9.2.2008

Jotakin valmista

Tässä kuva edellisestä valmistuneesta, kaulahuivi Jengasta esikoiselle. Tämän grammat jo ilmoitettu aikaisemmin.


Tein iltani iloksi hahtuvasta kassin. Tuli aika iso, toivottavasti huopuu sopivaksi koneessa. Ikävä kyllä unohdin (!!!) punnita sen ennen koneeseen heittoa, oli kamala vimma saada se äkkiä huopumaan.. Arvioisin, että siihen meni ainakin 250g hahtuvaa, saattoi mennä enemmänkin, mutta 250g vähintään.

Sukkasilleen

No, nyt alkoi sitten sukkien vuoro. Miehelle syntyi ihan perussukat joista löytyy kuva blogistani

Langan kulutus 130 g

8.2.2008

Minskun ekat Monkeyt


Eilen valmistuivat minun ensimmäiset Monkey-sukat. Kiva ja nopea neulottava. Minun makuuni näistä tuli vähän lörpöt, olisi pitänyt tehdä 2mm puikoilla ja tehdä kiilakavennuksia ohjeen mukaista enemmän. Varmaan tulee kokeiltua tuota mallia toistekin.

Lankaa kului 72g.


Pipoja isopäisille :D

Sainpa sitten pipon valmiiksi. En tietenkään vailla kommelluksia... Tein pomolle pipon samoilla puikoilla, samalla silmukkamäärällä, samalla mallilla ja samanpaksuisella langalla kuin aiemmin valmistuneen pipon työkaverille; ainoa ero on siinä, että työkaverin pipo on vironvillaa ja istuu kuin nakutettu, kun taas pomon pipo on alpakkaa ja muistuttaa lähinnä siperialaista karvahattua. Krääh!!

Mutta koska purkaminen (sen paremmin kuin mallitilkkujen nyhertäminenkään) ei sovi luonteelleni, niin pipo on nyt mikä on. Ajattelin kokeilla vesikuuria, josko myssystä saisi laihdutettua ihmiselle sopivan, eli jos teillä on jotain sisäpiirin tietoa 100% alpakan kutistamisesta (ilman että se ihan vallan tumputtuu huovaksi) niin kertokaa ihmeessä.

Vaihtoehtoisesti voitte välittää isopäisten ystävienne yhteystiedot minulle, niin joku saa kivan lahjan, ja taatusti mahtuu tukkakin pipoon.

Iso tai pieni, lankaa siihen kuitenkin meni 95 grammaa.

Kiiran Fifi

Olen rakastunut. Tsekatkaa postaus blogistani! Tein nimittäin Fifin, siihen meni lankaa 110g hapsut mukaan laskettuna. :)

(edit. apuemäntä kävi korjaamassa linkin ko ei toiminut. :))

7.2.2008

Täälläkin myssyjä

En jaksanut blogata illalla, mutta eilen valmistui myssy pikkusiskolle14v. Selosti mallin, sellanen karvalakin mallinen, missä läppä edessä, läpät korvilla ja niissä palmikoidut narut. Minähän sitten kilttinä isosiskona neuloin kun pyydettiin.
Langaksi valittiin vihreä liukuvärjätty virolainen villa kaksinkertaisena , sekä tumman vihreää nallea rinnalla, reunoihin virkkasin mustaa teddyä. Kulutus 100g.

Tänään sain tehtyä taas yhden Golden compass hatun lahjaksi ystävän 10 kuiselle tytölle. Lankana teddy kaksinkertaisena, sekä edelleen se Las vegas. Lankaa meni 66g.

Molemmille myssyille on tarkoitus vielä tehdä kavereiksi lapaset. Blogiin tulee juttua, kunhan saan kameran ladattua ja jonkun malliksi.

Lisäystä kulutukseen siis 166g

Lisää myssyjä ja virkatut lapaset

Vielä syntyi 2 myssyä ja lapaset.
Kuvia voi katsoa blogistani

Yhteiskulutus näihin 180 g

Tilinavaus

Minulla on lähtenyt hamsterikuu käyntiin yskähdellen. Ensin olin reissussa ja sitten sairaana, joten eipä ole paljon tullut raportoitavaa. Mutta perässä tullaan vielä :-). Ja jotta en ihan nollilla olisi enää, raportoin kisaan oheisen myssyn, joka on tehty Ullan Kassialma-ohjeella. Lankana on haltuuni tullut kerä oranssia Teddyä, ja sitä kului noin 60 g.



Tämän ohella on tekeillä tilkkupeitto jämälangoista, virkattu huivi Samoksesta (jos saan siihen lisälankaa vaihtamalla, lanka nimittäin loppui pahimmoilleen kesken) ja Fifi Hippystä. Nähtäväksi jää, ehtiikö noista tällä tahdilla mikään valmiiksi ennen helmikuun loppua...

6.2.2008

Ensimmäisen viikon tapahtumia

Ensimmäinen hamsteriviikko (vaikkakin lyhyt sellainen) on kohta päättymässä ja on aika tehdä pieni yhteenveto siitä mitä on tapahtunut. Yhteensä me olemme neuloneet jo 2430g lankaa! Hyvässä vauhdissa ollaan siis. Melkein kaikki ovat tilin saaneet auki, Mintsu on tikuttanut menemään jo 620g lankaa mikä on kyllä hirmuinen suoritus :)

Ensimmmäisen viikon jälkeen tilanne on seuraava:

Mintsu 620g
Annariu 540g
Santtumaari 260g
lastu 242g
Soffi 196g
Tiinatuuli 144g
Hannaliini 133g
Koi 100g
Tui 80g
MinskuH 60g
Kiira 30g
Maartsi 25g

Olisiko teillä jotain toiveita näiden viikkoraporttien suhteen, mitä te haluaisitte tietää? Kommenttiraita on teidän!

Vihdoin jotain valmista minullakin

Sain sentään muutaman gramman kannettua ensimmäisen viikon hamsterikekoon: neuloin 133 gramman painoiset miehen sukat Gjestal Jannesta. Sukat ovat ihan perussukat, mutta toki niistäkin löytyy kuva blogistani.

Ensimmäisen hamsteriviikon tuotokset

Tähän saakka valmistuneita: lyhytlahkeiset villahousut hahtuvasta 65 g, lyhytlahkeiset villahousut ohuesta merinovillasta 75 g sekä neulesettiin housut, koko 1 v, kulutus 102 g.

Hamsteritili on siis korkattu 242 g.
Lisätietoja valmistuineista ja runsaasti muutakin jorinaa blogissani...

Valmista!

No, nyt sain valmiiksi puseron, jonka aloitin sunnuntaina. On kyllä ollut sellainen neulemaraton tämän puseron tekeminen, mutta olin niin malttamaton saada tämän päälleni kun harvoin olen viime aikoina itselleni mitään tehnyt. Jostain syystä noille lapsille useimmiten.
No, lankaa meni kaikkiaan 410 g.

Tarkempaa kuvausta ja kuvia
blogissani

Saapas nähdä miten käy...

...tällä menolla mulle ei ehdy kertyä grammoja laisinkaan, sillä aloitin juuri muutaman päivä ennen hamsterikuuta neulomaan pitsihuivia jonka ohjeen yritän saada seuraavaan Ullaan. En ole vielä edes ihan puolessa välissä vaikka olen yrittänyt neuloa niin paljon kuin mahdollista. Hamsteritöitä pääsen aloittamaan vasta tämän jälkeen... Ihana kuitenkin nähdä miten muut ovat olleet innoissaan ja tarttuneet langan kulutukseen ihan tosissaan =)

Ekan viikon grammat

hittavaiset- setti /-set


Omalta osaltani sain tehtyä tiliä 80g verran huomiseen välitilinpitoon. Eli valmistui pari sukkia ja lapasia kokoa kaksivuotias. Lankana ihanainen Rowanin pure wool dk jota jäi vielä 20g nöttönen, mietin että josko siitä saisi kyseiselle kaksivuotiaalle pehmeän lelun. Puikoilla on vaikka mitä, saas nähdä mitä saan valmiiksi tämän kuun aikana ja mitä kaikkea tulee aloitettua.

Sen verran noin yleisemmin että huomennan illalla (luultavasti myöhään) lähettelen Kristelille meidän alablogin grammat joten jos on valmistuneita grammoja jotka toivotte lähtevän tässä tiedotuksessa eteenpäin, ilmoitelkaa tänne. Vielä torstaiaamuna voin myös tsekata grammat niin tulee Ylidiktaattorille ajantasainen kuva meidän kulutuksesta. Teen myös yhteenvedon tänne blogiin kulutuksesta joka viikko väliraportin yhteydessä.

Monella on jo tili auki, toisilla isommin kuin toisilla mutta tärkeintä on muistaa että tässä kisataan itsensä kanssa eikä toisia vastaan! :)

5.2.2008

Kiiran tili korkattu!

Jes, sain tänään pääteltyä 1.2. aloitetun hamsterityöni, ensimmäisen sellaisen. Kyseessä on veljen jääkiekkosukka, johon arvioin lankaa kuluneen n. 30g. Eli siis, 30g meikäläiselle!

Puikoille hypännyt myös My So Called Scarf ja Fifi.

Jotain valmista täälläkin

Tarkoituksenani oli, että ensimmäinen valmistunut työ olisi ollut Monkeyt, mutta ensiksi valmiiksi ehtivätkin 7V-Jättiraidasta Helmiksen ohjeella valmistunneet pikasniikkerit, kuvia löytyy blogista. Kulutus oli 60g. Nyt puikoilla on kaveri yksinäiselle Monkey-sukalle.

Jotain pientä

Virkkasin esikoiselle Jengasta kaulahuivin. Lankaa meni koko kerä, lukuunottamatta 4cm pätkää joka piti leikata pois solmun takia. Saanen anteeksi sen 4cm, kaikki muut langanpäät virkkasin työhön enkä leikannut niitä pois.. Eli kulutus tähän mennessä 100g.

Kameran ollessa hukka-nimisessä paikassa lupaan laitella kuvan blogiini myöhemmin! Huivista tuli hauska, värikäs ja pirteä, jotain pätkärääkättyä Jengaa oli.

Ei niin mitään valmista

Mr. Murphy tai joku muu pikkupiru on päättänyt asettua vieraakseni toistaiseksi. Ennen hamstereiden alkua neulominen sujui sukkelaan ja tulosta syntyi. Perjantain lähestyessä katosi kyky noudattaa ohjeita, joustimesta tuli ties mitä ja sileästä oikeasta helmineuletta - Ei, ei näin. Mielestäni yhden neuleen kohdalla sallittujen neulo-pura -kertojen määrä saa olla max. kaksi. Ne on nyt ylitetty sekä Interweave Knitsin Minimalist Cardiganin (UFO) että Knittyn Center Squaren osalta. Pipon osalta kohtalo taitaa vaan muistuttaa siitä tosiseikasta, etten ole pipoihmisiä. Pitäisi keksiä kenelle muulle neuloisi.

Tänään nöyrryin, istahdin ompelukoneen ääreen parin pikkuprojektin edistämiseksi sekä otin virkkuukoukun käteen. Johan alkoi homma sujumaan. Neulominen on nyt hetken pannassa kunnes tuuli kääntyy.

Ei mulla mitään asiaa ole

Ajattelin vain kertoa, et mää oon ny Poris ja et emmää mihinkään lankakauppaan mee. No en, uskokaa pois. En, vaikka olisi ilta aikaa shoppailla. En edes googlettanut osoitteita! Menen illalla hotelliin ja neulon huivia koko illan, sitten palaan taas isojen koneiden ja vaarallisten aineiden pariin.

Vaarallisista aineista puheenollen... Saakohan täältä mistään kahvia vai pitääkö tyytyä Jaffaan?

Pientä pienelle

En ole minäkään tyhjänpanttina ollut :). Valmiina on tähän mennessä vauvan kypärämyssy, langankulutus huikeat 25 g. Tätä menoa rikon kaikki ennätykset!

Pilkkihanskat

Valmistui eilen iskälle, jolla tänään synttärit. Vaikkei täällä päin taida jäälle olla mitään asiaa. Tehty kuitenkin. Jos nyt sit uskaltais jossain välissä kokeilemaan sormikkaita...

Lankana Novita Kolibri, joka lisää saldoa 76g lisää tietoa ja kuvat täällä

4.2.2008

sisäinen hamsteri on päässyt valloilleen

Olen yllättänyt itseni saamalla valmiiksi jo pari juttua. Ensimmäiset, lapaset, valmistuivat eilen sunnuntaina junassa ja toinen, pipo, valmistui tänään lähes yhdeltä istumalta. Kuvat ja muut löpinät löytyy blogista :)

Lankaa on nyt siis kulutettu varastoista yhteensä 144g.

Hamsteritili on auki!

Apua, sormet jo ihan kramppaa, mutta on jälkeäkin sentään tullut. Ullan ohjeen mukaiset Väinö-säärystimet tekeytyivät ensiksi - pienistä vaikeuksista huolimatta: kävi nimittäin ilmi, että 1) käsialani kolmosen puikoilla ja seiskaveikalla on huomattavan paljon tiukempaa kuin keskivertoihmisellä, ja 2) vaikka nilkkani on onneksi sirohko (ks. kohta 1), niin pohje on sarjaa maatuska. Muutama strategisesti sijoiteltu lisäys kuitenkin pelasti päivän, ja ovatpa Väinöt jo ehtineet käydä ulkoilemassakin.

Sunnuntaina istuin sitten myöskin pitkän rupeaman sohvalla ja väsäsin tähteeksi jääneestä Norosta kämmekkäät ja Ilun ihanaakin ihanammasta käsinkehrätystä ja -värjätystä merinolangasta myssyn, johon (toisin kuin tähän asti käytössä olleeseen tiukkispipooni) mahtuu tukkakin sisään. Niin on ollut ahkeraa tämä neulominen, ettei kameraa ole ehditty käyttämään, mutta sentään ehdin tänään töissä punnita tuotokset, ja kertyihän noita grammoja: säärystimet 106 + kämmekkäät 44 + myssy 46 = yhteensä 196 grammaa.

Puikoille hyppäsi jo viime yönä ruskea paksu Naturgarn, josta (jälleen kerran numeroa liian pienillä puikoilla, ettei vaan jää tuuletusreikiä) puutuneiden sormieni olisi tarkoitus valmistaa perusvillatakki. Eka hiha on jo melkein kainalossa saakka... Ja jotta jotain taas piakkoin valmistuisikin, niin aion heti päivän valjettua luoda silmukat toista pipoa varten: pomo ihastui työkaverille neulomaani päänlämmittimeen niin, että haluaa itselleen samanlaisen.

3.2.2008

Tili korkattu!

Hamsterikuun ensimmäiset grammat pääsivät pois puikoilta, huimat 35g rowan pure wool dk:ta meni serkun pojan lapasiin. :) Niille on tulossa vielä kaveriksi sukat joten kulutus on ainakin näin alkuun kohtalaisen pientä.

Puikoilla on myös neulepusero itselle ja kohta myös pari sukkia joten eiköhän tämä tästä!

Vähän innostuin...

Elikkäs lisää valmistuneita... Tarkoitus ei ole koko kuukautta neuloa vain paksua lankaa ja isoilla puikoilla. Mutta nyt aluksi näin pääsi lipsahtamaan...

Eilen valmistuivat kolmas Golden Compass, teddystä ja las vegasista 90g, sekä Roosalle hatun seuraksi kaulaliina jengasta ja las vegasista 110g. Ja tänään piti sitten tikutella vielä lapaset hatun ja kaulaliinan lisäksi, jengaa, woolia ja yllätys yllätys las vegasia 64g. Kaikki löytyvät tarkemmin täältä

Saldoon saa siis lisätä 264g

sukkaset valmiit!

Eilen illalla aloitetut, puoli yötä neulotut ja tänä aamulla lopetetut varrettomat villasukkaset mulle itselle (kerrankin näin ;) ) Ovat valmiit. Lankaa kului suunnilleen 70g. Kuvaa yritän noistakin saada huomenna omaan blogiini.

TUI: huomasitko, että laitoin ensimmäisessä postauksessa ilmoituksen myös valmistuneista tumpuista, joihin meni lankaa 100 g? Vähän hölmösti tuuppasin sen esittelyviestin sekaan, anteeksi.