoon kului 67 grammaa lankaa. Olisi saanut kyllä mennä vähän enemmän, kun nyt jäi taas 33 gramman nöttönen pyörimään laatikon pohjalle hamaan tulevaisuuteen.