30.1.2011

Iso Gnu esittelyvuorossa

Olen työurani loppupuolella oleva (pyöreitä vuosia tulee syksyllä täyteen) ja neulomisen opetellut alkujaan 50-luvulla ennen kouluun menoa eli ehkä v.-57. Sinä aikana on muutama neule saatu valmiiksi. Usein tein sukat ja lapasiakin muille sisaruksille ja muutakin. Opiskelujen alettua ja kotoa muutettua sanoin, etten ikinä tee enää mitään (tippuneet napitkin piti käydä ompelemassa opiskelukaverin luona). Pari vuotta meni ja sitten ratkesi... Olen tehnyt kaikenlaista käsilläni vuosikymmenten saatossa, mutta neulominen on ykkösjuttu!
Neuleita on joka paikassa ja lankaa vielä useammassa paikassa -ei jääkaapista ole vielä löytynyt. Keskeneräisiä on monta, mutta suunnitelmia on tehty, mitä aloitan 1.helmikuuta. Tänään päättelin viisi paria sukkia! Nyt on ainkin sukkapuikkoja vapaana ja yhdet bambupuikot löysin lauantaina ruokaostoksilla kassin sivutaskusta. Lankaa on paljon! Luulen sitä olevan yhtä paljon kuin apuemännällä! Tammikuussa 2009 ennen remonttia laskin Uhoavan avustuksella lankani ja silloin sitä oli yli 50 kg, mutta sen jälkeen tuota on tullut kasseilla lisää!

Villatakkiani lähden neulomaan vielä ennen hamsteriutta. Lapsenlapsi (yksi kolmesta) tarvitsisi uudet villahousut, kun edelliset ovat jo naftit. Sukkia -miesten sukkia pitäisi tehdä, ne häviävät aina käsistä. Äitini täyttää myös pian pyöreitä ja jotain hartian lämmikettä pitäisi hänelle tehdä. Lähdenkin tästä kerimään lankaa valmiiksi ennen kuun alkua.

Höpötyksiäni löytyy blogistani.

3 kommenttia:

Ixu kirjoitti...

Mulla on ollut joskus pakastimessa... (tarkoituksella tosin, lahjoituslankoja joissa pelkäsin olleen koita)

Sahrami kirjoitti...

Juu, pakastimesta löytyy... Eikun nyt ei olekaan, kesällä piti raivata tilaa mansikoille, niin lankapussit tuli sisälle.

iso gnu kirjoitti...

Siksi jätinkin sen pakastimen pois, kun huovutusvillaa on ollut siellä!