4.2.2008

Hamsteritili on auki!

Apua, sormet jo ihan kramppaa, mutta on jälkeäkin sentään tullut. Ullan ohjeen mukaiset Väinö-säärystimet tekeytyivät ensiksi - pienistä vaikeuksista huolimatta: kävi nimittäin ilmi, että 1) käsialani kolmosen puikoilla ja seiskaveikalla on huomattavan paljon tiukempaa kuin keskivertoihmisellä, ja 2) vaikka nilkkani on onneksi sirohko (ks. kohta 1), niin pohje on sarjaa maatuska. Muutama strategisesti sijoiteltu lisäys kuitenkin pelasti päivän, ja ovatpa Väinöt jo ehtineet käydä ulkoilemassakin.

Sunnuntaina istuin sitten myöskin pitkän rupeaman sohvalla ja väsäsin tähteeksi jääneestä Norosta kämmekkäät ja Ilun ihanaakin ihanammasta käsinkehrätystä ja -värjätystä merinolangasta myssyn, johon (toisin kuin tähän asti käytössä olleeseen tiukkispipooni) mahtuu tukkakin sisään. Niin on ollut ahkeraa tämä neulominen, ettei kameraa ole ehditty käyttämään, mutta sentään ehdin tänään töissä punnita tuotokset, ja kertyihän noita grammoja: säärystimet 106 + kämmekkäät 44 + myssy 46 = yhteensä 196 grammaa.

Puikoille hyppäsi jo viime yönä ruskea paksu Naturgarn, josta (jälleen kerran numeroa liian pienillä puikoilla, ettei vaan jää tuuletusreikiä) puutuneiden sormieni olisi tarkoitus valmistaa perusvillatakki. Eka hiha on jo melkein kainalossa saakka... Ja jotta jotain taas piakkoin valmistuisikin, niin aion heti päivän valjettua luoda silmukat toista pipoa varten: pomo ihastui työkaverille neulomaani päänlämmittimeen niin, että haluaa itselleen samanlaisen.

1 kommentti:

Tui kirjoitti...

Vaikeuksien kautta voittoon!

Grammat on kirjattu ylös. :)