19.2.2011

Hätäaputyö

Ei noita hätäaputöitä pitänyt enää tulla. Totesin vaan, että sormet jäätyy nykyisellä käsine+torimummonhanska-kombolla. Kudoin tänään siihen päälle lovikkatyyliin lapaset, lankoina novitalaisia Lauraa (joku Anttilan oma kausilanka) ja sitten Polarista (tais olla alpakkaa ja muovia ja jotain muuta). Kasin puikot, 24 silmukkaa ja peukaloissa 8s. Kivat tuli, kiva jos sais kuvattuakin.
129g. Nyt tekisi kovasti mieli tehdä jotain muutakin nopeaa.

136 + 7

Eli sain viimeyönä valmiiksi sateenkaarisukat. Niille painoa tuli 136 grammaa ja tänään Lankaliigaillessa koukkusin yhden lautasliinarenkaan lisää (kuva myöhemmin). Sille tuli painoa 7 grammaa.

Eli nyt olisi sitten kasassa kaikkiaan 702 grammaa

18.2.2011

Kaksiteräinen miekka

Tai siis omalla kohdallani kaksipäinen virkkuukoukku. Tilasin sellaiset (2 kpl, 4 ja 5 mm) ja kun ne tänään postin mukana saapuivat niin pitihän heti kokeilla, että miten niillä onnistuu se rankaan tekeminen. :)

3 grammaa sain siis hukkumaan tähän lautasliinarenkaaseen. (kokonaissaldo siis 559g)


Tunisialaista virkkausta (tai koukkuamista?)

Vilkaisin, vaan eipä houkutellut

Nimittäin täällä olevia juttuja vilkaisin, mutta nyt olen kai sellaisessa mielentilassa, että ei yhtään tee mieli hankkia edes pientä pätkää lankaa. Liekö syynä hamsterointi, vai lienenkö vain väsynyt...? Anyway, en sortunut. En uskaltanut edes kanavatöitä varten ostaa (kyllä, minä käytän Novitan lankoja myös kanavatöihini!), kun pelkäsin, että giljotiini putoaa, niin sanoakseni, eikä se oikein houkuttele tässä vaiheessa.

17.2.2011

pikkuherkkuja

Eräs tämän kuun tavoitteeni on ollut työstää mohairlankoja. Niitä sitten riittää! Tässä pino kämmekkäitä. Kaikissa mohairlanka kulkee toisen langan rinnalla.

Vasemmalla keltaiset Buttoned Mitts Knit Simple'n viime talven lehdestä. (Ilman nappeja, toim. huom.), muut kolme omalla reseptillä.

Menekit vasemmalta oikealle: 105g, 50g, 50g, 55g

Ja lisää grammoja


Tämä pala tässä on tarkoitettu peittoon. Painoa on 27 grammaa.

Raportintapaista

Keräsin ilmoitukset yhdeksän aikaan, joten Johkun säärystinsukkaparigrammat (huh mikä yhdysanahirviö) siirtyvät nyt ensi viikon raporttiin. Mutta loppuraportin osalta voitte huokaista helpouksesta, olen varannut sen viikon lomaa! Päivystän siis puolen yön aikaan viimeisiä langanpätkiä...

PäiviH on ainakin saanut kasaan kunnioitettavan määrän projekteja (Kristel on tämän linjanvedon tehnyt), eli hänellä on nyt 65 projektia kasassa! Meillä muilla ei ole yhteensäkään noin paljon tehtynä. Kaikkiaan meillä on kuitenkin jo yli 120 projektia, mikä on minusta upea suoritus.

Ja kuten arvelinkin, tälle viikolle alkoikin sitten valmistua niitä suurempia töitä. PäiviH toki räjäytti potin kerralla tilkkupeitteellään (1600g tilkuista, yhteiskulutus jo 1785g), mutta Juuli on tehnyt tasaisen varmaa tulosta yhdellätoista projektillaan, yhteiskulutus on jo 1645g. Olen ihaillut Juulin ideointia, kas kun itsekin tajuaisi joskus...
Tanja(477g) on Juulin kanssa tasoissa projektien määrässä, ja MysteryKnitterillä(386g) on jo 10 projektia kasassa, jos olen oikein laskenut.

Yllätyksekseni minä olen kolmantena kulutuksessa 845g tuloksella, ne tosin ovat tulleet kolmesta työstä (kaksi isoa peittotilkkua ja istuinalusta), ja nyt taitaa vauhtini hyytyä, kun ei mitään vastaavaa hätäaputyötä ole näköpiirissä.
Ixu on neljäntenä 556g:lla, mutta minulla on jonkinlainen kutina, että tilaustöiden myötä hän saa piankin lisää grammoja ja projekteja kasaan...

Samma, Strilla ja Meira ovat vielä kokonaan ilman grammoja - tämä voi tarkoittaa sitä, että kohta sieltä tulee kolmen kilon rekipeittoja tai 32g pitsihuiviunelmaa raportoitavaksi. Jään odottelemaan.

Kahden viikon aikana on kulutettu 7,4kg lankaa, eli melkein 150 normilankakerää. Se on kuulkaa aivan tajuttoman iso läjä lankaa, sukkalankavahvuudessa (400m/100g) se on 30 KILOMETRIÄ lankaa.

Ja vielä hieno uutinen Ykköshamstereiden osalta: meistä ei ole vielä kukaan tunnustanut jättäneensä leikkiä kesken!

16.2.2011

Ehdinköhän vielä?

Olen neulonut koko illan, mutta ei tullut kolmannesta sukkaparista valmista. Kaksi säärystinsukkaparia on valmistunut 7 veljeksestä ja sukkien yhteiskulutus oli 279 g. Sukista ei ole kuvia ennen kuin saan nuo kolmannet neulottua loppuun. Blogissani kerron niistä sitten enemmän.
Toiveeni tulevalle viikolle olisi, että lauhtuisi ilmat niin vauvelin saisi ulos nukkumaan ja päivällä saisi enemmän neulonta-aikaa.

Viltti

Olen virkannut lisää lappusia ja kun langat alkoivat huveta uhkaavasti niin yhdistelin valmiit palat ja siitähän tuli viltti.


Langat sekalaista Novitaa ja koukku 6 mm.


Peitossa on palasia 63 kpl, mutta koska ensimmäinen on virkattu jo ennen hamsterikuukauden alkua niin ilmoitan vain nuo helmikuussa valmistuneet eli 62 kpl tilkkuja joiden yhteispaino on 1600 g. Enemmän kuvia blogissa.

Tänään valmistuu myös sukat mutta ne ilmoitan vasta ensi viikon saldoon.

Helppoa raportointia

On aika helppo kerätä kulutusgrammoja, kun te laskette ne vielä itse yhteenkin.

Oma panokseni langankulutukseen tällä toisella viikolla oli sininen peittotilkku 260g ja esikoiselle istuinalusta virkkaamalla 281g, yhteensä 541g.

Kerään vielä joskus yhdeksän maissa loput grammat.

Silverin neljäs


Viimeistelin eilen illalla pipon, joka minun oli tarkoitus neuloa miehelle jo jouluksi, mutta silloin innostuin tekemään muuta enkä ehtinyt edes aloittaa tätä pipoa. Nyt se on kuitenkin tässä ja kiinnostuneet löytävät ohjeen tämän linkin takaa: Käänteinen. Lanka on ihanan pehmeää ja ylellistä OnLine Kim 170:a, jota kului 96 grammaa.

Lopultakin valmista

Sukkia on tietysti valmistunut, olen ollut työmatkalla kerran viikossa. Menomatkan yleensä teen aika intensiivisesti töitä, mutta illalla ei oikein jaksa enää tehdä pitkän päivän jälkeen töitä. Neulon ja torkun. Isompaa työtä kaiken muun tavaran kanssa ei jaksa raahata mukana junassa. Kolmannetkin sukat on nyt valmistumassa ja ehkä neljännetkin ehtivät hamsterikuuhun. Mutta mitään lovea ei näy 7 V-laatikoissani.

Punaiset ovat 7 V Polkkaa, mutta hempeän raidalliset tilaustyösukat ovat ikivanhoja 100 gramman keristä neulottu 3 kerroksen raidoin.
Kulutus yhteensä 205 g (95 g + 110 g)

Muutakin on valmistumassa -en ehtinyt saada tänään valmiiksi. Suunnitelmani muuttuivat eli työ häiritsee harrastustani. Tässä näyte, että jotain muutakin on tehty kuin sukkia.

Tilannekatsaus

Tämän viikon uutuusraportoitava löytyy blogistani, 255 g lankaa syönyt Kimmo:


Tämänhetkinen grammasaldoni on siis Lina-piposta 46 g + Paraphernalioista kertyneet 100 g + Kimmoon uponneet 255 g. Yhteensä siis 401 g. Jospa puolen kilon raja rikkoutuisi tulevan viikon aikana.

462

Jee!!! Mä sain kuin sainkin isän villapaidan valmiiksi ja mies sen jo testasi, että hihoista tuli riittävän pitkät jne...

Tuo otsikon 462 on se määrä mitä grammoina tuohon paitaan meni. (Omien laskelmieni mukaan 556 grammaa on kokonaissaldoni tällä erää) Kuvaa lupailen vasta auringon noustua, voisin vaikka pihalle viedä tuon teelmyksen.

Sitten onkin seuraavien töiden vuoro; en pääse käärmettä aloittelemaan vielä :( Takavasemmalta tuli pyyntö neuloa neljät kotisukat ja yhdet saapassukat... Taidan aloitella sitten niitä! Mutta vasta aamusella kun olen jokusia tunteja elpynyt.
Lumipenkassa kuvattu. Ehkä joskus saan kuvia käyttäjän päällä :)

15.2.2011

Raportointipäivä huomenna!

Muistutan nyt jo vähän aikaisemmin kuin viime viikolla, että huomenna kerään sitten virallisesti tämän viikon kulutuksen raporttiin. Kaikenkaikkiaan olemme kahden viikon aikana kutoneet (no, te sivistyneet olette tietenkin neuloneet, ja virkattukin on) melkein 85 kerää lankaa, jos se olisi 50g kerissä ollut. Nyt äkkiä viimeistelemään keskeneräiset, niin huomenna menemme kirkkaasti yli viiden kilon rajan!

Toisen viikon grammat

Kylläpä päivät vilistävät vauhdilla... Toisen viikon aikana olen neulonut palmikkosukat (100 g) ja lapsen pipon (55 g) sekä virkannut 4 isoäidinneliötä (yhteensä 60 g).

Palmikkosukista on esittely blogissani.

Ensi viikolla onkin sitten hiihtoloma ja toivottavasti ehdin neuloa vähän ahkerammin. Olen lähdössä lasten kanssa käymään Tukholmassa ja nyt jäävät lankakaupoista ostokset tekemättä. Tyttäreni 10 v. tosin ilmoitti haluavansa ostaa ruotsalaista lankaa tuliaisiksi - kumma kyllä hänestäkin on kovaa vauhtia kehittymässä sekä lankafriikki että innokas neuloja.

-24° C

Pakkasta pakkasta! Toivottavasti pian pääsee taas hiihtämään. Ainakin uusi hiihtosetti, korvaläppämyssy, lapaset ja lyhyt kaulaliina, on nyt valmiina. Kamera oli kohmeessa ja latasi kuvat hyvin, hyvin hitaasti.

Lankana paksua ColourmartUK'n kahdeksansäikeistä kashmiirilankaa, jotain valkoista kirppislöytöä ja punaista pulleaa BBB merinoa, näitä kaksinkertaisena. Puikot 5.5mm, menekit 90g, 115g, 85g (ylhäältä alas).

14.2.2011

Toinen viikko hyvässä vauhdissa

Ykkösillä onkin toinen viikko jo hyvässä vauhdissa. Jos vanhoja muistelen, niin grammoja ilmestyy kohta oikein urakalla, kun ensimmäiset isot työt valmistuvat. Ixun nallepaitakin, vaikkei sitä 800g viekään... Moni on tänä vuonna sanonut, että ensin ovat tehneet loppuun keskeneräiset työt, ja vasta sitten ovat luoneet silmukat ensimmäiseen hamsterityöhön (muissakin blogeissa kuin täällä). Ne vanhat työt ovat nyt valmistuneet...

Raijis kyseli tuosta lukumäärästä. Se on tosiaan tullut palkintokategoriaksi, kun ystävällinen kanssahamsteri oli luvannut palkita eniten töitä valmiiksi saaneen hamsterin. Useinhan noita pieniä töitä tulee tehtyä paljonkin, mutta grammoja niistä ei juurikaan kerry.

Omassa esittelyssäni taisinkin mainita, etten ole kilpamielellä mukana. Minulle sopisi vaikka se, ettei grammoja ollenkaan laskettaisi, keriä vaikka vaan. Mutta toiset ovat kilpailuhenkisempiä kuin toiset, eikä grammojen laskeminen ole keneltäkään pois. Minä lähdin mukaan, koska minusta on kivaa nähdä, kuinka paljon toiset saavatkaan aikaan. Oma tavoitteenihan liittyy tähän emännöintiin - en ole vieläkään oppinut, miten saan vaihdettua nuo napit tämänvuotiseen...

Loppusuoralla ollaan

Siis tätä laihduttelukuukauttahan on vielä puolet jäljellä, mutta nyt puhuin tuosta isäni villapaidasta. Hihat ovat jo puolivälissä. Vielä kun vähän aikaa jaksaisi keskittyä tuohon, niin hyvä olisi. Nyt siihen on hupenemassa kolmas Nalle kerä. Ihmetelen kyllä kovasti kun vyötteessä sanotaan että 800 g menisi miehen M-kokoiseen paitaan ja musta ihan näyttäisi siltä että se tulisi valmiiksi noin 450 grammasta :o ja koossa L.

Toivottavasti keskiviikkoon mennessä saan tuon valmiiksi niin pääsen aloittelemaan käärmettä :)

13.2.2011

Raijiksen toinen ja kolmas valmis

Tässä viime päivien aikana on olen saanut valmiiksi kaksi hamsteriprojektia lisää, eli kahdet sukat, lankana iloisen värinen seiskaveikka-sateenkaari.Lyhyemmät painaa 64 grammaa ja pidemmät 98 grammaa.
Muuten, milloin tähän hamsterikisaan ilmestyi tuo projektien kappalemäärällä kilpaileminen, ennen kisattin vain grammoista? En muista että sitä olisi ennen ollut eikä se osunut mun silmiini hamsterisäännöissäkään. Jotain on mulla mennyt nyt ohi. Mukana hamsteroimassa olen vain lankojen kuluttamisen, huvin ja yhteisöllisyyden vuoksi, enkä ollenkaan voittaakseni, koska täällä on ihan mielettömiä superkutojia, mutta periaatteessa haluaisin aina että säännöt olisi selkeät, oli kisa kuinka leikkimielistä hyvänsä. Eli missä ja milloin tuo kappalemääräsääntö on tullut mukaan?

Beck-sukatViimeistelin tämän sukkaparin tänä aamuna. Sen neulomiseen menikin suunnilleen viikon päivät, kun on töissä käytävä ja muut hommat hoidettava. Meikäläisen grammoilla ei hamsterikisan palkintopallille nousta, mutta periaatteenani on neuloa, mitä tarvitaan ja kisaan vain itseäni vastaan.

Ohje on Handusta samoin kuin lanka, Handun Falckland Merino. Sain tämän langan vuodenvaihteessa sukkaklubista kera Beck-ohjeen, joka siis on kuvan sukkaohje. Käytin pienempää ohjetta (37-39) ja 3 mm puikkoja saadakseni sopivat sukat koon 40 jalkoihini. Lankaa kului 73 grammaa eli taas jäi jämäkerä odottamaan tulevia haasteita.

Hamsteritili aukeaa

Alkukuusta tuli neulottua valmiiksi ennen hamsterikuuta kesken olleet Annis ja Fabel-sukat. Ensimmäisenä helmikuussa aloitetuista valmistui Nallesta tehty sukkapari noin koossa 42-43. Menekki 100 grammaa. Lisää juttua löytyy blogistani.

No nyt taisi Palmat löytää tarkoituksensa


Moro!
Jep, ensin sitä kuvamateriaalia ja sitten vähän selostusta. Jos näette tämän kuvan tässä, niin se on se, mitä olen saanut aikaan. 38 gramman painoinen patalappukaunokainen. Ja sitten siitä Palmasta. Nimittäin eräs nettituttuni menetti yllättäen miehensä. Nettituttuni on allerginen villalle. Hän ei voi koskeakaan mihinkään, mikä on villaa. Muistelinkin asian olevan niin, mutta halusin hänen vahvistavan muistikuvani, minkä hän tekikin. Nyt minä olen todella iloinen siitä isosta kasasta Palmaa. Ai miten niin? Siten, että Palmassa ei ole villan hitustakaan! Palmahan on polyamidia, ja sitä tuttuni kestää. Teen siis hänelle kaulahuivin 3 kerästä Palmaa ja eräästä toisesta, koneneulontaan tarkoitetusta akryylilangasta. Minä taas en kestä käyttää akryylia juuri yhtään. Se saa minut raapimaan itseni verille, mutta akryylilangasta neulominen onnistuu. Joten nyt vain vedän syvään henkeä, ja toivon että saan kaulahuivin onnistumaan. Olen jo tehnyt yhden kaulahuivin, mutta tästä tulee pidempi kuin siitä edellisestä.