18.2.2009

3. hamsteriviikon yhteenveto

Kolmas hamsteriviikko alkaa olemaan täynnä ja taas on aika laatia viikkoraportti. Tällä viikolla kaksi hamsteria, Mirzu ja A-L, ovat ylittäneet kilon rajan ja Asarumkin on jo hyvin liki Sire kannoillaan. Hienoa!
Tässä olisi tämän hetkinen "ranking"- listaus kulutetuista grammoista ja valmistuneista töistä:


Mirzu 1147 g, 6 valmista
A-L 1075 g, 3 valmista
asarum 945 g, 10 valmista
Sire 820 g, 6 valmista
Outi 796 g, 12 valmista
Matuni 625 g, 7 valmista
MinskuH 207 g, 3 valmista
Pirre 205 g, 2 valmista
Mari 167 g, 3 valmista
Elli 110 g, 3 valmista
Marianne 106 g, 5 valmista
Riffi 86 g, 2 valmista
Marika 75 g, 1 valmis
Mci 50 g, purkusympatioita
Päivikki
Monna
PikkuMyy
Kutova Kurre


Yhteensä lankaa on kulutettu 6414 grammaa, mikä on todella hieno suoritus! Ajatelkaa, 128 kappaletta 50 gramman keriä...


Ei kannata tuijotella valmiiden töiden määriin (paitsi jos omien kohdalla on virheitä..), sillä jokainen kaivelee varastoistaan parhaiten puikoilleen sopivia lankoja ja pieniä töitä syntyy luonnollisesti nopsaan tahtiin, vaikkei grammoja kuluisikaan. Kukaan ei ainakaan ole täällä tunnustanut, että olisi retkahtanut?? Oletteko pysyneet lujina??
Kirjastosta löytyneestä Mary Oljen kirjasta (Kirjokintaista kauneimmat, 1969) löytyy hyviä vinkkejä hamstereillekin neulomisen ohella rentoutumiseen:
  • Istutaan mukavaan korkeaselkäiseen tuoliin mahdollisimman rennosti. Jalkojen alle asetetaan tyyny tai matala jakkara.
  • Kädet lasketaan niin alas kuin näkemisen kannalta on mahdollista...
  • Istuma-asentoa muutetaan aina jonkin ajan kuluttua, haetaan selälle kuin entistäkin mukavampi paikka tuolissa, vieläpä selän taakse voi asettaa pienen tyynynkin.
  • Ja sitten vaikkapa tunnin istumisen jälkeen noustaan ja tehdään muutamia voimisteluliikkeitä.
  • Kun työtä tehdessä koko ajan ollaan kuin pienessä rentoutumispuuhassa ei neulominen ole ollenkaan rasittavaa.

Näillä eväillä tsemppiä seuraavaan hamsteriviikkoon! Toivottavasti kuulemme myös Kutovan Kurren, PikkuMyyn, Monnan ja Päivikin kuulumisia ja grammatilien avauksia. Päivikkihän oli hamsterihengessä saanut valmiiksi tammikuussa aloitetun ihanan kirjoneuleen, josta ei valitettavasti hamsterigrammoja kerry.

Omasta hamsteroinnista sen verran, että tähän viikkoraporttiin ehti valmistua vielä kauluri Ravelrystä bongatun ohjeen mukaan. Sublimen AngoraMerino oli siliteltävän suloista neulottavaa ja melkein kaksi kerää sain käytettyä, 90 grammaa lisää saldoon. Yritän päivittää kuvia blogiin ensi viikon alussa.

Ei kommentteja: