28.2.2011

KatonKontin rieettipläjäys

No niin, ystävät hyvät. On tullut aika luoda katsaus siihen, mitä KatonKontin puikot ja koukut ovat helmikuussa puuhanneet. Raportointiyrityksiä on ollut aiemminkin, mutta jostain syystä puhelin päätti lyödä hanskat tiskiin kuvien tuomisessa, joten päätin jättää raportoinnin siiheksi, kun pääsen ajan kanssa koneelle. Nyt lienee jo korkea aika ryhtyä tuumasta toimeen, jottei homma jää vallan tekemättä.
Edellisessä postauksessa vihjaisin, että jotain isompaa on tekeillä. Isompi muotoutui huopatossuiksi isännän siroon 46-kokoiseen jalkaan. Olkaa hyvä ja venyttäkää vähän niskaanne...

Virkatut huopatossut
Koko: 46 (kasvunvaralla)
Lanka: Novita Huopanen (valkoinen, ruskea, beige)
Koukku: 8 mm
Paino: 329 g
Tossuista Huopasta jäi vähän yli, joten päätin käyttää jämät heti pois kuleksimasta. Niin sai alkunsa patalappu, joka sittemmin ristittiin Jarrujälki-lappuseksi. Huomannette miksi... :)

Jarrujälki-patalappu
Lanka: Novita Huopanen (valkoinen, ruskea)
Koukku: 8 mm
Paino: 51 g
Tasaisesti pitkin helmikuuta olen kuljettanut myös tilkku-urakkaa mukanani. Viime hamstereissa jo ryhdyin tuhoamaan Ninaa ja sain aikaan pinon tilkkuja. Peittohomma unohtui autuaasti, kunnes siivotessa nyt ennen hamsterikuuta löysin pussukan, jossa oli erinäisiä jämiä ja nuo tilkkuset. Kaivelin lankakätköjä ja löysin vielä "joitakin keriä" tuota Ninaa. Niinpä päädyin jatkamaan tilkku-urakkaa taas pitkästä aikaa. Valmiiksi ehdin saada kahdeksan tilkkua, neljä kumpaakin väriä. Toiveissa on saada peitto kasaamiskuntoon vielä tänä vuonna, mutta nähtäväksi jää. Viimeistelyintoni on nimittäin maankuulua...

Merinovillaiset peittotilkut
Lanka: Novita Nina (valkoinen, harmaa)
Puikot: 4 mm
Paino: 107 g
(Kuvassa oikealla tämän kuun kahdeksan tilkkua, vasemmalla (etualalla) viimevuotiset todisteena.)

Voi hyvinkin olla, että vielä tänään ehdin jokusen tilkun tikuttelemaan, mutta raportoin ne sitten erikseen.

Tyttären innoittamana tekaisin myös virkatun kaulahuivin. Lapsilla ei – ainakaan siis meidän lapsilla – toimi kovin muhkeat kaulahuivit, kun haluavat ne takkien alle. Tyttö kahdeksanvee alkoi virkkaamaan huivia, mutta sanoi sitten, että tee äiti hetken matkaa. Teinhän minä ja tyttö kauhistui, että nyt sä teit sen kokonaan! Huivissa on kaksi aukkoa, joista toisen pään saa pujotettua läpi. Kuvassa huivi on kireämmällä asetuksella, löysempi on sitten sellainen muodon vuoksi -tyylinen ratkaisu.

 
Virkattu kaulahuivi
Lanka: Novita Nalle Colori (sininen)
Koukku: 3 mm
Paino: 43 g
Jotain sentään jäi tältä hamsteroinnilta keskenkin. Tarkoitus oli tehdä itselle neulepusero, mutta edes takakappaletta en saanut valmiiksi. Positiivista on, että miltei kaksi (vai peräti kolme?) kerää Tempoa sain jo tähän uppoamaan, mutta kesken, mikä kesken.

Keskeneräinen neulepaita, Novita Tempo
 Edellä esiteltyjen lisäksi grammoja kartutti tilinavaustyöni, joka painoi huimat 34 g. KatonKontin saldo tälle Lankahamsterikuulle kokonaisuudessaan on siis 11 työtä ja 564 g lankaa! Salainen haaveeni oli päästä kilon kulutukseen, mutta eipä tällä(kään) kerralla se täyttynyt. Ei hätää. Kivaa on ollut leikkiä teidän kanssanne ja siinä vaiheessa, kun alkaa pipo kiristää liikaa, on paras jättää leikki kesken ja neuloa äkkiä isompi pipo! ;)

Vaan ajatelkaas, tähän loppuu helmikuu ja maaliskuu lupaa kevättä jo kovasti. "Maaliskuussa sulaa jää, jää, jää..." Sitä odotellessa nautitaan vielä valkeista hangista ja kirkkaista, aurinkoisista päivistä!

Aamuista maisemaa Orivedellä

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hepskukkuu! Varmuuden vuoksi kirjaan tänne kommentteihin, että kolme tilkkua lisää teki yhteiskulutuksesta peräti 602 grammaa! Niukasti tuli vielä uuden satasen ylitys. :D Niin ja töitä tietysti se kolme lisää. :)