15.2.2008

Tuotantoa ja sääligrammoja anellen

Viimein täälläkin jotain valmista. Yli kymmenen vuotta sitten puretun puuvillaneuleen langanjäämät pääsivät uuteen muotoonsa eli neulotuksi kaitaliinaksi. Hapsut liina sai päihinsä tänään ja lopulliseksi painoksi tuli 240g. Kuvaa en vielä tänne saanut, koskapa liina riippuu huomiseen kuivattelemassa oikaistuja hapsujaan.

Toinen juttu onkin sitten myös tänään valmiiksi saattamani neuletakki Noron Hana Silkista. Anelen Ylidiktaattorilta sääligrammoja työstä, josta noin 50% on tehty hamsterikuukauden aikana. (On muuten elämäni tähän saakka arvokkain neuleprojekti.) Tämän näköinen siitä sitten tuli.

Lankaa kului 350g ja nyt pitäisi sitten keksiä käyttöä jäljelle jääneille 150 grammalle. Kiusallista kyllä käsiala on tekijänsä näköistä, leveää, mutta matalaa ;) Vaikka tein työn omaa kokoani pienemmäksi, oli leveyttä helppo saada riittämiin mutta kerrosmäärissä käsialani ei täsmännyt oikein millään.

3 kommenttia:

Kristel kirjoitti...

Tarkennan vielä, onko takki ollut neuletyylilläsi ikuisuusprojekti? :) Mikäli on, niin noin puolen takin teosta hamsterikuun aikana voi laskea ikuisuusprojektigrammoja 100 g, eli puolet maksimista. :)

Tui kirjoitti...

Otin talteen nyt nuo kaitaliinan grammat ja odottelen sääligrammojen osalta vielä omaa arviotasi.

Oikein kaunis takki!

Iva kirjoitti...

Takki ei ole sieltä ikuisimmasta päästä projekteissani, mutta ei myöskään niitä ahkerimmin tikutettuja. Sen rinnalla kuitenkin ehti valmistua pari muutakin työtä ja yritelmää, joten sen puolesta takki on niitä vähän poikkeuksellisempia tapauksia. Sen valmistuminen kuitenkin oli aina selkeästi näköpiirissä, vaikka ehdinkin välillä unohtaa millä puikoilla työtä olin tekemässä. (Voisiko se sitten olla ikuisuusprojektin määrittävä ominaisuus.) Yleensä pyrin tekemään loppuun yhden ennen toisen aloittamista. Ota tästä nyt selvää itsekään... :) Nöyrryn täysin Rva Ylidiktaattorin tuomioon, mikä se sitten onkaan.