1.3.2011

helmikuun lopputiristys

Pari keskelle viikkoa osunutta vapaapäivää ja lähes rikkumaton viikonloppu - viimeistelin kaikki alkukuussa aloitetut projektit ja innostuin tekemään vielä uuttakin.
(Tilitin nämä keskiyöllä meilitse apuemolle, mutta lupasin palata asiaan kuvien kanssa. Siitä postauksen myöhäinen ajankohta.)

Tämä peitto on tehty Erica Knightin Koukussa virkkaukseen-kirjasta, nimi on muistaakseni Torkkupeitto. Pohja on virkattu monenkirjavasta vironvillasta ja sopivansävyisistä langanjämistä, sisältö on mohairlankoja. (Tästä tarkemmin illan kuluessa blogissani.) Mitat 145x170cm ja painoa 1560g.
Talouteen yllättäen ilmestynyt monivärinen kahvimuki sai minut vissiin vähän höpsöksi. Olin kuun alkupuolella kutonut keltaisen pörröisen pannumyssyn, joka alkoikin sitten tuntua liian pliisulta.
Koristelin siis sen villa- ja mohairlangoista tehdyillä tupsuilla. Ensin halusin peittää koko pannumyssyn niillä, mutta kun myssy alkoi olla jo kovin raskas, en viitsinyt jatkaa.
Pannumyssy yksinään painoi 420g, koristeet vielä 400g lisää, yhteensä siis 820g. Hyväksytäänkö koristeet saldoon?
Pannumyssy on vuorattu sisältä jämäpuuvillalangoilla, tupsut on solmittu kiinni jotta ne voi irrottaa pesua varten.

Pari tupsua käytin kassin koristeluun (se on näytetty) ja lopuista tein iloisen pannunalusen. Pannunalusen pohja on virkattu. (85g)
Jälleen kerran oli tarvetta uunivuoan alustalle. (380g) Tämä on trikookuteesta. (Henk.koht vetäisin tässä hamsteroinnissa rajan juuri tähän, eli ei trikookudetta siis. Grammat tulivat alle tunnissa. Liian helppoa...)
Torstaina hilluin Ravelryssä ja innostuin kaikenlaisista langoista sekatekniikalla kudotuista huiveista. Vedin pussukoita esiin ja tein muutaman huivin. Niissä on mohairia, nauhalankaa ja pörrölankaa sulassa sovussa.
Eilisillalla valvoin keskiyöhön ja puikoilta putosi kolmaskin sekatekniikkahuivi. Yhteispaino näillä kolmella on 320g.
Aikaisemmin maanantaina olin virkannut tällaisen kolmiohuivin. Sille tuli nolo loppu, koska virkkuukoukku jäi bussiin ja minun piti lopetella se lankaan nähden liian pienellä koukulla. Siksi se jäi niin pieneksi.
Muut neljä huivia ovat isompia. Yhteispaino näillä viidellä on 1010g.
Lankaa on kulunut tässä kuussa ihan uskomattoman paljon. (Tosin paljon vielä jäikin...) Ja taas kävi niin, että ruokahalu kasvoi syödessä ja lopulta mikään ei tuntunut enää mahdottomalta.
Kiitos siitä kuuluu ehdottomasti mukaville kanssahamstereille sekä kannustavalle apuemolle. Tässä blogissa oli koko ajan tosi hyvä ja innostava henki. Kiitos myös Yli-Hamsterittarelle, joka jälleen kerran jaksoi järjestää tällaisen tempauksen ja kutoa vielä itsekin!
Apuemo kyseli oliko ollut hauskaa. Jo vain! On ihanaa löytää käyttötarkoitus rujoille, hylätyille ja muuten mykille kerille. Kaikki mitä tein, tein tarpeeseen, enkä ainuttakaan työtä vain siksi että "täytyi". Heräsin tänään aamulla keventyneen oloisena. Hyppäys vaa'alle osoitti, ettei grammoja ollut karissut (eipä tietenkään), mutta lankavarastot eivät enää painaneet mieltäni enää kuten ennen. Kiitos!

2 kommenttia:

Sahrami kirjoitti...

Pistin tiedot eteenpäin. Meillä oli netti jumissa illan, joten meni näin myöhään kuittaus.

Sulla on pakko olla kädet jumissa... Uskomaton suoritus. (vaikka kyllä mä uskoin, että jos joku, niin sinä)

juuli kirjoitti...

No kiva että netti toimii taas. Itsekin hiukan pelkäsin, että mitäpä jos osuisi kohdalle...
Juu, olo on kuin kehäraakilla, mutta aamulla on aika fysikaalisessa hoidossa. Se vetreyttää ihanasti ja sitten on valmis uusiin kotkotuksiin.